Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Vauxhall Vivaro z UK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Raczej na korzyść swojej. "Druga strona" jest mi mniej (jakby) bliższa niż "moja" strona.

• 1 year later...
Napisano

Jestem w podobnej sytuacji, najpierw przeszedłem badanie po czym mi je anulowano ponieważ w dowodzie angielskim jest N1, chodzi o pickupa Mitsubishi l200 z dwoma rzędami siedzeń.

Napisano

I co? I już, to koniec podobieństw? A może historia ma swój początek, rozwinięcie i zakończenie?  Historia tego konkretnego Mitsubishi L200.

Napisano
2 godziny temu, jakub_85 napisał:

Jestem w podobnej sytuacji, najpierw przeszedłem badanie po czym mi je anulowano ponieważ w dowodzie angielskim jest N1

Czyli chciałeś jeździć autem ciężarowym po PL, zarejestrowanym, z kierownicą po prawej stronie tak?

Napisano

Oj tam. Są giganci, co takie cuda sprowadzone spoza UE pozytywnie puszczali przez eskape! Bardzo mnie interesują korzenie tego Mitsubishi el dwieście. ;-)

Napisano

Przecież nawet nie wiadomo o co mu tak naprawdę chodzi. O poradę, może chciał tylko poinformować o fakcie a może się pożalić chciał.

4 godziny temu, Paprock napisał:

korzenie tego Mitsubishi el dwieście.

Jeszcze się okaże, iż zamiast korzeni będą nowe "Księgi Jakubowe"(takie parcie na Nobla), skoro @jakub_85 jest autorem ? :)

Napisano

i o co ten dym panowie 

kupiłem w Irlandii  północnej l200 w za*******m stanie za 6.500 pln

podczas przeglądu okazało się że ma n1 wbite w dowód i nie mogę zarejestrować to z kierownicą po prawej stronie A osobowe m1 bym mógł 

A jaka jest różnica między m1 nissan patrol A l200 n1 

pierwszy osobowy drugi ciężarowy A jeździ się podobnie nawet patrol chyba cięższy 

dla mnie chory przepis 

A mało tego w okręgowej i Wk zarejestrowałem bez problemu 

każda stacja i Wk interpretuje przepisy inaczej

Napisano

Żaden dym panie. Teraz wiadomo jak się ma zaje***sty stan do polskich realiów. :biggrin:

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, jakub_85 napisał:

każda stacja i Wk interpretuje przepisy inaczej

Nie nie kolego. WK i stacje dzielą się na tych co się znają, i na tych co są  zwykłymi tumanami. To miałeś "szczęście" trafić na tych drugich

Edytowane przez Rafi90
Napisano

kupiłem w Irlandii  północnej l200 w za*******m stanie za 6.500 pln

Widziały gały co brały. A jakby gały pierw podpytały, to i by wiedziały.  Niewiedza nie zwalnia od odpowiedzialności - czy jakoś tak 

A jaka jest różnica między m1 nissan patrol A l200 n1 

To producent decyduje o jaką na dany pojazd homologację będzie się starał.

Skoro ma kategorię N1, to znaczy, iż na taki (ciężarowy) został homologowany. 

Napisano
3 minuty temu, Mecher napisał:

Skoro ma kategorię N1, to znaczy, iż na taki (ciężarowy) został homologowany. 

I spełnia warunki przewidziane dla pojazdu ciężarowego (to info dla kolegi pytającego)