Łuki Napisano 15 Sierpień 2018 Napisano 15 Sierpień 2018 (edytowane) Witam. Mam takie pytanie. Jestem w trakcie robienia uprawnień. Jednak przez najblizszych kilka lat nie będę pracował jako diagnosta. Czy jeśli zdam to moje uprawnienia sie przedawnią jesli nie bede pracował w zawodzie i bede musial zdawać wszystko od nowa? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 15 Sierpień 2018 przez Łuki Cytuj
Łuki Napisano 15 Sierpień 2018 Autor Napisano 15 Sierpień 2018 Bo właśnie słyszałem od diagnostów, że jak nie pracuje sie w zawodzie po zdaniu egzaminów to uprawnienia trzeba zdawac od nowa. Została mi praktyka i zastanawiam sie czy jest sens to dalej ciągnąć skoro po jakims czasie uprawnienia będą nieważne... Cytuj
michal_k Napisano 15 Sierpień 2018 Napisano 15 Sierpień 2018 W obecnym stanie prawnym uprawnienia są bezterminowe bez względu na to, czy będziesz pracował jako diagnosta. Natomiast było już kilka projektów zmian w ustawie - planowane są m.in. okresowe szkolenia, w których trzeba uczestniczyć, a jeśli nie będziesz uczestniczył to uprawnienia zostaną zawieszone (ale jest to tylko projekt, nie musi wcale wejść w życie). Cytuj
Łuki Napisano 15 Sierpień 2018 Autor Napisano 15 Sierpień 2018 Czyli śmiało moge podchodzic do egzaminu. Dzięki wielkie za odpowiedź. Do tdtu w sierpniu nie można sie dodzwonić. Cytuj
Mecher Napisano 15 Sierpień 2018 Napisano 15 Sierpień 2018 Może dlatego, że lipiec i sierpień nie ma egzaminów (okres urlopowy) ? Cytuj
Mecher Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 Ciekawe czy na stałe, czy tylko w tym roku tak ? Cytuj
Paprock Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 21 godzin temu, Łuki napisał: Jednak przez najblizszych kilka lat nie będę pracował jako diagnosta. Czy jeśli zdam to moje uprawnienia sie przedawnią jesli nie bede pracował w zawodzie i bede musial zdawać wszystko od nowa? Z góry dziękuję za pomoc. - będę pracował, nie będę pracował... Zabezpieczył bym się w ten sposób, że po zaliczeniu wystąpiłbym do magistratu po uprawnienia i bęc do szuflady na wieki. Cytuj
leski66 Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 6 minut temu, Mecher napisał: czy tylko w tym roku tak To chyba zależy od kwoty za "wczasy pod gruszą". Cytuj
Łuki Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 Tak tez zrobię. Zdam. Wystąpie o uprawnienia i niech czekają. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 23 godziny temu, Łuki napisał: słyszałem od diagnostów, że jak nie pracuje sie w zawodzie po zdaniu egzaminów to uprawnienia trzeba zdawac od nowa. Gdyby jeszcze pokazali taki zapis gdzieś w Dz. Ustaw Cytuj
Paprock Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 To że gadają głupotki, no to gadają głupotki. Ale problemy z otrzymaniem uprawnień zdarzają się poprzez mieszanie w prawodawstwie. Raz było siak, a raz śmak, a tu ostatni kłopotów przykład: https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/5128-uprawnienia-diagnostów/&do=findComment&comment=253907 Dlatego moje zdanie jasne, kuć żelazo póki gorące, a papiery w szufladę. Cytuj
blakop Napisano 18 Sierpień 2018 Napisano 18 Sierpień 2018 Żyjemy w kraju, w którym małe rewolucje i odcinanie wszystkiego grubą kreską staje się normą. Dlatego na przestrzeni kilku lat wcale nie byłbym taki pewien, że dzisiejsze uprawnienia, za 5-6 lat będą cokolwiek warte. Może już nawet tego kraju nie będzie, który te uprawnienia dziś wydaje poprzez swoje organy. Ja np. urodziłem się w kraju, którego dziś już nie ma - podobnie jak wielu z Was. Cytuj
danielg539 Napisano 20 Sierpień 2018 Napisano 20 Sierpień 2018 Był PRL jest RP a co będzie następnie? Cytuj
cezary Napisano 21 Sierpień 2018 Napisano 21 Sierpień 2018 nie wydaje mi się żeby tu było odpowiednie miejsce do politykierstwa. Cytuj
blakop Napisano 21 Sierpień 2018 Napisano 21 Sierpień 2018 Ale niestety w taki temacie o politykę właśnie chodzi. Jasne, że dziś nie ma przedawnienia uprawnień. Ale nawet najbliższa rewolucja w przepisach na która tak wszyscy czekamy (Badania pod TDT) może taką rzecz wprowadzić - jeśli nie formalnie to poprzez niuanse formalne właśnie. Dlatego nie odważył bym się nikomu właśnie dziś powiedzieć, że może spać spokojnie... Bo dziś nie mogą tego robić nawet czynni diagności ze świeżymi uprawnieniami. Właśnie dziś!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi