Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich. Pozwolę sobie na razie nie ujawniać swojej profesji ale mam do Was ciekawe pytanie z jakim ostatnio miałem do czynienia. Proszę o swoje opinie. Oto pytanie:

Nowo wybudowana stacja kontroli pojazdów, odbiór TDT - jest, wpis do rejestru przedsiębiorców w WK - jest, wnioski o certyfikaty VPN, SSL - złożone (czas oczekiwania wiadomy) czy owa stacja może już robić przeglądy czy nie ? Proszę o odpowiedzi i krótką wypowiedź można czy nie. Dopowiem że zasięgnąłem języka w tej w różnych instytucjach.

Napisano

Jakież to ciekawe pytanie? Proza życia... Odpowiedź w zależności od regionu, magistratu, smogu, wyniku dzisiejszych meczy, instytucji która odpowiada...

Napisano

Formalnie kiedyś tu ze śmiechu padnę! :evil:

Brakuje tylko współczynnika ile czworonogów mieszka w bloku licząc na klatkę!  :evil:

Napisano

Ale z jakiego powodu ze śmiechu, można czy nie można ?

Napisano

W zależności od nadzoru , nie będzie też  mogła robić badań które wymagają potwierdzenia identyfikacji z cep i prejestracji

Napisano

Coś mi się zdaje, że trybem awaryjnym idzie to obejść. Pozostaje pytanie jak długo można ciągnąć robotę w awaryjnym stanie? :silent:

Napisano

Na słupie jak na słupie ale sam trzaskałem badania bez dostępu do bazy i to grubo ponad trzy dni. Już nie pamiętam czy to czasem nie były trzy ale tygodnie. :silent:

W takim starym systemie co był zainstalowany do dzisiaj wisi z 50 badań nie przesłanych do bazy. 

Poza tym, jak ten przepis dokładnie brzmi?

Napisano

A jak chcesz pominąć : 1

§ 1a. Badanie techniczne przeprowadza się po pobraniu z centralnej ewidencji pojazdów danych identyfikujących
badany pojazd, o których mowa w art. 80b ust. 1 pkt 1 ustawy, .........

tu może mieć  zastosowanie trybu awaryjnego

2

a) w lit. a tiret trzecie i czwarte otrzymują brzmienie:
„– karcie pojazdu dla pojazdu zarejestrowanego, o ile została wydana, łącznie z danymi i informacjami, o których
mowa w art. 80b ust. 1 pkt 1 i 13 ustawy,
– pokwitowaniu, o którym mowa w art. 132 ust. 2 ustawy, łącznie z danymi i informacjami, o których mowa
w art. 80b ust. 1 pkt 1 i 13 ustawy,”,
ale moim zdaniem tu nie

Napisano
Dnia 16.06.2018 o 13:46, smaug napisał:

A jak chcesz pominąć : 1

§ 1a. Badanie techniczne przeprowadza się po pobraniu z centralnej ewidencji pojazdów danych identyfikujących
badany pojazd, o których mowa w art. 80b ust. 1 pkt 1 ustawy, .........

tu może mieć  zastosowanie trybu awaryjnego

2

a) w lit. a tiret trzecie i czwarte otrzymują brzmienie:
„– karcie pojazdu dla pojazdu zarejestrowanego, o ile została wydana, łącznie z danymi i informacjami, o których
mowa w art. 80b ust. 1 pkt 1 i 13 ustawy,
– pokwitowaniu, o którym mowa w art. 132 ust. 2 ustawy, łącznie z danymi i informacjami, o których mowa
w art. 80b ust. 1 pkt 1 i 13 ustawy,”,
ale moim zdaniem tu nie 

A to historiapojazdu.gov.pl to już nie działa?