Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wykonałem badanie na pokwitowaniu za brak badań. W danych z cepiku dmc. pojazdu było 3000kg., a na TZ 3500kg. Zadzwoniłem do serwisu tego pojazdu żeby się dowiedzieć czy jest to błędna TZ czy może błąd w DR, ale serwis stwierdził że klient musi przyjechać autem z DR i kartą pojazdu to oni dopiero wtedy mogą to stwierdzić. Nie mając danych z DR wystawiłem zaświadczenie P. Teraz klient wrócił z DR i okazało się że w DR jest tak jak w cepiku. Dzisiaj był zmiennik i powiedział mu że ma sobie wyjaśnić to z serwisem i jak będzie wyjaśnione to przyjedzie po pieczątkę. Ale jak to zwykle bywa klient stwierdził że nic nie będzie poprawiał, oburzył się i jutro ma przyjechać jak ja będę. Co byście zrobili w takiej sytuacji? Czy mogę poprawić teraz wynik na N?

Napisano
7 minut temu, Demart napisał:

Czy mogę poprawić teraz wynik na N

a dlaczego poprawiać? przecież można to zakwalifikować jako UD 0.2.e i dalej to zmartwienie klienta

Napisano
1 minutę temu, cezary napisał:

przecież można to zakwalifikować jako UD 0.2.e i dalej to zmartwienie klienta

0.2.e to ewidentne błędy, a tutaj wygląda na źle wydaną TZ.

Napisano

@Demart, czy źle wydana TZ to domniemanie, a że jedno z drugim jest inne to pewnik, po co się gmatwać w temacie, ja dałbym UD i na tym zakończył. 

Napisano

No mi to wygląda bardziej na 0.2g. Tym bardziej że klient wygadał się że kupował tańszą wersję busa.

Napisano

Skąd wiesz czy to nie błąd przy wydawaniu DR? Jak kręci Cię masochizm i użeranie się z klientem to może być 0.2.g, ja bym zapodał 0.2.e i zapomniał o całej sprawie. To klienta zmartwienie, żeby było w porządku.

Napisano

A ja się dopytowywowuję, czy błędna notka w cepiku odnośnie posiadania lub nie przez pojazd katalizatora też usterką jest?

Ktoś to w ogóle sprawdza i porównuje, czy pal licho, pomija się?

Napisano

Część tych danych jest zaokrąglana, używa się skrótów... itd , więc poza danymi wspólnymi pomiędzy DR - pojazd - CEPIK resztą nie zawracałbym sobie głowy