Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy stacja sql ma możliwość wystawienia wezwania do zapłaty w formie jakiegoś wydruku aby wysłać do klienta ?

Napisano

wezwanie do zapłaty to księgowość wystawia, przynajmniej tak jest u mnie, niby skąd mam wiedzieć czy klient dokonał przelewu, czy to problem diagnosty, no chyba że Ty jesteś jednym i drugim :S

Napisano

Są programy do obsługi stacji współpracujące z księgowością, w których widać jak kontrahent wywiązuje się z obowiązków płatniczych lub pogrywa w cymbergaja z płatnościami. Co do sedna problemy, to windykator jest od tego. Ale zasada jest prosta i najczęściej ściga klienta ten kto wystawił fakturę, co nie. ;-) 

Napisano

U mnie jest taka nowa osoba która dochodzi należności i właśnie pytała mnie czy można coś takiego wydrukować. W rozliczeniach widać ile dni po terminie jest dana faktura pytanie czy jest jakiś magiczny przycisk po naciśnięciu którego drukuje się wezwanie do zapłaty. 

Napisano

Nie znalazłem żadnego gotowca w programie. Nowa Osoba musi sobie sama taki schemat przygotować, a nawet dwa: pierwszy łagodny, a drugi ostry. 

1. Uprzejmie przypominamy, że na Waszym koncie powstała zaległość płatnicza w kwocie... faktura...

2. Wzywamy do natychmiastowego uregulowania zaległości płatniczych... wraz z odsetkami ustawowymi... §... §... §...

• 4 weeks later...
Napisano

Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, ale - okres urlopowy etc.

Z takimi rzeczami mamy odwieczny problem. Nasz program nie jest programem księgowym i nigdy takim nie będzie.

Nie sądzę, aby wezwanie do zapłaty było funkcją, z której diagności/właściciele SKP będą korzystać, z różnych względów.
To zawsze prowadziła księgowość, można to wydrukować albo z programu księgowego, albo nawet ze zwykłego Worda/Excela, wpisując na formularz stosowną kwotę i nazwę kontrahenta... Ale - trzeba uwzględnić spłaty częściowe, gotówkę, przelewy bankowe, zapłaty kartą - a my takich spraw nie odnotowujemy.

Nie sądzę, aby ta funkcjonalność pojawiła się w najbliższym czasie w systemie.

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź. Tak myślałem. Zawsze można wyfiltrować zaległości i wyeksporować do csv'a a potem do ecxela i tak sobie radzę. 

p.s. Temat można zamknąć.

Edytowane przez Qnick