Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Badanie dodatkowe VAT a wpisywanie przebiegu km w zaświadczenie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie,

Proszę o informację czy przy badaniu dodatkowym VAT trzeba wpisywać aktualny przebieg km w rejestr ?

Napisano

Dziękuje za odpowiedź ... jednak Twój późniejszy komentarz jest bynajmniej zbędny. Na forum mam prawo zadać pytanie a jeżeli wydaje sie Tobie że owe pytanie Ciebie drażni lub irytuje to je zignoruj. 

Napisano

Podepnę się - czy na takie badanie samochód musi być na stacji? I proszę głupio nie komentować, bo:

2 minuty temu, egucio1 napisał:

Na forum mam prawo zadać pytanie a jeżeli wydaje sie Tobie że owe pytanie Ciebie drażni lub irytuje to je zignoruj.

Napisano

Bardzo śmieszne :) Widzę, że moi rozmówcy to mali zakompleksieni i lekko sfrustrowani ludzie. Mimo to pozdrawiam. 

Napisano
1 godzinę temu, egucio1 napisał:

Bardzo śmieszne :) 

Tu nie ma co się spinać :biggrin: bo na takie zadane pytanie 

5 godzin temu, egucio1 napisał:

czy przy badaniu dodatkowym VAT trzeba wpisywać aktualny przebieg km w rejestr ?

nie dziwie się że tak reagują forumowicze  

• Lubię 1
Napisano

Pewnie kolega w " ferworze walki" znaczy w czasie przeglądu zapomniał wpisać stan licznika , a teraz nie wprost szuka drogi wyjścia , zdarza się

Napisano

Tak trzeba ale jeśli z jakiś powodów nie wpisałeś tego a zaznaczyłeś to jako UD to moim zdaniem nie przyczepią się .

Pozdrawiam

Napisano
18 godzin temu, egucio1 napisał:

czy przy badaniu dodatkowym VAT trzeba wpisywać aktualny przebieg km w rejestr ?

US sprawdzi sobie jaki przebieg i czy to możliwe aby użytkownik pojazdu spalił X tyś litrów paliwa nie poruszając się tym pojazdem.

Napisano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Nie jestem diagnostą samochodowym - uczę się i akuratnie tego nie wiedziałem - ale po tej "jeździe" na moją osobę  niektórych, zapewne nieomylnych i wszystko wiedzących kolegów z forum, już na pewno będę pamiętał :)

Ps. Wielkie dzięki za odpowiedzi "dzik"`a oraz "wojteczek"`a - konkretnie i na temat.

Pozdrawiam

Napisano
2 godziny temu, egucio1 napisał:

Nie jestem diagnostą samochodowym - uczę się

Trzeba było od tego zacząć, ale nie zniechęcaj się, bo to swego rodzaju też jakaś "lekcja na przyszłość" dla nas wszystkich. Pozdro.

Napisano
2 godziny temu, egucio1 napisał:

... wszystko wiedzących kolegów z forum, już na pewno będę pamiętał :)...

Nikt nie jest wszystkowiedzący... a tak przyswojoną wiedzę możesz mi wierzyć, bardzo długo się pamięta. Z autopsji wiem, w końcu na tym forum szukałem wiedzy doszkalającej przed egzaminami jak i teraz gdy się już uprawnienia się ma...

Napisano
3 godziny temu, wojteczek napisał:

US sprawdzi sobie jaki przebieg i czy to możliwe aby użytkownik pojazdu spalił X tyś litrów paliwa nie poruszając się tym pojazdem.

Jak???

Napisano
6 minut temu, Nikita_Bennet napisał:

Jak

w historiapojazdu.gov.pl ( z ostatniego badania:biggrin:) i na żywo z licznika przebiegu pojazdu po wezwaniu do kontroli, pewnie nikt nie odmówi pomocy US:hihi:

Napisano

Coś mi się zdaję, że skarbówce ustawowo udostępnia się dane zgromadzone w centralnej bazie! 

Może ktoś ma koleżankę/kolegę by się o szczegóły dowiedzieć. ;-)

Napisano

Art. 100ah. 93 [Udostępnianie danych ewidencyjnych]

1. Dane zgromadzone w ewidencji udostępnia się, o ile są one niezbędne do realizacji ich ustawowych zadań, następującym podmiotom:

....15) organom Krajowej Administracji Skarbowej;

Napisano

auto nowe - obt po trzech latach jak się pamięta zrobić ;)

Korekta wskazania licznika też nie jest specjalnie trudna w niektórych autach.

Napisano

No, ale ta korekta licznika, że co, że po co?

Czyżby w skarbówce pracowali ułomni, że nie doliczą się?

To nie posłowie, którym pokrywa się koszty podróży do 35 tysięcy i nikt w nic nie wnika.  ;-)

http://www.mylomza.pl/home/region/item/14755-pos%C5%82owie-podr%C3%B3%C5%BCnicy-ile-wydaj%C4%85-na-paliwo?.html

Napisano
8 godzin temu, Nikita_Bennet napisał:

auto nowe

8 godzin temu, Nikita_Bennet napisał:

Korekta wskazania licznika też nie jest specjalnie trudna

Oczywiście nie było ani razu w serwisie, zatem o przebiegu nikt nic nie wie,,,