Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jak podchodzi się teraz do wymagań odnośnie świateł ksenonowych i biksenonowych?  Ksenon musi posiadać spryskiwacze i samopoziomowanie a biksenon juz nie ?

Napisano

Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę oznaczenie lampy. HC/HR są dla halogenowych żarówek, DC/DR dla ksenonów. Co z tego, że jakiś geniusz zainstaluje sobie spryskiwacze, jak do lampy halogenowej włoży ksenony, albo nie daj Boże LEDy.

Napisano

To ciekawe bo nowy Jeep Compass ma światła biksenonowe i nie ma ani tego ani tego. Dodam że stoi na salonie z przebiegiem 0 km i rok produkcji 2020. I to nie jedno auto tylko wszystkie tak mają i Compasy i Renegade i wranglery bez różnicy.

IMG_20200122_101936.jpg

IMG_20200122_101950.jpg

Napisano
4 minuty temu, Paprock napisał:

A czasem nie warunkuje tego ilość lumenów!

Tak powyżej 2000 lumenów

Napisano

Można dostać jakiś akt prawny który jasno to wytłumaczy?

Napisano
58 minut temu, Paprock napisał:

A czasem nie warunkuje tego ilość lumenów!

Powolutku. Autor zadał pytanie   "Ksenon musi posiadać spryskiwacze i samopoziomowanie a biksenon juz nie ? "

Więc dla mnie  nie pytał o to kiedy ksenon ma mieć a kiedy nie ma, tylko czy ksenon musi a bix już nie. Więc pomijając kwestię lumenów to jeśli będzie miał np 3000, to i ksenon i bix muszą mieć poziomowanie i spryski. To tak od siebie dodaje gdyby ktoś źle zinterpretował moją odpowiedź ?

Napisano
4 minuty temu, Rafi90 napisał:

To tak od siebie dodaje gdyby ktoś źle zinterpretował moją odpowiedź ?

Widziałeś już biksenon bez ksenona ?

• Piwo 1
Napisano

Pomoże ktoś z aktem prawnym bo muszę coś pokazać klientowi ??:)

Napisano

Przecież w zał. nr 6 (wszystko o światłach) warunków technicznych jest to opisane. 

Napisano
32 minuty temu, tom12356 napisał:

I żeby mi to było ostatni raz! ?

https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/14669-volvo-c30-swiatła-dcr/&do=findComment&comment=276140

40 minut temu, tom12356 napisał:

I żeby mi to było ostatni raz! ?

https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/14669-volvo-c30-swiatła-dcr/&do=findComment&comment=276140

Lumeny spryskiwacze poziomowanie.jpg

Napisano

Przecież tom12356 chciał pokazać klientowi , reg 48 EKG ONZ czytałby dłużej i jest bardziej wiarygodny bo to unia,,,

Napisano

A gdzie pisze że nie trzeba mieć automatycznej regulacji wysokości tylko może być z pokrętło sterowane z poziomu kierowcy?

Napisano
7 minut temu, JANUSZ60 napisał:

Przecież tom12356 chciał pokazać klientowi , reg 48 EKG ONZ czytałby dłużej i jest bardziej wiarygodny bo to unia,,,

Przepraszam, że się wychyliłem. :cry:

Masz rację. Zaiste zdał egzaminy, zdobył uprawnienia, to niech sam szuka!

Napisano

AA nie załadował się załącznik. wszystko już wiem, dzięki wielkie .

Napisano
1 godzinę temu, JANUSZ60 napisał:

Widziałeś już biksenon bez ksenona ?

Widze że kolega ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem... No cóż , współczuje.