Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!

gdzie zaopatrujecie się w datowniki w formacie rrrr.mm.dd np. 2006.02.27

dziękuję

Napisano

gdzie zaopatrujecie się w datowniki w formacie rrrr.mm.dd np. 2006.02.27

Ja wpisuje długopisem lub foliopisem w nowych dowodach . Tusz ze stępla wyciera się(w nowych dowodach udowodnione w telewizji prze mojego kierownika WK) i oszust może wstęplować nową datę pod twoim nazwiskiem . Odradzam ale jak bardzo chcesz to kupisz tu: http://www.wagraf.pl/pl/datmetal.html

http://www.alejahandlowa.pl/tr/branza/pieczatki,_datowniki,_stemple,_numerator_828.html

http://www.sklepik.net.pl/sklep.php?category=3

Napisano

a mam jeszcze pytanko, bo spotkałem się juz z dowodami, w których ludzie maja wbite daty róznymi formatami datowników np. 2006.MAR.06, czy 2006-02-04, czy 03.02.2006

jestem poczatkującym diagnostą i nie wiem czy jest jakas norma czy format daty jest obojętny, ale jesli długopisem mozna wpisywać to chyba format jest nieistotny.

dziekuję za pomoc.

pozdrawiam

Napisano

Masz rację format wpisów w dow. rej jest nieistotny. Ważne aby było czytelnie.

Z tego co pamiętam kiedyś nasi inspektorzy nadawali nam nawet firmę w której robiło się pieczęcie(to pod jadnym względem była dobra sprawa-łatwo było sprawdzić prawdziwość pieczątki) teraz każdy na swoje robi :D

Napisano

Osobiście jestem przeciwny datownikom. Podpis nieczytelny to mało. Wolę jak diagnosta napisze datę swoim charakterem.

Napisano
Osobiście jestem przeciwny datownikom. Podpis nieczytelny to mało. Wolę jak diagnosta napisze datę swoim charakterem.

Datownikiem to datę może zrobić każdy - a własnoręcznie wpisany jest niepodważalnym dowodem że ten diagnosta ją wpisał, a nie jakiś Kaziu w garażu co uprawnienia sobie sam nadał :D .

Napisano

Też polecam długopis, a raczej pisak permanent /do pisania na foli/ firm jest dużo a wybór należy do Was, ale lepiej kupić tych znanych firm a nie ten najtańszy bo "co jest tanie to jest drogie/

moja propozycja to STAEDTLER a grubość to każdy dobiera sobie indywidualnie

Napisano

Zdecydowanie: marker i data wpisywana ręcznie

Napisano

A my od dawna uzywamy datownikow i dotej pory nie bylo problemow z przerobieniem terminu badania. A nadmiar tuszu w nowych dowodach zbieramy taka samorobka(wygieta blaszka pol. okregu na tym chusteczka higieniczna). :)

Napisano

Stosujemy też datowniki, ale osobiście jestem za argumentami wpisywania ręcznego :!::D

Napisano

My date badania wpisujemy długopisem a następne badanie datownikiem.