IVVO Napisano 13 Lipiec 2019 Napisano 13 Lipiec 2019 Wczoraj miałem taki troszeczkę dziwny pojazd - Scania wywrotka do przewozu zboża - z tyłu zamontowane urządzenie do rozładunku pneumatycznego - działa to tak - ślimak podaje zboże do pojemnika - pod pojazdem znajduje się kompresor podający ciśnienie do tego zbiornika i następuje "wydmuchanie" zboża pod ciśnieniem do silosa - brak jakiejkolwiek dokumentacji technicznej - zarejestrowany w Holandii - dzwoniłem do UDT i TDT - rozkładają ręce Cytuj
smaug Napisano 13 Lipiec 2019 Napisano 13 Lipiec 2019 Może podjechać do tdt oglądną i wydadzą i stwierdzą ze podlega pod dozór lub zaświadczenie ze nie podlega , udt raczej nie Cytuj
IVVO Napisano 13 Lipiec 2019 Autor Napisano 13 Lipiec 2019 Wysłałem zięcie do pracowników zarówno UDT jak i TDT - proszą aby opisać zasadę działania tego urządzenia - wtedy podejmą decyzje - może ktoś już coś takiego "przerabiał" z dozorem Cytuj
jast Napisano 13 Lipiec 2019 Napisano 13 Lipiec 2019 A tysiąc diagnostów się nie zastanowi i podbije OBT bo to wywrotka. Co nie zabronione to dozwolone. Cytuj
danielg539 Napisano 15 Lipiec 2019 Napisano 15 Lipiec 2019 Jeżeli sprężone powietrze nie jest magazynowane a na bieżąco zużywane to ja dozoru bym nie wymagał, to taki odkurzacz działający w drugą stronę. Cytuj
IVVO Napisano 15 Lipiec 2019 Autor Napisano 15 Lipiec 2019 Na dniach mam kontrolę - prawdopodobnie w środę - piętek -pojazd będzie podstawiony do badania - sytuacja się samo może rozwiąże Cytuj
IVVO Napisano 31 Lipiec 2019 Autor Napisano 31 Lipiec 2019 Sorry zapomniałem - akurat tak się zdarzyło iż w dniu kontroli na przegląd przyjechał pracownik UDT - jedna jak i druga /TDT/instancja stwierdziła iż nie posiada urządzenie cech świadczących o możliwości pracy w zakresach podlegających pod dozór 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi