Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

WItam przy próbie wysłania badania do Cep pojawia się taki komunikat . Badanie po raz pierwszy + dodatkowe hak.

1111.png

Napisano (edytowane)

Po pierwsze primo, co oznacza "plus dodatkowe hak", że razem, czy jak?

Po drugie primo, czego te kody dotyczą, nazwy czego? O markę czy bardziej idzie o model tudzież nazwę handlową?

A co z pre-rejestracją?

Bo po mojemu, to podobny komunikat powinien się wyświetlić przy pre-rejestracji, a nie na końcu badania, co nie.

Zapodaj VIN, to ja wpiszę. ;-)

Edytowane przez Paprock
Napisano (edytowane)

Badanie okresowe po raz 1 i dodatkowe hak łączone razem. A czego te kody dotyczą tego to  nie wiem. Komunikat wyswietłił się po zamknięciu badania.

ZFA25000001516695

Edytowane przez PrzemekBorowiecki
Napisano (edytowane)

No to najpierw należy wykonać PRE-REJESTRACJĘ, bo coś mi się zdaję, że system wołał o nią wyraźnie przed badaniem.

Do pre-rejestracji należy wpisać jako markę: FIAT, a jako model: DUCATO. Tyle wystarczy, a typ, wariant, wersję w uwagach się objaśni. Albo pominie te dane i też nic się nie stanie.

Badania należy rozdzielać, bo od jakiegoś czasu tak się stało i nie ma co gdybać dlaczego tak jest. Życie.

Czyli:

1. Pre-rejestracja.

2. Badanie okresowe 'porazpierwsze'.

3. Badanie hakowe (dodatkowe).

I GiT będzie. Ledwie minęło południe, to do końca zmiany dość czasu, by to porządnie zrobić i każdy będzie zadowolony. ;-)

Edytowane przez Paprock
  • Piwo 1
Napisano

Dziękuj za pomoc ☺️

Napisano

Dla ułatwienia dodam, że jak w tym aucie był zamontowany HAK, a tylko brakuje o nim informacji w zagranicznym dowodzie na wzór naszej adnotacji, to całkiem dałbym sobie spokój z hakowym badaniem, a zrobił "porazpierwsze" ze słuszną adnotacją w dolnej części zaświadczenia, że pojazd odpowiada dodatkowym warunkom technicznym przewidzianym dla pojazdu przystosowanego do ciągnięcia przyczepy - [HAK], do faktury doliczył 35 złotych jeżeli zagraniczny dokument świecił pustakami o haku, oraz nie zapomniał przenieść do DiP-u informacji o haku. ;-)

Napisano

Wydaje się to bardzo logiczne ...

Napisano

No to nie pozostaje nic innego aby  " abiturient " zastosował się do wytycznych przedmówcy :wink: to :

Godzinę temu, Paprock napisał:

(...)do końca zmiany dość czasu, by to porządnie zrobić i każdy będzie zadowolony.

Napisano

U mnie znaczenie na zaświadczeniu pozycji hak powoduje jednocześnie odpowiednią adnotacje w dok. identyfikacyjnym