Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Zdjęcia zamiast nagrań, więcej danych do rewizji. Stacje kontroli pojazdów czekają zmiany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niech tylko szybko wprowadzają, bo niedługo następne wybory a suwerena nie wolno denerwować 

Napisano

już mniemałem, że będę musiał robić sobie "selfie" z każdym pojazdem 

Cytat

Raport NIK wskazywał, że często przeglądów samochodów dokonują osoby nie posiadające odpowiednich kwalifikacji

Napisano (edytowane)

Moim zdaniem " Ktoś " w tym cytacie pomieszał kwalifikacje z kompetencjami ( chociaż jak ma dowody to " mogę się mylić " ...........:silent: ).

Kwalifikacje : to efekty uczenia się, które są udokumentowane np. poprzez dyplom z tytułem stopnia naukowego czy zdobyte w czasie szkolenia umiejętności.

Kompetencje : to zdolność przyswajania wiedzy i poprawnego jej wykorzystania, doświadczenie zawodowe, radzenie sobie w odpowiednich sytuacjach, a także umiejętności poznawcze, fizyczne itd.

Edytowane przez leski66
Napisano

Chce wam się czytać takie pieprzenie, nie szkoda czasu ?

Osobiście tylko tytuł przeczytałem

Napisano

To zapodaj jakiś ciekawy temat.Tylko żeby potem mądrze rozmowa się potoczyła?

Napisano

Oki, to wam nie będę przeszkadzał w temacie. Prowadżcie mądrą dysputę. 

Napisano

Generalnie wprowadzenie rewolucji w badaniach technicznych wchodzi w ostatnią fazę. Połowa diagnostów straci pracę i połowa SKP zostanie zamknięta (TDT lub ekonomia). Teraz pytają społeczeństwo co o tym myśli. Komentarze są miażdżące ale jakaś siła pcha ten wózek pod górę. Termin po wyborach też nie jest przypadkowy.

Napisano
27 minut temu, markes30 napisał:

Termin po wyborach też nie jest przypadkowy.

Przecież nieraz wspominałem, że sondują poparcie wyborców. Chociaż przy tym wyniku jaki osiągnęli, dziwię się, że idą dalej z tym projektem.

Napisano

A ja jakiś czas temu czytałem że auta z grupy VW które nie stawiły się do serwisu nie będą przechodzić badań technicznych ze względu na spaliny.

Więc chyba nie ma co bić piany po dziennikarskich niusach

Napisano
1 minutę temu, Tomek D napisał:

nie będą przechodzić badań technicznych ze względu na spaliny.

1 minutę temu, Tomek D napisał:

Więc chyba nie ma co bić piany po dziennikarskich niusach

a ten news dotyczący VW to zaczerpnięty z? I jakim nieuradzeniem, którym jest wyposażona SKP stwierdzisz fakt z pierwszego cytatu?

Napisano

Podpis pod zdjęciem jest najlepszy: "Raport NIK wskazywał, że często przeglądów samochodów dokonują osoby nie posiadające odpowiednich kwalifikacji."

Napisano

Biker100 informacje zaciągnięte z netu , tak samo jak i omawiany link , więc nie ma co się podniecać tym co piszą dziennikarze tylko trzeba czekać na przepisy.

Napisano
5 minut temu, Tomek D napisał:

tylko trzeba czekać na przepisy.

Można jeszcze próbować coś z tym zrobić a nie iść jak barany na rzeź !!!

• Piwo 1
Napisano
24 minuty temu, markes30 napisał:

jeszcze próbować coś z tym zrobić a nie iść jak barany na rzeź !!!

i to jest sedno.

Napisano

Niedługo ludzie wcale przeglądów nie będą robić jak takie głupoty będą wprowadzać bo po co robić za to kary i tak nie ma

Napisano
7 godzin temu, markes30 napisał:

Teraz pytają społeczeństwo co o tym myśli.

Przeciętnego Kowalskiego nie interesuje czy diagnosta straci pracę albo czy stacja zostanie zamknięta. Interesuje go tylko żeby badanie nie było droższe, a najlepiej żeby staniało.

Napisano

Tak jest!! :)

Wszak zły stan techniczny nie jest przyczyną znaczącej części wypadków drogowych, to o co ten cały szum?

Widocznie auta mamy w dobrym stanie.

Napisano

Będzie se robić selfie z pojazdami - zjefajnie?

I na Facebook 

Wyeliminujemy " historie pojazdów" Każda SKP zrobi sobie profil i właściciel będzie wiedział że jego pojazd był na badaniu

Jeśli udostępni dane do swojego profilu to fotkę tam się pośle - wyeliminujemy złomy - bo to wstyd jeździć takim trupem

Dla jednych to będzie powód do dumy a inni będą chcieli im dorównać - proste logiczne i bez nakładowe 

• Haha 1