mike_van_mik Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 Taki klient mi przyjechał dodatkowe światła drogowe miał zamontowane (te niebieskie) no i do jazdy dzeinnej jak zauważyliście? Jak byście podeszli do tematu? |Wg rozporzadzenia dopuszcza się 4 światła drogowe i w niemczech kwestionują to... Jak wy byście poseszli do tematu? Cytuj
cezary Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 wpisz co chcesz, najwyżej zrobisz korektę jak będzie trzeba , podobnie jak w przypadku roku produkcji o który pytałeś, dostałeś odpowiedzi a i tak zrobiłeś po swojemu. 1 Cytuj
mike_van_mik Napisano 26 Kwiecień 2019 Autor Napisano 26 Kwiecień 2019 dziękuję za odopwiedź cezary... Cytuj
leski66 Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 Zmierz właściwości świetle , które nie mogą przekroczyć 225 000 cd. Ciekawi mnie to " orurowanie ": Rozdział 1 Warunki ogólne § 7. 11. W przypadku samochodu osobowego, samochodu ciężarowego lub pojazdu specjalnego, których dopuszczalna masa całkowita nie przekracza 3,5 t, przednie orurowanie lub dodatkowy przedni zderzak, mające służyć do ochrony pojazdu przed uszkodzeniami w razie zderzenia z innym przedmiotem, mogą być zamontowane wyłącznie w pojazdach, dla których zostały homologowane. Przepis ten nie dotyczy urządzeń, o masie poniżej 0,5 kg, które przeznaczone są wyłącznie do ochrony reflektorów. Dotyczy pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej po dniu 20 października 2007 r. ------------------------------------ Sprawdź oznaczenie na reflektorze : światło drogowe - " R ", bo zaraz się okaże, że przeciwmgłowe przednie - "B" Cytuj
danielg539 Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 26 minut temu, leski66 napisał: Sprawdź oznaczenie na reflektorze : światło drogowe - " R ", bo zaraz się okaże, że przeciwmgłowe przednie - "B Albo okaże się, że brak jakichkolwiek oznaczeń... Cytuj
leski66 Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 Powiększyłem sobie tą lampę i niby " HR " - halogenowe światło drogowe ( górny prawy róg lewej lampy ) Cytuj
michal_k Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 Godzinę temu, leski66 napisał: Dotyczy pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej po dniu 20 października 2007 r. A czy ten był zarejestrowany w Polsce? Na tablicach widzę D. Cytuj
mike_van_mik Napisano 26 Kwiecień 2019 Autor Napisano 26 Kwiecień 2019 (edytowane) tak potwierdzam hr czyli halogenowe drogowe. auto sprowadzone z Niemiec przez 1 rejestracją Edytowane 26 Kwiecień 2019 przez mike_van_mik Cytuj
leski66 Napisano 26 Kwiecień 2019 Napisano 26 Kwiecień 2019 35 minut temu, michal_k napisał: Na tablicach widzę D Teraz to i ja zauważyłem To co z tym " orurowaniem " teraz można a później ( bez homo ) jak się uda - czy czepiam się zbyt mocno ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi