Skocz do zawartości

DZIAŁA CEPIK ?

Featured Replies

Napisano

A błędy jakoweś masz?

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 1k
  • Wyświetleń 158,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pobieracie ten plik https://sd.coi.gov.pl/Instalatory/VPN/Cert_infrastruktura_2019.zip archiwum rozpakowac dwuklik na INFRAC2_CA.crt zainstalować go w magazynie zaufane główne urzędy ce

• Kur....  a ja już kompem rzucam bo myślałem że tylko u mnie się popsuło 😄

• Szanowny Użytkowniku, Jeśli podczas próby nawiązania połączenia VPN do systemu CEPIK pojawia się błąd To prosimy o zastosowanie poniższej instrukcji: 1. Wyciągamy kartę z czytnika 2. Start - W

Posted Images

Napisano

Wam też z Cepa nie zasysa ostatniego przebiegu ?

Napisano

U mnie jest po staremu, czyli wszystko " działczy normalnie " - przebiegi ostatnie pokazuje. :wink:

Napisano

U mnie działa normalne. W sensie ssa. Tzn zasysa...:ph34r:

Napisano

Pewnie program, bo i wysyłać nie ma chęci. Dzięki

Napisano
1 godzinę temu, Mecher napisał:

ostatniego przebiegu

Tak jest jakiś problem - pojazd u mnie od 2014 - i poza tym badaniem nie widzi nić do 2019

Napisano

Podobnie było jak trwały prace związane z dodaniem danych stacji wykonujących poprzednie badania. Wszystkie czynności z okresu działania CEP-a były chwilowo niewidoczne.

• 5 weeks later...
Napisano

Czy działa u Was CEP, bo po jednym " rannym " pojeździe zaczęło wyskakiwać coś takiego :

Przechwytywanie.JPG.5a1df8fb11b0a4ea4d245315d5f8eae2.JPG

Czyżby to " prima aprilis " ze strony CEP ? :wink:

Napisano

Wysypał się przed chwilą, rano 2 zrobiłem bez problemu

Napisano

U nas tez nie dziala

Napisano

Zaczął - działa ale rano lipa 

Wyskakują jakieś dziwne komunikaty - pojazd starszy niż 15 lat - zweryfikuj datę I rejestracji 

Ale ruszył

Zresetowałem połączenie i jak na razie działa 

Napisano
23 minuty temu, IVVO napisał:

Wyskakują jakieś dziwne komunikaty - pojazd starszy niż 15 lat - zweryfikuj datę I rejestracji 

Taki komunikat pojawiał się też wcześniej, własnie w przypadku " starszych " pojazdów.

47 minut temu, leski66 napisał:

Przechwytywanie.JPG.5a1df8fb11b0a4ea4d245315d5f8eae2.JPG

Tego rodzaju komunikat pojawiał się sporadycznie od kilku dni , ale dziś przy jednym badaniu pojawił się ponad 5 razy , zanim nastąpiło połączenie z CEP.

Napisano

U mnie taki sam komunikat wyskakuje. Badanie w trybie awaryjnym. Po resecie kompa poszło.

Napisano

Leżą (wszystkie? wiem co najmniej o dwóch) centralne systemy państwowe ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano

Mnie pokazywało brak połączenia z CEPIK.

Napisano
2 godziny temu, Norbert Jezierski napisał:

Leżą (wszystkie? wiem co najmniej o dwóch) centralne systemy państwowe ...

Może to próba generalna nowego systemu wyborczego?

Napisano

u mnie działa

Napisano

Wg mnie wszystko wróciło do normy.

+++

Swoją drogą - w tzw. teorii nie ma to wpływu na bieżącą pracę SKP, ale wklejam pro forma:

Cytat

Szanowni Państwo,

uprzejmie informuję, że w dniach od 2 do 5 kwietnia 2020 roku planowane są prace serwisowe wiążące się z koniecznością przełączenia środowisk produkcyjnych pomiędzy dwoma ośrodkami (PDC, SDC).
W związku z powyższym wystąpią czasowe niedostępności środowisk produkcyjnych i nieprodukcyjnych.

Poniżej przesyłam planowany harmonogram przeprowadzenia prac wraz ze wskazanymi terminami niedostępności poszczególnych środowisk:

Środowiska produkcyjne:

Środowisko

Czas przełączenia

PDC → SDC

PDC ← SDC

Faktyczna niedostępność w czasie przełączenia na ośrodek

CEPIK PRD

4 godz. 5 min

02.04.2020 20:00 - 03.04.2020 00:05

04.04.2020 20:00 - 04.04.2020 00:05

2,5 godz.

CEPIK EUKARIS PRD

1 godz. 25 min

02.04.2020 20:00 - 02.04.2020 21:25

04.04.2020 20:00 - 04.04.2020 21:25

60 min.

CEPIK UL PRD

1 godz. 45 min

02.04.2020 20:00 - 02.04.2020 21:45

04.04.2020 20:00 - 04.04.2020 21:45

30 min.

CEPIK PORTAL PRD

1 godz. 25 min

02.04.2020 20:00 - 02.04.2020 21:25

04.04.2020 20:00 - 04.04.2020 21:25

30 min.

Napisano

Wysyłaliście już po nowemu sprawozdanie opłat Cepik?

Napisano

Nie. Po staremu poszło.

Edytowane przez Mecher

Napisano
W dniu 1.04.2020 o 12:43, Norbert Jezierski napisał:

04.04.2020 20:00 - 04.04.2020 00:05

Koledzy czy tylko mnie zegarek źle pokazuje? Cepik miał nie działać od 20.00 a u mnie nie działa już teraz od jakiś 2 godzin. Jak jest u Was?

Napisano

Działa

Napisano

Dzięki.Musiałem zrestartować komputer.

• 1 month later...
Napisano

Od rana mam problem z komunikacją z CEP-em. Chodzi o szybkość połączenia. Ktoś ma podobny problem? Dodam tylko, że internet hula aż miło.