Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Naszedł mnie pomysł.

Apel do ADMINA (bo tylko on ma takie uprawnienia) o stworzenie katalogu w którym będzie lista diagnostów pracujących w stacjach dealerskich.

Uważam, że było by to bardzo pomocne. Zalążki takiego spisu już były, ale powstała kołomyja różnych marek i komentarzy o danych pojazdach ale chodzi o profesjonalny spis kontaktowy wg marek pojazdów i województw.

Byłoby to z korzyścią nie tylko dla diagnostów ale i urzędników. Czasami są nietypowe sprawy, które należy skonsultować z producentem pojazdu.

Dział ten nie może być poświęcony rozważaniom o danej marce tylko ma to być miejsce z danymi kontaktowymi do diagnosty.

np. marka opel i w tym katalogu są namiary na diagnostę w poszczególnych województwach a następnie miastach. Oczywiście wpis tam byłby dobrowolny.

Wówczas każdy mający problem z daną marką mógłby wejść w dany post i szybko skontaktować się z diagnostą.

Wiem jakie to ważne ponieważ nie raz spotkałem się z faktem pobierania opłat za udzielenie informacji klientom i co wtedy ma diagnosta zrobić. np. Najnowsze Audi A2. Wszystkie pozostałe modele numer VIN miały w komorze silnika aż tu podczas dzisiejszej oceny pracy diagnosty na badaniu technicznym pierwszym klient mówi spokojnie byłem u dealera AUDI zapłaciłem 100 zł. i powiedzieli gdzie jest numer VIN. No ja nie wiedzialem: w tunelu wewnątrz pojazdu za ręcznym po wyciągnięciu popielniczki.

No takie informacje diagności powinni mieć możliwość wymiany między sobą.

Wypowiedzcie się co myślicie a może ADMIN na spis profesjonalny da się namówić.

8)

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Ja jestem za. :!:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

ja bym poszedł nawet dalej , nie tylko diagności ze stacji przy salonach dealerskich, może zamiast ksywek nr identyfikacyjne a na specjalnym linku wiecej danych dotyczący ch kto gdzie pracuje z jakim WK współpracuje myśle że to dobry pomysł by się bardziej ujawnić, forma oczywiśćie do dyskusji, nie tylko z adminem , choć w końcu to on zadecyduje czy coś takiego stworzy

pozdrawiam Op :!: el Chevrolet

Napisano

Każda forma inicjatywy oddolnej mile widziana. Co ustalicie - będzie - byle z głową :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Bardzo dobry pomysł zawsze można od kolegów coś ciekawego się dowiedzieć związanego z daną marką pojazdu. Tylko czy oni będą chcieli się podzielić takimi informacjami?

Napisano

Ja też jestem za.A może niech podają tylko telefony na swoje SKP. To wystarczy :D

Napisano

Wyobrażacie sobie połowę Polski, która dzwoni do SKP - dealera np. Mercedesa ? :lol:

:mrgreen:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano
Wyobrażacie sobie połowę Polski, która dzwoni do SKP - dealera np. Mercedesa ? :lol:

:mrgreen:

I potrzebują dane o Maybachu :o:shock:

Napisano
I potrzebują dane o Maybachu

A co ks.RYDZYK przyjechał do ciebie na przegląd :mrgreen:

Napisano

Pomysł bardzo dobry tylko wykonanie i działanie będzie bardzo trudne

Napisano
I potrzebują dane o Maybachu

A co ks.RYDZYK przyjechał do ciebie na przegląd :mrgreen:

No co Ty, księdza Dyrektora z Maybachem u mnie szukasz, wojsko ma u niego przechlapane.

Aczkolwiek nie powiem pooglądało by się to zjawisko niemieckiej precyzji.

Napisano

Cieszę się, że temat Wam się spodobał i ADMIN też łaskawym okiem na to spojrzał.

Myślę, że warto porozmawiać o szczegółach.

Marka pojazdu, województwo, miasto.

Ponieważ większości zależy na szybkim kontakcie:

dane kontaktowe, e-mail, GG, telefon, fax

No drogi Norbercie czas przystąpić do realizacji. Z naszego miasta mogę podać kontakt do kilku diagnostów dealerów jeśli wyrażą taką chęć. :mrgreen:

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Ja bym proponował telefon kom. Bez miast, adresów itp. Niewiadomo jak na to zareaguje szef takiego diagnosty. Ewentualnie telefon na stację i imię kogo prosić. No i trzeba określić godziny w jakich można prosić o pomoc (coby nikogo nie nękać telefonami jak go nie ma w pracy).

[ Dodano: Sob Gru 17, 2005 1:20 pm ]

Oczywiście trzeba podać jaka marka.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Przychylnym okiem to ja na to spojrzałem, ale jakoś realizację tak sobie widzę.

Ideą forum jest m.in. to, że jest tu mniejsza lub większa (jak kto woli) anonimowość. I każdy wchodzi wtedy, kiedy chce, czyta i odpowiada lub nie. Zabrzmiało to filozoficzne, ale mam wrażanie, że ten pomysł się nie przyjmie.

Owszem, możemy powklejać na forum konkretne numery telefonów do dealerów danej marki (można takie listy tu umieścić), ale nie sądzę, żeby ktoś był wielce zainteresowany, żeby podawać swoje namiary personalne ...

Ale - może się mylę ...

Napisano
Ja bym proponował telefon kom.

Jestem za Psujem,chociaż juz nie pracuje na stacji u dealera ,ale jeszcze coś tam w głowie mam.Może telefon wkleic pod avatarem ??????

Napisano

Norbert to chyba nie będzie wielkim wykroczeniem kiedy ktoś wpisze nr telefonu i ares dilera samochodów. Nie ma podstaw do wszczynania larum przez dilerów skoro to dla nich darmowa reklama. W końcu jak ktoś cos będzie miał na prawdę to ewentualnie na prv lub pocztą. Pełna konspiracja nikt nic nie wie, a wszyscy sa szczęśliwi. Przecież to będzie służyło nam w pracy w sposub znaczny. Z drugiej strony w necie można takie cuda pościągać, że nawet firmy produkujące samochody za głowę by się chwyciły jakby to wiedziały ilu ludzi to posiada :roll:

Napisano
Norbert to chyba nie będzie wielkim wykroczeniem kiedy ktoś wpisze nr telefonu i ares dilera samochodów.

Ja nie w takim kontekscie piasłem o swoich obawach - troszkę wypaczyłeś moje słowa. Jeśli immenie ktoś się zgodzi na podanie komórki - ok. Jeśli nie - można zamieścic adres dealera. Tego typu informacje są ogólnie dostępne i problemów tu (niepotrzebnych) stwarzać nie można.

• 2 weeks later...