Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Identyfikacja przed pierwszą rejestracją

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Panowie jak dokonać badanie dodatkowe ?identyfikacja ,ustalenie danych przed pierwszą rejestracja za 60pln, kiedy samochód ma ważne badanie techniczne w zagranicznym dowodzie rejestracyjnym. Chodzi mi o to aby wygenerować samo zaświadczenie bez dipu, czy tak w ogóle można ?stacja SQL?

Robiłem to jakiś czas temu i program wymuszał wypełnienie dipu do badania. Wiem, że przed cepikiem starczało samo zaświadczenie z przeprowadzonego dodatkowego badania technicznego z ustalonymi niektórymi danymi technicznymi pojazdu.

Napisano
16 minut temu, zenobiusz napisał:

Chodzi mi o to aby wygenerować samo zaświadczenie bez dipu, czy tak w ogóle można ?

- no normalnie! Ze słownika wybieramy [dodatkowe (dane właściciel/starosta)] i dalej z palca ustalone parametry do zaświadczenia. No chyba że problemem jest wyszukanie jakiejś "programowej" tabelki z gotowymi rubrykami do wypełnienia. Nie wiem, nigdy z takich ułatwień nie korzystałem. Zawsze hand made. ;-)

Napisano (edytowane)

Wszystko zależy od WK , u mnie dodatkowe badanie tylko z tablicami 

Edytowane przez jarek1
Napisano
1 minutę temu, jarek1 napisał:

Wszystko zależy od WK u mnie dodatkowe badanie tylko z tablicami 

Nic tu nie zależy od WK, nie ma tablic to wynik z badania negatywny

• Lubię 1
Napisano

ok, ale jesli wypełniam tylko samo zaświadczenie z badania, to na końcu przy zatwierdzeniu program woła o wypełnienie dipu

Napisano

Z tego co wiem, do dokument identyfikacyjny w tym programie przyporządkowany jest do jednego konkretnego badania. A jak woła o DiP,  no to pomiń ten krzyk, [enter] i dalej.

Napisano

Napisałem, że u mnie tylko z tablicami,ale wiem że są tacy co wykonują, bo WK jako nadzór kazał ,dokładnie jeśli klient chce wynik,,N'' za brak tablic i wszystko  zależy od WK czy takowe badanie przyjmą 

Napisano

To jest w przepisach zwanych ZAKRESEM,  a nie w wydumkach tego czy innego wydziału komunikacji!!!

Poza  tym problemem jest coś innego niż wydział komunikacji.

Napisano

no właśnie pominąć tego nie można i dlatego pytam jak to zrobić

Napisano

Zawsze można z właścicielem " pogadać " - uzgodnić, żeby " całe " badanie wykonać (wychodzi troszkę drożej )i problem z tablicami w tym przypadku znika.:icon_wink:

Napisano
4 minuty temu, zenobiusz napisał:

no właśnie pominąć tego nie można i dlatego pytam jak to zrobić

- aż nie wierzę w to, co czytam. Sorry, nie pomogę, bo inny program mam zapodany na kompie. :cry:

Napisano
2 godziny temu, zenobiusz napisał:

Chodzi mi o to aby wygenerować samo zaświadczenie bez dipu, czy tak w ogóle można ?stacja SQL?

Nie widzisz tego pojazdu w CEP, więc program wchodzi w tryb prerejestracji - czyli okresowego przed pierwszą rejestracją. 

Zrób badanie w trybie awaryjnym i nie będziesz miał problemu z załącznikami. 

Napisano

no własnie to jest super odpowiedz, tak tez myslałem

Napisano

Oczywiście z wynikiem N za tablice.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Napisano

Panowie kombinujecie strasznie .

Ważne badanie (oczywiście w I-szym roku w 2 -letnim cyklu) wydział komunikacji rejestracja i jak potrzeba to wtedy wysyłają na ustalenie danych i po sprawie.

Napisano

A kto i po co mówi o rejestracji. Jestem handlarzem i sobie robię dodatkowa badania kiedy chcę i jakie chcę. I oprócz niegramotnego diagnstyka nic mi jako roszczeniowemu petentowi nie powinno przeszkodzić.

Skąd nagle pomysł z rejestracją wyskoczył. Nie ma zamiaru płacić ani za pozwolenie czasowe, ani za tablice tymczasowe, a mam kaprys badanie dodatkowe autku zrobić. O konkrety na NIE poproszę! Acha! Na samochodzie wiszą tablice obie! Wiszą z tymi samymi numerami co w zagramanicznym dowodzie!

Napisano

Ato pojechałeś na tego handlarza u nas są takie sknery że jak jest hak to nie robią dodatkowego .?

Napisano
3 godziny temu, Bodzio69 napisał:

jak jest hak to nie robią dodatkowego

no bo przynajmniej na razie nie ma takiego badania od ponad roku, są "inne czynności":wink:

Napisano
1 minutę temu, cezary napisał:

nie ma takiego badania od ponad roku,

Ustawa się zmieniła czy co? ;)

Napisano

@michal_k, a przyszedł do Ciebie klient z takim zaświadczeniem w którym stało "badanie dodatkowe - hak", ja takiego wydać nie umiem, poproszę więc o pouczenie jak tak zrobić, będę wdzięczy. :wink:

Napisano
7 minut temu, cezary napisał:

przyszedł do Ciebie klient z takim zaświadczeniem w którym stało "badanie dodatkowe - hak"

Tak, chyba jeden.

8 minut temu, cezary napisał:

poproszę więc o pouczenie

To nie moja działka, zwróć się do dostawcy programu.

Napisano

no to pat, bo jeszcze jest ten cepik który tego nie łyka, podejrzewam, że jak mu gardło poszerzą to i twórcy się dostosują, na ten moment jak zaświadczenie będzie szło do Ciebie, to ręcznie wyrzeźbię " badanie dodatkowe - hak" i obronię się powołując na § 71 pkt 4. :wink: