szymonp Napisano 27 Maj 2019 Napisano 27 Maj 2019 Witam serdecznie starszych kolegów diagnostów, kupiłem dla siebie Opel Vivaro, tzw zabudowa holenderska z 6 miejscami, kategoria N1, niestety nie dopatrzyłem ilości miejsc w dowodzie, są wbite 3 miejsca, po zakupie Holender twierdzi że z Holandi jest tak zawsze i że u nich nigdy tego nie wbijają. Czytałem wiele wątków na ten temat, ale normalnie jestem załamany czytając o tych 3000 tysiącach dla PIMOTu za opinie, jest jakaś szansa jakoś to obejść? Nie miałem jeszcze okazji robić tego typu badania, gdzie liczba miejsc jest niezgodna, usterka drobna nie wchodzi w rachubę? Pozdrawiam i dzięki za rady. Cytuj
Paprock Napisano 27 Maj 2019 Napisano 27 Maj 2019 Trzy tysiaki złociaków to pikuś w porównaniu z tym co zostanie z samochodu. Tak żarcik płytki. Po kategorii N1 jest to samochód ciężarowy, ale jaki jego podrodzaj wychodzi? Tam podobny przypadek był przerabiany z tą różnicą, że osobowy: https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/14279-mocowanie-siedzeń/&do=findComment&comment=272261 1 Cytuj
danielg539 Napisano 27 Maj 2019 Napisano 27 Maj 2019 2 godziny temu, szymonp napisał: Czytałem wiele wątków na ten temat, ale normalnie jestem załamany czytając o tych 3000 tysiącach dla PIMOTu za opinie, jest jakaś szansa jakoś to obejść? Jeżeli pojazd nie jest jeszcze zarejestrowany to rozwiązaniem może być powrót do Holandii w celu wykonania zmian konstrukcyjnych - może tam jest łatwiej, zwłaszcza, że zabudowy holenderskie raczej posiadają homo. 1 Cytuj
szymonp Napisano 27 Maj 2019 Autor Napisano 27 Maj 2019 Podrodzaj Van, BB Fatalna sprawa, miało być taniej a niestety dołożę do interesu ale tak to jest gdy się nie sprawdza dokumentów Wyjazd z autem do Holandii odpada, czyli tylko PIMOT, nawet jeśli po homologacji by wyszło, że może mieć 6 miejsc? Albo chociaż zamiast PIMOTU, opinia rzeczoznawcy? Cytuj
danielg539 Napisano 27 Maj 2019 Napisano 27 Maj 2019 28 minut temu, szymonp napisał: nawet jeśli po homologacji by wyszło, że może mieć 6 miejsc Gdyby była homologacja na tą zabudowę, to może coś dało by się wykombinować, bo wówczas punkty kotwienia pasów i foteli były by w miejscach przewidzianych fabrycznie przez producenta zabudowy. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 30 Maj 2019 Napisano 30 Maj 2019 (edytowane) W dniu 27.05.2019 o 13:53, szymonp napisał: czyli tylko PIMOT, Identyczny przypadek z Niemiec miałby najprawdopodobniej adnotację w DR ilość miejsc " 2 do 6 " i nie byłoby problemu ,,, Edytowane 30 Maj 2019 przez JANUSZ60 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi