wrc69 Napisano 18 Styczeń 2020 Share Napisano 18 Styczeń 2020 Witam Kolegów Znów nadszedł czas na kolejny zgryz. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Bardzo proszę o przekopanie swoich zasobów i pomoc w zakresie mas i nacisków do powyższego auta. Jakieś dodatkowe dane techniczne też byłyby mile widziane, chcę pomóc klientowi we wniosku. Auto jak w tytule. Rok produkcji: 1931 Silnik typ 343 (z tabliczki znamionowej silnika) Pojemność 2120 cm3; Moc 26 kW przy 2900 obr/min. To na razie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 18 Styczeń 2020 Share Napisano 18 Styczeń 2020 http://passionauto.over-blog.org/article-5489277.html https://www.guide-automobiles-anciennes.com/VOITURE/renault-primaquatre-kz6-433.htm DMC 1450? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leski66 Napisano 18 Styczeń 2020 Share Napisano 18 Styczeń 2020 https://renaultheque.wordpress.com/2014/11/30/renault-1930-a-1934/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal_k Napisano 18 Styczeń 2020 Share Napisano 18 Styczeń 2020 Może w instrukcji się coś znajdzie https://www.plandegraissage.org/gb/car/19925-renault-kz6-primaquatre-ne148.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 18 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2020 Ooooo.... Muszę instrukcję przeczytać. Po francusku. Muszę nalać coś do szklanki... Edit: (czytam) Wiecie, że płyn chłodzący przeciw zamarzaniu kazali robić z 3 części niekwaśnej gliceryny i 7 części wody. Cyt.: " Gliceryna nie odparowuje, wystarczy dodać wodę, aby zastąpić straty poniesione przez parowanie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek_handlarz Napisano 20 Styczeń 2020 Share Napisano 20 Styczeń 2020 W dniu 18.01.2020 o 15:53, wrc69 napisał: robić z 3 części niekwaśnej gliceryny i 7 części wody. Dla smakoszy - słaba receptura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 20 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2020 Proszę Cię bardzo. Wycinek tekstu z tej samej książki, chyba specjalnie tłumaczyć nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 20 Styczeń 2020 Share Napisano 20 Styczeń 2020 Alcool denature - to jest co? Alkohol typu denaturat? 7 godzin temu, mirek_handlarz napisał: Dla smakoszy - słaba receptura Rozumiem kolega ze wschodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 20 Styczeń 2020 Share Napisano 20 Styczeń 2020 Specjalnie popsuty spiryt, żeby go nie łykać. Ale czym dalej na północny wschód tam bardziej smaczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrc69 Napisano 20 Styczeń 2020 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2020 W gospodarstwie domowym, jest to pierwszy "zrzut" z kolumny, tzw. podpałka. Mieszanina alkoholu metylowego z etylowym. Rzecz mocna, lecz nie do spożycia (się ślepnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek_handlarz Napisano 20 Styczeń 2020 Share Napisano 20 Styczeń 2020 No lubi się ściemniać szybko i niestety zachodzi potrzeba powrotu do chałupy. Godzinę temu, blakop napisał: wschodu Z południa bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.