Skocz do zawartości

Kontrola ze starrostwa w dniu jutrzejszym tj 20.05.16r

Featured Replies

Napisano

Witam. Jutro 2 Panie z wydziału komunikacji mają nas odwiedzić na coroczną kontrole. Na jakie rzeczy zwrócić uwagę, o co mogą nas prosić. Stację mamy czynna dopiero półtora miesiąca więc to nasza pierwsza kontrola z WK.

Czy w czasie kontroli musi uczestniczyć właściciel czy tylko diagnosta??

Napisano
Czy w czasie kontroli musi uczestniczyć właściciel czy tylko diagnosta??

Nie musi , właściciel może wyznaczyć inną osobę ,najlepiej na piśmie.

Na jakie rzeczy zwrócić uwagę, o co mogą nas prosić

Żeby nie latać jak kot z pęcherzem, niech wcześniej księgowa da wam potwierdzenia przelewu opłaty ewidencyjnej . Jeżeli panie będą korzystały z gotowego protokołu takiego jak TDT, to dla ułatwienia przygotować dokumenty od urządzeń wg. kolejności .

I jeszcze jedno, wykąpać,ogolić się i wypachnić. :lol:

Napisano
2 Panie z wydziału komunikacji mają nas odwiedzić na coroczną kontrole. Na jakie rzeczy zwrócić uwagę

Waga, figura, wiek, kolor oczu i włosów (uważać na rude bo wredne!!!) i na ręce (patrzeć na palce czy obrączki są). A reszta to tak jak Dario mówi :evil:

Napisano
dokumenty od urządzeń wg. kolejności .

Włącznie z kartami kontroli okresowej ,,,

Napisano
uważać na rude bo wredne!!!)

Nie byłem na pewnym spotkaniu , ale ciekawe co na to Ruda. :lol:

Napisano
co na to Ruda

;)

Napisano
tj 20.05.16r

No popatrz... ja też dzisiaj miałem... ale Pana i Panią...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs