ijm Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Samochody ciezarowe i autobusy, a zdazaja sie osbowe wyposazone w ogrzewanie postojowe. Systemy te zasilane sa paliwem takim jak silnik, czesto z jednego zbiornika. Czy powinnismy sprawdzac np.: spaliny? Cytuj
gonzo Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 może jeszcze żarniki w żarówkach? , nie przesadzaj Cytuj
TOSPOL Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Popieram gonzo nie szukaj dziury w całym. Cytuj
wald Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 W wykazie czynności kontrolnych oraz metodach i kryteriach oceny stanu technicznego pojazdu podczas przeprowadzania badania technicznego pojazdu, nie znajdziesz takiej czynności. Nie jest to przedmiotem badania podczas okresowego, jak również żadnego innego badania które wykonuje SKP. Dz.U. 227 poz.2250 zał nr. 1. Cytuj
ijm Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 Popieram gonzo nie szukaj dziury w całym. Nie szukam dziury w calym, tylko czytajac o takich systemach pomyslalem jak to sie ma do btp. A Wy zaraz sie buntujecie Cytuj
Sebastian ZG Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 No niby szukasz dziury w całym, ale takie ogrzewanie postojowe w jakimś stopniu zanieczyszcza atmosfere - ale zapewne jest to tak marginalne, że raczej można przyjąć iż problem nie istnieje Choć gdyby np miał odprowadzenie spalin do kabiny to już jest się do czego czepić Cytuj
ijm Napisano 19 Styczeń 2006 Autor Napisano 19 Styczeń 2006 No niby szukasz dziury w całym, ale takie ogrzewanie postojowe w jakimś stopniu zanieczyszcza atmosfere - ale zapewne jest to tak marginalne, że raczej można przyjąć iż problem nie istnieje Choć gdyby np miał odprowadzenie spalin do kabiny to już jest się do czego czepić To ostatnie zdanie super. Cytuj
Psuj Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Jest coś napisane odnośne webasta przy adr-ach ale dokładnie nie pamiętam, a nie mam traz przy sobie przepisów... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
ijm Napisano 20 Styczeń 2006 Autor Napisano 20 Styczeń 2006 Wady i zalety ogrzewania postojowego sa podane w opisie testu dlugodystansowego Chryslera Voyager, ''Wysokie obroty" dodatek do "GW" z 2006-01-19 i krotki cytat "...kierunek odprowadzenia spalin jest malo szczesliwy.... . .... musialem wachac spaliny." Cytuj
TOSPOL Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Tak sie składa ,że dom w którym mieszkam ogrzewam też olejem opałowym i jakoś nikt mi nie sprawdza co z komina leci. A ten kierowca też jakąś częśc życia spędza w tym samochodzie i chce się ogrzać. Spróbójci się postawic na miejscu tego kierowcy jak za oknem jest dużo poniżzej zera. Cytuj
wolf Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Jest coś napisane odnośne webasta przy adr-ach ale dokładnie nie pamiętam, a nie mam traz przy sobie przepisów... Też w domu nie mam przepisów ale z tego co pamiętam to nie może być programowane, tzn. bez obecności kierowcy nie może się uruchamiać automatycznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi