Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WITAM

NADSZEŁ CZAS PANOWIE

SZYKUJCIE SIĘ NA CEPIK!!!

ZWARCI I GOTOWI OD 01.01.2006 R. :!::!::!:

SZCZEGÓŁY WKRÓTCE :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

LUB ZAPYTAJCIE SWOJEGO STAROSTĘ :lol::lol::lol:

Napisano

Śledzę to od podsszewki - na razie jest tam mała czkawka ...

Mam nadzieję, że po wypiciu kilku łyków wody przejdzie :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Mam pytanie.Czy CEPIKpojedzie w całej Polsce czy tylko w regionach Polski tzw."pilotażowych"

Napisano

Pilotażowo idzie 9 SKP - jak ruszy, to najprawdopodobniej w całej Polsce :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano

Dzięki.Czyli co, wy Poznań już działacie w CEPIK-u?

Napisano

ja pytałem kierownika WK nic nie wie na ten temat, pytałem tuz przed nowym rokiem,

Napisano

Gdańsk - 1 SKP, Wejherowo - 1 SKP, Lubań - 1 SKP. Inne programy - 6 innych SKP (w tym 4 to ITS).

To tyle o NORCOM-ie i pilotażu - a raczej jego braku na dzień dzisiejszy. O sprawie będę informował na bieżąco :mrgreen:

Napisano

Mam juz sygnał z naszego WK, że coś się dzieje! Jak tam dojadę (muszę złozyć dokumenty odnosnie poswiadczenia zgodnosci itd), a dowiem sie czegos ciekawego - dam znać.

Napisano

Ja byłem wczoraj w WK i starosta mówił że prawdopodobnie od lutego będziemy przesyłać dane drogą elektroniczną do CEPIKU :!::!::!:

Napisano

Potwierdzam. W Bydgoszczy trwają intensywne prace, gdyż pismo z MSWIA wkońcu drgnęło. Niedługo stacje otrzymają szczegóły co do wdrażania CEPIKu na SKP. Mamy nadzieję, że czytnik kart kryptograficznych będzie już wybrany i zaproponowany przez autora programu tak by bezbłędnie współpracował z ewidencją komputerową STACJI 2000.

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Czytnik i karty mają zostać wybrane (niestety) przez MSWiA. A może stety ? ;-)

Wszyscy czekamy ...

Napisano

Może jeszcze kanał sprzedaży nam wybiorą :(

Napisano
Może jeszcze kanał sprzedaży nam wybiorą :(

I to taki, żeby dla nich jeszcze zostało ... :evil:

• 1 year later...
Napisano

Czy poza braniem pieniędzy coś już się zmieniło z tym tworem CEPIK ? :-(

Napisano

No właśnie.

Biorąc pod uwagę datę pierwszego postu ( styczeń 2006) z jego alarmującą wymową "Nadchodzi" z trzema wykrzyknikami, śmiem twierdzić, iż swą podróż zaczął w Grenlandii. Na dodatek porusza się tip-top'kami i jest gdzieś teraz na dnie. Na dnie morza Północnego. Do przebycia ma jeszcze circa 3K km. ;)

Napisano
Do przebycia ma jeszcze circa 3K km

hmm... do mnie troche więcej niż do ciebie... :P

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Zmieniło się że chyba wstydu, że nic nie robią udzielili rabatu 50% chwała i za to.....

Napisano
Do przebycia ma jeszcze circa 3K km.

jakaś nowa jednostka długości

może lepiej 3 Mm

udzielili rabatu 50%

dopiero udzielą od stycznia

a nóż/widelec komuś w MI się odmieni i anulują

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

• 1 month later...
Napisano

Szczerze mówiąc jedyne co się ruszyło w CEPIK-u ws SKP to zmiana ludzi, którzy od nowa go wprowadzają. Jakimś dziwnym trafem od tego czasu znowu władze w MT się zmieniają a CEPIK-u jak nie ma tak nie ma. Dwa lata temu jeszcze wierzyłem, że wejdzie. A jak wejdzie to dopiero zamiesza jak dane SKP spotkają się z danymi rejestracji. Lepiej niech zostanie sama data następnego badania. :lol:

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

Napisano

Panie Bogusławie - dane tego samego pojazdu pomiędzy jednym WK a drugim czesto nie mogą się "spotkać" (inne wersje aplikacji, ciągłe zmiany struktury katalogu ITS), a pomiędzy WK a SKP to nawet sobie tego nie wyobrażam ;)

Napisano

CEPIK - może kiedyś wejdzie ale chyba nie w tym stuleciu :D

Napisano

"-Kto zgasił światło ? ? ?

-Ciemność, ciemność widzę, widzę ciemność ..."

:D:D:D

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Tak ku ścisłości. Pewien Dziennik opublikował w 2006r. informacje przy okazji innego artykułu, iż rocznie stacje kontroli pojazdów przekazują na budowę CEPIK 25 milionów nowych złotych. Od 1.01.2008r. jeśli dane te są wiarygodne stacje będą przekazywać 12,5 mln. PLN na CEPIK. Chce wierzyć, że tyle pieniędzy spowoduje, iż CEPIK SKP powstanie.

źródło: Dziennik z 30.06.2006r. strona 25 dział ekonomia.

5ae1a34a19dda_CEPIK_opata.jpg.ee7d002fd3f853a2c3f5a0adfafeac60.jpg

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Napisano

To że 169 to OK, nie wzieli pod uwagę pojazdu uszkodzonego jeszcze :x

Ale z tym 2 zł to przesadzili (chodzi mi o słowo "z tego 2zł") :o

Tak znają nasze przepisy ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.