kacdysz Napisano 31 Lipiec 2018 Napisano 31 Lipiec 2018 Witam panowie. Mam pierwszy taki przypadek. Klient chce sprowadzić z USA samochód DODGE RAM i zapytał mnie czy będzie to samochód osobowy i czy będzie mógł się poruszać nim mając prawo jazdy kat. B. W załączniku dodałem zdjęcie "T.Z." które dostarczył mi klient. Proszę o pomoc, czy to jest właściwa "T.Z" czy naklejka dot. "opon" i czy taki samochód kwalifikuje się do 3,5 tony. Cytuj
drogba Napisano 31 Lipiec 2018 Napisano 31 Lipiec 2018 do 3,5 t , jakie zmiany , przecież na tabliczce jest 4242 kg Cytuj
Paprock Napisano 31 Lipiec 2018 Napisano 31 Lipiec 2018 Dopuszczalna masa całkowita pojazdu wynosi 4242 KG i raczej po prawie jazdy kategorii B. Tak, to jest amerykańska tabliczka znamionowa pojazdu. Front i REAR to naciski osi. A czy jego rodzaj będzie osobowy lub ciężarowy to i tak pozostanie bez wpływu na prawo jazdy. Problemy z prawkiem jak przy większości Hummerów. Pal licho prawko. Niech klient lepiej z opłatami viaTOLL się zapozna, bo wątpię żeby uniknął autostrad. Cytuj
IVVO Napisano 31 Lipiec 2018 Napisano 31 Lipiec 2018 Tak to jest TZ - dmc - 4242 nacisk osi przód 2100kg/tył 2400 - kat B odpada Jest umieszczona na lewych drzwiach lub słupku lewym - kwiecień 2016 Cytuj
Jacdiag Napisano 31 Lipiec 2018 Napisano 31 Lipiec 2018 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi