wojtekkro Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Witam wszystkich i z góry przepraszam jeśli to tutaj powinienem napisać. Kupiłem motor Honde Rabel 250 z zatartym silnikiem. Kupiłem tez od tego samego goscia silnik 125. Co muszę zrobić aby motor zarejestrować jako 125? Z góry dziękuję za odpowiedź .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 haha na prawko B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkro Napisano 11 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Celowo taki kupiłem, tym bardziej ze cena była bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Witam Witaj! A regulamin forum czytał???? Opcja "szukaj" nie gryzie. Troszkę poszukaj sam a nie od razu na tacy.A jeśli ma być na tacy udaj się do SKP lub WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkro Napisano 11 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Sorry. szukałem ale są tylko informacje jak zarejestrować z mniejszego na większy. Przepraszam raz jeszcze spróbuję poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Po zamontowaniu tego mniejszego silnika zrobić na stacji badanie po zmianach konstrukcyjnych. Ja żądał bym od takiego interesanta jak Ty abyś dostarczył opinię rzeczoznawcy. Stacja nie jest w stanie ustalić pojemności i mocy. Zaraz ktoś napisze że są kody silnika, że pojemność mają napisaną na odlewie itd. Jeżeli ktoś jest tak bystry że ustali moc czy pojemność na słuch czy na próbie drogowej to proszę bardzo niech robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Stacja nie jest w stanie ustalić pojemności i mocy. Zaraz ktoś napisze że są kody silnika, że pojemność mają napisaną na odlewie itd. Jeżeli ktoś jest tak bystry że ustali moc czy pojemność na słuch czy na próbie drogowej to proszę bardzo niech robi A tak z ciekawości - to w jaki sposób na okresowym weryfikujesz czy zamontowany silnik odpowiada danym zawartym w DR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Sorry. szukałem ale są tylko informacje jak zarejestrować z mniejszego na większy. Tia..... http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=15248&highlight=zmiana+silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 A tak z ciekawości - to w jaki sposób na okresowym weryfikujesz czy zamontowany silnik odpowiada danym zawartym w DR? Ja to przez bluetootha, ale koledzy preferują wi-fi, a znajomi z fusów, dalsi krewni z gwiazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 11 Kwiecień 2015 Share Napisano 11 Kwiecień 2015 Ja to przez bluetootha, ale koledzy preferują wi-fi, a znajomi z fusów, dalsi krewni z gwiazd a ja z palców u nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojteczek Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 A tak z ciekawości - to w jaki sposób na okresowym weryfikujesz czy zamontowany silnik odpowiada danym zawartym w DR? Odpowiem nieładnie pytaniem na pytanie. Który diagnosta sprawdza przy okresowym np śruby mocujące fotel? Ale jak robi zmiany konstrukcyjne i zwiększa się liczba miejsc siedzących to myślę że każdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Który diagnosta sprawdza przy okresowym np śruby mocujące fotel? Ja, jak stwierdzę, że się rusza, przy sprawdzaniu pasów bezpieczeństwa lub też przechodząc wzdłuż autobusu dotykam każdy fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi