IVVO Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 Witam - czy ktoś miał kontrolę OSKP przez OUM - takie dziś dostałem pisemko z tejże instytucji Cytuj
danielg539 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 Ktoś kiedyś pisał, że miał taką kontrolę. Ja osobiście się z kontrolą Urzędu Miar nie spotkałem. Cytuj
IVVO Napisano 7 Sierpień 2018 Autor Napisano 7 Sierpień 2018 Nie "zwykła"OSKP - powołują się na Prawo Przedsiębiorców z 6/03/2018 Cytuj
zbych1916 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 No to czekamy z niecierpliwością co takiego chcą od Was Cytuj
DARIO64 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 3 minuty temu, zbych1916 napisał: co takiego chcą Sprawdzą legalizację manometru i analizatora . IVVO, stacji paliw w firmie nie masz ? Bo najczęściej przy okazji kontroli stacji paliw sprawdzają skp . Przynajmniej u nas tak bywa . Cytuj
adam1501 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 U mnie również kiedyś byli. Do wglądu "kwity" od analizatora i manometru. O nic więcej nie pytali, nawet kawy nie wypili... Cytuj
IVVO Napisano 7 Sierpień 2018 Autor Napisano 7 Sierpień 2018 Tylko znowu trzeba załatwiać pełnomocnictwo Cytuj
pablos Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 Miałem w tym roku na PSKP, kontrola działania analizatora oraz przyrządu do pompowania kół wraz z legalizacjami. Pełnomocnictwo oraz książka kontroli była wymagana. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 1 godzinę temu, danielg539 napisał: Ktoś kiedyś pisał, Możliwe, że ja, bo znam kontrole w wybranych skp, gdzie analizator miał przerwę dłuższą niż miesiąc. Jakby na czyjeś zlecenie,,, Cytuj
IVVO Napisano 7 Sierpień 2018 Autor Napisano 7 Sierpień 2018 Tych życzliwych zawsze się kilku znajdzie - ale te pod dozorowe to pilnuję i jest zawsze ciągłość Cytuj
leski66 Napisano 7 Sierpień 2018 Napisano 7 Sierpień 2018 1 godzinę temu, IVVO napisał: załatwiać pełnomocnictwo W przypadku działania przez pełnomocnika - TDT żąda 17 zł, ciekawe czy OUM też tak liczy ? Cytuj
Darek13 Napisano 9 Sierpień 2018 Napisano 9 Sierpień 2018 ja miałem kontrole posprawdzali tylko świadectwa legalizacji analizatora i manometru Cytuj
IVVO Napisano 29 Sierpień 2018 Autor Napisano 29 Sierpień 2018 Panowie dzisiaj byli - kontrola manometru oraz pistoleciku do pompowania - jak mówili dołożyli im ten obowiązek " z urzędu " - protokół pokontrolny + wpis do książki kontroli - miło i sympatycznie Cytuj
Paprock Napisano 29 Sierpień 2018 Napisano 29 Sierpień 2018 No i gra gitarra! Urząd zapowiedział swoją wizytę i ją zrealizował. Pięknie! A nie jakiś tajemniczy Don Pedro Karramba rodem z TeDeTu! Cytuj
leski66 Napisano 29 Sierpień 2018 Napisano 29 Sierpień 2018 11 minut temu, IVVO napisał: miło i sympatycznie I to najważniejsze Cytuj
Tomasz56 Napisano 30 Sierpień 2018 Napisano 30 Sierpień 2018 Dnia 7.08.2018 o 13:35, IVVO napisał: Witam - czy ktoś miał kontrolę OSKP przez OUM - takie dziś dostałem pisemko z tejże instytucji Mamy takie kontrole co roku.Przychodzą dwie miłe Panie,oczywiście najpierw anonsują się pismem o kontroli. Kontrola polega na sprawdzeniu aktualnej legalizacji analizatora i ciśnieniomierza do sprawdzania ciśnienia w ogumieniu. Piszą protokół ,wpis do książki kontroli i pa. Cytuj
smaug Napisano 31 Sierpień 2018 Napisano 31 Sierpień 2018 Jest miło i przyjemnie jak wszystko jest ok , a jak są jakieś niedociągnięcia to nie ma znaczenia czy to OUM cz TDT miło może zostać a przyjemnie nie zawsze bo jest protokół z usterkami a niekiedy mandat , u mnie na kontroli było miło i przyjemnie a przy pisaniu protokółu: wyciąg nie obejmuje całej ławy pomiarowej szefostwo : ale na odbiorze nikt nie kwestionował , ale nie obejmuje całej ławy zgadza się ? szefostwo: tak , wnosicie państwo uwagi do protokołu no nie ? było miło i przyjemnie uśmiechy na twarzach a co każdy myśli to nie wiadomo Cytuj
JANUSZ60 Napisano 31 Sierpień 2018 Napisano 31 Sierpień 2018 18 minut temu, smaug napisał: a co każdy myśli to nie wiadomo Wiadomo, każdy myślał swoje ,,, Gdy piszę negatywa, też się uśmiecham ,,, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi