Karlik10 Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Szybkie pytanie bo będę miał nabicie numeru dzisiaj . Czy takie badanie / czynność dodatkową / trzeba wysłać do CEP-a ? Dzięki Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 to szybko drugie pytanie, czy od tej czynności pobierasz OE ? Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Opłatę można pobrać lub jej nie pobierać, co jakby nie wpływa na zainteresowanie centalnej bazy nabijanym numerem na stacji. O nadaniu nowego numeru CEPA powiadomi WK już po zakończeniu tej całęj akcji. I też zaiste pobierze opłaty. Cytuj
Karlik10 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Dzięki , skomplikowało się trochę 1. nie mogę wykreślić wyniku badania musi zostać albo P albo N Z dwojga złego zostawiam P 2. Klient chce jeszcze okresowe , CEP nie zna oczywiście nowego numeru i wydaje komunikat że nie ma takiego samochodu w bazie Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 O nadaniu nowego numeru CEPA powiadomi WK już po zakończeniu tej całęj akcji. Niestety,,, [ Dodano: 02-12-2017, 09:52 ] Opłatę można pobrać lub jej nie pobierać, Bardziej chodziło mi o to, czy się powinno pobrać, nie czy można,,, Cytuj
Karlik10 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Opłaty nie pobrałem [ Dodano: 02-12-2017, 10:03 ] O nadaniu nowego numeru CEPA powiadomi WK już po zakończeniu tej całęj akcji. Czyli okresowego teraz zrobić nie mogę Ps. Pracuję na programie DMS Cytuj
pentagram Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Opłaty nie pobrałem Wg wytycznych OE pobiera się za każdy wpis do rejestru, w tym przypadku również. Czyli okresowego teraz zrobić nie mogę Wyślij klienta do WK po PC i wtedy OBT. Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Wg wytycznych OE pobiera się za każdy wpis do rejestru, w tym przypadku również - No w związku z jakże ułatwiającym życiem cepikiem tworzą się nowe terminy, nowe teorie. Przepis dopominający się sprawozdania krzyczy o przeprowadzonych badaniach; "liczbę opłat pobranych za przeprowadzenie badania technicznego". Tu się głosi, że za wpis do rejestru. W pierwszych dniach po trzynastym listopada mój program Opłatę Ewidencyjną od każdej pozycji z tabeli opłat pobierał. Na dzisiaj zaprzestał. Formalnie kino! Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 krzyczy o przeprowadzonych badaniach Dokładnie, i dlatego o to pytam, bo inne czynności to nie badanie, z kolei Hak to powinno być badanie,,, Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Tak kombinuję sobie, że do czerwca w robocie na wszystko mam... No mam tak, jak małolaty gadają. Tyle co tu se ino poklikam. Cytuj
Karlik10 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Tak kombinuję sobie No ja też tak kombinuję sobie , wyłączyć połączenie VPN , zrobić to okresowe z nowym numerem nadwozia w trybie awaryjnym a potem spróbować przesłać do CEPA Co myślicie ? Cytuj
cezary Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 wyłączyć połączenie VPN a po co wyłączać, przecież wystarczy włączyć tryb awaryjny w programie. Cytuj
pentagram Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 No ja też tak kombinuję sobie , wyłączyć połączenie VPN Pisałem wcześniej, że to badanie nie podlega wysyłce Cytuj
Karlik10 Napisano 2 Grudzień 2017 Autor Napisano 2 Grudzień 2017 Pisałem wcześniej, że to badanie nie podlega wysyłce Pisałeś , że nabicie numeru nie podlega wysyłce , ale po nabiciu klient chce okresowe z tym nowym nabitym numerem a CEP się buntuje , kombinuję jak to obejść i zrobić Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 No jest jak jest i raczej trudno będzie ułatwić kilentowską zachciajkę. Niestety, ale zełówy do WK powinien zedrzeć. Tam przedstwić zaświadczenie o zrealizowanej decyzji czyli nabitym numerze i wystąpić o PC celem wykonania okresowego badania z wynikiem [P]. Inaczej, to jakby nie patrzył, to w takim stanie konflikt numerów identyfikacyjnych zawsze wypatrzy. A tak w nowiuśkim PC nowa cecha identyfikacujna się znajdzie i wszystko zakończy się wynikiem [P] na SKP. Trochę kołomyja, ale może ktoś coś bardziej rozsądnego powie. Dla klienta to na bank kołomyja! Cytuj
JANUSZ60 Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 ale może ktoś coś bardziej rozsądnego powie. Niż Ty ? nie wierzę ,,, Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 No jest jak jest i raczej trudno będzie ułatwić kilentowską zachciajkę. ale może ktoś coś bardziej rozsądnego powie To nie koncert życzeń... Cytuj
michal_k Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Czy przed 13.11 nigdy nie łączyliście okresowego z nabiciem nowego numeru? Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Jak łączyć, jak tu wykładnia, że dodatkowe niezależnie od okresowych, to i inne czynności lecą tym samym niezależnym tropem. Cytuj
michal_k Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Pytam, bo nie widzę w tym niczego nadzwyczajnego (ani konieczności wysyłania klienta do WK po czerwone blachy). Oczywiście zakładam, że nabicie i okresowe będzie wykonane "łącznie" - analogicznie do zmian konstrukcyjnych. Cytuj
Paprock Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 No po mojemu zakres badania po zmianach jakby sam w sobie zakłada konflikt danych, w dodatku tylko technicznych danych. Tu zachodzi całkowita zmiana głównej cechy identyfikacyjnej pojazdu i nie bardzo umiem powiązać inne czynności z badaniem okresowym jeżeli o pozytywny wynik tego ostatniego się rozchodzi. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 ani konieczności wysyłania klienta do WK po czerwone blachy A czemu od razu "czerwone blachy"? Nie wystarczy nowe PC pod te same nr.rej.? Cytuj
michal_k Napisano 2 Grudzień 2017 Napisano 2 Grudzień 2017 Jeśli OBT się skończyło to pozostają czerwone blachy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi