kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Od połowy miesiąca działam na nowej licencji i nowym Patronacie. Powódem zmian była zmiana przedsiębiorcy i co zatym idzie nowy kod ro, poznawczy SKP. Mam zgrabne na penie folder diagogool,, starej stacji ''Teraz muszę odtrukowac sprawozdanie Cepik z byłej SKP, tylko niewiem jak to zrobić. Nie chcę tego robić na tym sąmym kompie /stanowisku, co jest obecnie uruchomiony nowy patronat. Licencja jest jednostanowiskowza, macie jakiś pomysł? Dzwoniłem do its, każą uruchomić patronat exe. z diagogola na tym samym kompie co jest zainstalowany Patronat, trochę się boję, że dane mogą się pomieszac Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Paprock Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Może wypełnić ręcznie. W takiej lub innej formie sprawozdanie i tak na Królewską dotrze. Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Tak, tylko niewiem ile kasy wyslacWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Ilość badań x1? A tak się głupio zapytam - nie zrobili migracji danych Zaczynasz od zera Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Tak, od zera, mój błąd że zapomniałem zrobić zestawienia OE, Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Paprock Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 6 minut temu, kirko napisał: Tak, tylko niewiem ile kasy wyslac - no OK, OK. Nowy system rozumiem, A stary, co? Zakazany, brak dostępu, zabetonowany? Trzeba na pieszkę przejrzeć rejestr, a tam przy każdym badaniu jest info o pobraniu lub nie opłaty, co nie. Są jeszcze druki KP, paragony, faktury, raporty z kasy fiskalnej. Po mojemu idzie to ogarnąć. Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 No dobrze ale całkiem od zera jako nowa SKP czy kontynuacja - bo jak kontynuacja to co z obecną bazą danych - przy pierwszej kontroli - zonk - dane trzeba przechowywać przez 5 lat Jak by teraz przyszło do poprawienia jakiegoś badania to lipa Cytuj
michal_k Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 2 minuty temu, IVVO napisał: ale całkiem od zera jako nowa SKP czy kontynuacja 29 minut temu, kirko napisał: zmiana przedsiębiorcy i co zatym idzie nowy kod ro, poznawczy SKP. Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Od zera jako nowa skp, nowy przedsiębiorca i nowy nr skpWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Sorry ale nie doczytałem Jak by nie było to do bazy musi być dostęp bez możliwości dalszej pracy ale korekty powinieneś móc robić Cytuj
Paprock Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Stara baza zgrana i do sejfu schowana. Nigdzie nie jest zapisane, że trzeba mieć przez pięć lat o każdej porze i dnia nieograniczony dostęp, prawda? Zarchiwizowana na nośniku elektronicznym, czy jak tam zwał. Oczywiście brak dostępu będzie troszkę pracę utrudniał, ale co tam. "Nie takie imprezy się kładło". Cytuj
cezary Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 2 minuty temu, kirko napisał: jako nowa skp, nowy przedsiębiorca i nowy nr skp to co Cię obchodzi stara (skp ma się rozumieć)? nie ma, nie istnieje, koniec. Cytuj
Paprock Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 - ale długi pozostały - zobowiązania pozostały - mając nową, to starą trza i tak do zera spłacić Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 - ale długi pozostały - zobowiązania pozostały - mając nową, to starą trza i tak do zera spłacić Dokładnie tak,.Mam nową bazę i stary folddr/kopię digogol. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Paprock Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Osobiście trzymałbym się tego i niczego nie bał: 38 minut temu, kirko napisał: Dzwoniłem do its, każą uruchomić patronat exe. z diagogola na tym samym kompie co jest zainstalowany Patronat, trochę się boję, że dane mogą się pomieszac Cytuj
cezary Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 3 minuty temu, Paprock napisał: - mając nową, to starą trza i tak do zera spłacić jako kto? jak padła to jej nie ma, jest syndyk masy upadłościowej, niech się on martwi. Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 jako kto? jak padła to jej nie ma, jest syndyk masy upadłościowej, niech się on martwi.Żadne masy upadłościowe itp nie mają miejsca zastosowania w tym przypadku Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
michal_k Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 22 minuty temu, IVVO napisał: Jak by nie było to do bazy musi być dostęp bez możliwości dalszej pracy ale korekty powinieneś móc robić Jeśli stara SKP została wykreślona z rejestru (lub zawieszona działalność lub zmieniony podmiot prowadzący) to rejestr w formie elektronicznego nośnika danych ma być przekazany staroście. Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Teoretycznie jako nowy przedsiębiorca nie powinieneś mieć tego na kompie - to baza poprzedniej firmy 2 minuty temu, michal_k napisał: Jeśli stara SKP została wykreślona z rejestru Masz całkoitą rację - więc dla czego mają do niej dostęp - ja bym się nie chwalił RODO może dopaść - przetwarzanie danych zostało udzielone poprzedniej firmie - nie obecnej Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Jeśli stara SKP została wykreślona z rejestru (lub zawieszona działalność lub zmieniony podmiot prowadzący) to rejestr w formie elektronicznego nośnika danych ma być przekazany staroście.Kopia rejestru, pieczątki oddane do UM. Nie potrzebuje kopi starej stacji na kompie, potrzebuję tylko rozliczyć się z MC za ostatni miesiąc działalności starej skpWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Teoretycznie jako pracownik Nowej firmy nie możesz tego zrobić Ale tak jak pisałem ilość badań x1 - oczywiście całkowicie nieoficjalnie Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Teoretycznie jako pracownik Nowej firmy nie możesz tego zrobić To jak to wyprostować, chyba jutro kontakt z MC, może coś się dowiem. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
IVVO Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 Lepiej zrób jak pisałem wcześniej -MC porówna z wysyłanym CEP i ewentualnie zrobisz korektę - to nie twoja sprawa tylko poprzedniego właściciela Lepiej nadpłacić parę PLN - jak to mówią pi razy drzwi + 10 Cytuj
kirko Napisano 3 Grudzień 2018 Autor Napisano 3 Grudzień 2018 Lepiej zrób jak pisałem wcześniej -MC porówna z wysyłanym CEP i ewentualnie zrobisz korektę - to nie twoja sprawa tylko poprzedniego właściciela Lepiej nadpłacić parę PLN - jak to mówią pi razy drzwi + 10Ok, tylko teraz czysty druk sprawozdania, wypełnić ręcznie i wysłać +przelew Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
cezary Napisano 3 Grudzień 2018 Napisano 3 Grudzień 2018 czysty druk http://www.cepik.gov.pl/documents/76251/76592/Sprawozdanie+z+opłat+ewidencyjnych+pobranych+i+przekazanych+lub+uiszczonych+na+rachunek+Funduszu-CEPiK_dla+OR(część+B).doc/18ba94b8-270f-4f97-bd6b-fa160ff5f9b9 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi