Skocz do zawartości

Kontrola OUM

Featured Replies

Napisano

Witam - czy ktoś miał kontrolę OSKP przez OUM - takie dziś dostałem pisemko z tejże instytucji

Napisano

Ktoś kiedyś pisał, że miał taką kontrolę. Ja osobiście się z kontrolą Urzędu Miar nie spotkałem.

Napisano

A tachografy " robicie" ? 

Napisano
  • Autor

Nie "zwykła"OSKP - powołują się na Prawo Przedsiębiorców z 6/03/2018 

Napisano

No to czekamy z niecierpliwością co takiego chcą od Was 

Napisano
3 minuty temu, zbych1916 napisał:

co takiego chcą

Sprawdzą legalizację manometru i analizatora .

IVVO, stacji  paliw w firmie nie masz ? Bo najczęściej przy okazji kontroli stacji paliw sprawdzają skp . Przynajmniej  u nas tak bywa .

Napisano

U mnie również kiedyś byli. Do wglądu "kwity" od analizatora i manometru. O nic więcej nie pytali, nawet kawy nie wypili... 

Napisano
  • Autor

Tylko znowu trzeba załatwiać pełnomocnictwo 

Napisano

Miałem w tym roku na PSKP, kontrola działania analizatora oraz przyrządu do pompowania kół wraz z legalizacjami.

Pełnomocnictwo oraz książka kontroli była wymagana.

Napisano
1 godzinę temu, danielg539 napisał:

Ktoś kiedyś pisał,

Możliwe, że ja, bo znam kontrole w wybranych skp, gdzie analizator miał przerwę dłuższą niż miesiąc.

Jakby na czyjeś zlecenie,,,

Napisano
  • Autor

Tych życzliwych zawsze się kilku znajdzie - ale te pod dozorowe to pilnuję i jest zawsze ciągłość

Napisano
1 godzinę temu, IVVO napisał:

załatwiać pełnomocnictwo 

W przypadku działania przez pełnomocnika - TDT żąda 17 zł, ciekawe czy OUM też tak liczy ?

Napisano

ja miałem kontrole posprawdzali tylko świadectwa legalizacji analizatora i manometru

• 3 weeks later...
Napisano
  • Autor

Panowie dzisiaj byli - kontrola manometru oraz  pistoleciku do pompowania - jak mówili dołożyli im ten obowiązek " z urzędu " - protokół pokontrolny + wpis do książki kontroli - miło i sympatycznie

Napisano

No i gra gitarra! 

Urząd zapowiedział swoją wizytę i ją zrealizował. Pięknie! A nie jakiś tajemniczy Don Pedro Karramba rodem z TeDeTu!  :evil:

Napisano
11 minut temu, IVVO napisał:

miło i sympatycznie

I to najważniejsze:icon_wink:

Napisano
Dnia 7.08.2018 o 13:35, IVVO napisał:

Witam - czy ktoś miał kontrolę OSKP przez OUM - takie dziś dostałem pisemko z tejże instytucji

Mamy takie kontrole co roku.Przychodzą dwie miłe Panie,oczywiście najpierw anonsują się pismem o kontroli. Kontrola polega na sprawdzeniu aktualnej legalizacji analizatora i ciśnieniomierza do sprawdzania ciśnienia w ogumieniu. Piszą protokół ,wpis do książki kontroli i pa.

Napisano

Jest miło i przyjemnie jak wszystko jest ok , a jak są  jakieś niedociągnięcia to nie ma znaczenia czy to OUM cz TDT miło może zostać  a przyjemnie nie zawsze bo jest protokół z usterkami  a niekiedy mandat , u mnie na kontroli było miło i przyjemnie a przy pisaniu protokółu: wyciąg nie obejmuje całej ławy pomiarowej szefostwo : ale na odbiorze nikt nie kwestionował , ale nie obejmuje całej ławy zgadza się ? szefostwo:  tak , wnosicie państwo uwagi do protokołu no nie ? było miło i przyjemnie uśmiechy na twarzach a co każdy myśli to nie wiadomo

Napisano
18 minut temu, smaug napisał:

a co każdy myśli to nie wiadomo

Wiadomo, każdy myślał swoje ,,,

Gdy piszę negatywa, też się uśmiecham ,,,