Paprock Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 59 minut temu, cezary napisał: Ludzie!!! Wy na zesłaniu jesteście jako niewolnicy? W pracy są określone zasady które się po prostu egzekwuje. Cazary, a Ty przypadkiem z zesłania nie wróciłeś. Wiesz doskonale jak to jest. Jak jeden idzie na urlop to drugi ciągnie za niego na zastępstwie. Drugi idzie na urlop, to pierszy za siebie i za niego jedzie. I tak betoniara kręci bęben. I zapomnij o nadgodzinach, bo to przecież za odrobek było. No tak własnie wyglądają w większości wyegzekwowane zasady. I nie tylko na umowie-zleceniu występują pokręcone zasady z urlopami. Cytuj
cezary Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Z żadnego zesłania, fakt jest taki że w skp w której pracuję bitew z szefem stoczyłem wiele ale to o sposób interpretacji stanu pojazdów chodziło, natomiast z urlopami problemu nie ma, owszem, jeden idzie na wolne to drugi dyma cały tydzień, ale w roku tych tygodni jest raptem 5 no może 10 (choroby) Po powrocie jednego z urlopu ten drugi ma nadrobione 2 dzionki do odbioru i odbiera je już jak pasuje diagnostom, dla mnie jest to opcja git, wolnego tyle, że ho,ho, ho. Wypłata przy tym nędzna ( jak to mówił nasz krasomówca - są plusy dodatnie i plusy ujemne) ale jeszcze 4 m-ce i wolność. Wytrwam z .... Cytuj
Paprock Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 (edytowane) 4 minuty temu, cezary napisał: Wytrwam z .... A potem wrócisz na umowę-zlecenie. Edytowane 3 Lipiec 2025 przez Paprock Cytuj
cezary Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Nigdy nie mów nigdy, ale wtedy będą już dwie wypłaty. Cytuj
Ciech_98 Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 10 minut temu, cezary napisał: drugi dyma cały tydzień to w jakich godzinach? Cytuj
Rafi90 Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Najlepsze są jak dla mnie "dwunastki". Urlopu mam już 28 dni do wykorzystania i nie mama nawet ochoty , bo 13-14 dni pracy w miesiącu daje sporo wolnego Cytuj
cezary Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Pon-Pt 8-18, sob - 8- 14, niby godzin na etat nie ma ale nikt na to nie patrzy, w m-c jak jesteśmy we dwóch jest się w pracy między 12 a 15 dni. Luzik. Cytuj
Solaris Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Godzinę temu, cezary napisał: ale jeszcze 4 m-ce i wolność. Wytrwam z ... Poźniej, to już tylko pracujesz jeśli masz ochotę. Jak coś będzie nie tak to wstajesz i wychodzisz bo już nie musisz dorabiać 1 Cytuj
Paprock Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Dlatego w zawodzie jest tylu emerytów, którym po zmoczeniu tyłka mało co się stanie. Cytuj
cezary Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 41 minut temu, Paprock napisał: po zmoczeniu tyłka Na rybach. Możliwe. Wykonując pracę diagnosty - NIEMOŻLIWE, Cytuj
yogi1984 Napisano 3 Lipiec 2025 Napisano 3 Lipiec 2025 Normalnie jak we dwóch pracujemy to 7-21(a faktycznie o 19 już zamykany🙂) Jak ktoś na urlopie to 8-16 Soboty 8-13 Cytuj
mac73 Napisano 5 Lipiec 2025 Napisano 5 Lipiec 2025 W stacji kontroli pojazdów, w której pracuje jak jeden diagnosta idzie na urlop to w ten dzień stacja jest nieczynna, ponieważ każdy z nas pracuje na dwóch stacjach. Szef nie rozumie, że zastępstwo kosztuje. Cytuj
Vercyngetoryks Napisano 7 Lipiec 2025 Napisano 7 Lipiec 2025 A jak to się wszystko ma do tzw pięciodniowego tygodnia pracy, co za pracę wykonywaną przez 6 dni w tygodniu?? Cytuj
danielg539 Napisano 7 Lipiec 2025 Napisano 7 Lipiec 2025 Ja osobiście nie widzę potrzeby aby SKP były czynne w soboty. WK może nie pracować w soboty to SKP też... Cytuj
Tomcar Napisano 10 Lipiec 2025 Napisano 10 Lipiec 2025 Bo WK w przeciwieństwie do większości SKP nie musza zarobić na swoje utrzymanie. Ale dla niektórych jest to zbyt trudne do zrozumienia. Cytuj
wojteczek Napisano 10 Lipiec 2025 Napisano 10 Lipiec 2025 Jeżeli zawsze w sobotę miałeś czynne to klient się przyzwyczaił ale jak zawsze jest sobota wolna to kto będzie chciał skorzystać z Twoich usług to znajdzie czas w tygodniu. Wymówka o nieodpowiednich godzinach to tekst zapominalskich. Myślisz że jak otworzysz w niedzielę to się dorobisz? Pewnie, jak się rozniesie ze stacją pracuje w niedzielę to ktoś zajedzie, ale raczej nie będzie wzrostu ilości badań. Klient przełoży to co miał zrobić w tygodniu na niedzielę. Nieodpowiednie godziny otwarcia skp to wymówka. Ja widzę jak przyjeżdżają na 5 minut przed zamknięciem bo liczą że już zmieniłem kalesony i nie będzie sprawdzane. Cytuj
cezary Napisano 10 Lipiec 2025 Napisano 10 Lipiec 2025 42 minuty temu, wojteczek napisał: i nie będzie sprawdzane No i nie będzie, zapraszam jutro od godz 8 i nie później niż 1730 (zamykamy o 18) 1 Cytuj
yogi1984 Napisano 10 Lipiec 2025 Napisano 10 Lipiec 2025 6 godzin temu, cezary napisał: nie później niż 1730 (zamykamy o 18) No i 👍 U nas akurat niby stacja czynna do 21 ale w Google i na tablicy jest do 19.00 właśnie dla takich gamoni co na chwilę przed zamknięciem się meldują ( tych co podjechali po 19 zapraszamy następnego dnia). Ogólnie jest czas normalnie zrobić BT, posprzątać, policzyć kasę,itp... A i tak się wychodzi dużo wcześniej niż 21🙂. Po pięciu latach takiej praktyki każdy przywykł że przed 19 trzeba się zameldować po później to lipa.. Tak samo soboty.12.30 zamykamy bo też z weekendu skorzystać chcemy i naprawdę każdy to szanuje i rozumie. Cytuj
Tomcar Napisano 12 Lipiec 2025 Napisano 12 Lipiec 2025 Ja takich którzy przyjeżdżają w godzinach pracy obsługuję a nie odsyłam chyba że jestem gdzieś umówiony to g przepraszam i proszę o przyjazd w innym terminie. Gwarantuję wam że gdyby wasz zarobek zależał od liczby obsłużonych klientów to też tak byście robili. Wiekszość diagnostów jednak jest zatrudnionych na zasadzie czy sie stoi czy się leży. 1 Cytuj
adam1501 Napisano 12 Lipiec 2025 Napisano 12 Lipiec 2025 35 minut temu, Tomcar napisał: Wiekszość diagnostów jednak jest zatrudnionych na zasadzie czy sie stoi czy się leży. Stacja kontroli pojazdów, to nie taśma produkcyjna żeby wprowadzać akord. Wynagradzanie diagnosty za ilość powinno być ścigane z urzędu... ale się rozmarzyłem😁 Cytuj
Rafi90 Napisano 12 Lipiec 2025 Napisano 12 Lipiec 2025 Zgadzam się po całości, tyle tylko że wtedy na wypłatę byłoby pewnie jakieś 3650zł Cytuj
danielg539 Napisano 13 Lipiec 2025 Napisano 13 Lipiec 2025 Na SKP powinno być jak w urzędzie, czyli przyjmowanie petentów powinno następować po 30 minutach od rozpoczęcia pracy i kończyć się na godzinę przed jej zakończeniem... Cytuj
Mecher Napisano 13 Lipiec 2025 Napisano 13 Lipiec 2025 W dniu 12.07.2025 o 11:41, Tomcar napisał: ... gdyby wasz zarobek zależał od liczby obsłużonych klientów to też tak byście robili. A ja gwarantuję, że tobie jako właścicielowi powinno zależeć na tym podwójnie ... Cytuj
Tomcar Napisano 14 Lipiec 2025 Napisano 14 Lipiec 2025 16 godzin temu, Mecher napisał: A ja gwarantuję, że tobie jako właścicielowi powinno zależeć na tym podwójnie ... Właśnie mi zależy dlatego postępuję tak jak napisałem. Cytuj
adam1501 Napisano 14 Lipiec 2025 Napisano 14 Lipiec 2025 W dniu 12.07.2025 o 12:33, Rafi90 napisał: na wypłatę byłoby pewnie jakieś 3650zł A jak sądzisz dzisiaj, ilu ma taką stawkę oficjalną? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi