BigBoy Napisano 16 Lipiec 2019 Napisano 16 Lipiec 2019 Przyjechał klient pojazdem z ZDR i wykonanym w kwietniu 2018r. OBT przed pierwszą rej. w Polsce. Powiedział że w WK odesłali go na BT gdyż brak BT.(klient dwa dni temu kupił ten pojazd i chciał zarejestrować na siebie) Posiadał francuski DR i zaświadczenie z DIP. (pojazd figuruje w CEP) Poprosiłem go o PC bo na podstawie czego mam mu wykonać OBT. Mój kolega wykonał mu OBT na podstawie ZDR. (po rozmowie tel. z WK) W uwagach wpisał odręcznie to co było w DIP. Prawidłowo postąpił czy nie? Cytuj
wadi Napisano 16 Lipiec 2019 Napisano 16 Lipiec 2019 Temat był już poruszany. Pojazd niezarejestrowany w kraju, więc kolejne OBT przed I rej. +DIP. Oczywiście należy w takich przypadkach sprawdzić czy dokonano prerejestrację. Czy pojazd posiadał TR ? Cytuj
cezary Napisano 16 Lipiec 2019 Napisano 16 Lipiec 2019 wystarczyło wpisać w szukajce "pierwsze" i oto mamy całą litanię odpowiedzi Cytuj
michal_k Napisano 16 Lipiec 2019 Napisano 16 Lipiec 2019 Godzinę temu, BigBoy napisał: Poprosiłem go o PC bo na podstawie czego mam mu wykonać OBT. Na podstawie zagranicznego DR. Cytuj
BigBoy Napisano 16 Lipiec 2019 Autor Napisano 16 Lipiec 2019 TR miał. tylko kolega wykonał okresowa na ZDR. Cytuj
Rafi90 Napisano 17 Lipiec 2019 Napisano 17 Lipiec 2019 Kolega powinien zrobić badanie i wydać zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu oraz DIP Cytuj
BigBoy Napisano 17 Lipiec 2019 Autor Napisano 17 Lipiec 2019 Właśnie tylko do OBT DIP nie da rady wystawić. Cytuj
ignac Napisano 17 Lipiec 2019 Napisano 17 Lipiec 2019 W programie SQL jak do OBT dodamy rodzaj badania "właściciel identyfikacja dane" to wtedy pokazuje się DIP Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi