Skocz do zawartości

ADR

Featured Replies

Napisano

Panowie mam pytanie otwieram nową OSKP i moje pytanie dotyczy czy na odbiorze przez TDT muszę mieć ADR jeśli tak to czy można to ściągnąć z netu i ewentualnie z kąt czy gdzieś to trzeba kupić .

Napisano

*) Przepisy określające wymagania dotyczące warunków technicznych i badań technicznych pojazdów zgodnie z zakresem przeprowadzanych badań stacja kontroli pojazdów powinna posiadać w postaci zbiorów Dzienników Ustaw, ich kopii lub elektronicznych wersji.

Napisano

Dla mnie wykładnia jest równoznaczna, że jak przepisy dopuszcza się w formie elektronicznej i jest OK to tak samo powinno się traktować umowę ADR, ale weź się dogadaj jak co odbiór eskape, co terenowy oddział TeDeTe, to inaczej przecież. :evil:

Można w internecie dystrybutora poszukać wpisując ADR, a powinien wyświetlić się diabeł Boruta. ;-)

Tam też było coś: :arrow:http://forum.norcom.pl/viewtopic.php?t=18237

Napisano
jeśli tak to czy można to ściągnąć z netu

Wszystkie potrzebne przepisy, włącznie z umową ADR będziesz miał na pewno, w formie elektronicznej, w programie do obsługi SKP.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs