Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy dokument w załączony wystarczy do zrobienia badania ? i do rej. pojazdu ?

zdjęcie podglądowe

80396f0d4e03a05f6b1726491777.jpg

Napisano
15 minut temu, grzegorz70 napisał:

Moim zdaniem, wystarczy aby udać się do WK, po PC.

Auto przyjechało na lawecie więc nie ma podstaw wymagać pc

Napisano

Badania na podstawie tego "certyfikatu eksportowego" nie podjął bym się wykonać.

Napisano

Możesz nie wymagać PC, ale w takim razie wymagaj DR, nie świadectwa wywozu.

Napisano

Mały ten skan - nie widać wiele na nim, ale nie ma rodzaju pojazdu, ani kategorii, więc PC dla Ciebie nie zaszkodzi - zgodzisz się ?

Napisano

A skąd urząd niby te dane wytrzaśnie, po oględzinach, czy po organoleptyce, no i do czego oraz komu te dane są potrzebne?

Angole po stokroć były tu przerobione! 

Napisano
1 godzinę temu, hudy05 napisał:

Auto przyjechało na lawecie więc nie ma podstaw wymagać pc

Po prostu order za takie stwierdzenia :)

Napisano
2 godziny temu, blakop napisał:

Po prostu order za takie stwierdzenia :)

Ok może źle się wyraziłem .Klient przywiózł na lawecie niema zamiaru pobierać PC bo auto na handlel.

Napisano

Pomijając kwestie czy jest to dowód rejestracyjny jak nie kategorii homologacyjnej i rodzaju pojazdu to jaki będzie wynik badania ?

Napisano

A konkretnie jakich spraw dotyczy kategoria homo i rodzaj pojazdu w przypadku wyspiarskich samochodów?

Napisano

Dotyczy albo i nie dotyczy w zależności od tego po której stronie jest kierownica.

Napisano
Teraz, danielg539 napisał:

Dotyczy albo i nie dotyczy w zależności od tego po której stronie jest kierownica.

A tego nie wiemy i rozważania na dwie wersje 

Napisano

To nie jest dowód rejestracyjny, więc jak Wy chcecie badanie robić? :)

Napisano

kierownica str.prawa  do badanie nie przystąpiłem bo według mnie to też nie jest dowód rej. a dokument wywozowy.

Napisano

Była kiedyś opinia ministerstwa, z której wynikało, że w zasadzie jest to DR dla pojazdów na wywóz.

Napisano
12 godzin temu, michal_k napisał:

że w zasadzie jest to DR dla pojazdów na wywóz.

ok . czy na tej podstawie można wykonać  pierwsze badanie okresowe przed 1 rej w PL auta z DE   na dowodzie wywozowym ( taki kartonik koloru czerwonawego ) ? wg mnie nie

Napisano
1 minutę temu, piter1973 napisał:

czy na tej podstawie można wykonać  pierwsze badanie okresowe przed 1 rej w PL auta z DE   na dowodzie wywozowym ( taki kartonik koloru czerwonawego ) ?

Przestali je wydawać (przynajmniej ja się nie spotkałem od dłuższego czasu). Zamiast tego do wyjazdówek żółtych dają normalny DR.

Napisano
2 godziny temu, piter1973 napisał:

czy na tej podstawie można wykonać  pierwsze badanie okresowe przed 1 rej w PL auta z DE   na dowodzie wywozowym ( taki kartonik koloru czerwonawego )

A czemu nie? To był krótkoterminowy DR (odpowiednik PC).