Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Do wszystkich urodzonych przed 1980 ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ps. Mam takie niedyskretne pytanie - czy to było - podobnie jak u mnie - zabawy w lekarza ? Czy mówisz już o tych późniejszych zabawach ?

Pózniejsze czyli tak od ostatniej klasy podstawówki.

Widzę że jest wiecej amatorów wojskowych klimatów ( do psuja) :mrgreen:

A tak przy okazji czy to ładnie by diagnosta cofał liczniki ? Jak ci chodzi ten laptop za 10zł/

• Odpowiedzi 121
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Psuj

14

• Norbert Jezierski

11

• rurek777

11

• Jacdiag

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
amatorów wojskowych klimatów

:mrgreen:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Mój młodszy braciszek...

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
A to pamietacie?

Normalnie się wruszyłem.

Dla mnie nr 1 motorynka miałem 3 szt. Remont kapital. w komórce trwał jedno popołudnie i 2 tyg czaleństwa :mrgreen:

Napisano
Normalnie się wruszyłem.

Ja też. Stary to ja nie jestem, ale większość z tych rzeczy pamiętam.

Napisano

Kurcze wszystko przeczytałem i jestem pełen podziwu dla tych co sie tak starali.Gratulację za bajki(aż się łza kręci w oku)

• 3 months later...
Napisano

Norbert przypomiałeś mi moje dzieciństwo aż łeska się w oku zakerciłą żeby tak czas cofnoć to zabrałbym tam całą moja rodzinke zwłaszcza dzieci :lol:

• 2 months later...
Napisano

A zabawki pamiętacie (mam nadzieje, że nie dubluje tych zdjęć)

112.jpg.980d8c65df48b5527bcf7c3a4d69f1a3.jpg

92.jpg.7e7f171cbd8daca17d01f3f3e6cdf064.jpg

85.thumb.jpg.222b7efd58e4637c0ef9d3115a45ee2b.jpg

61a.jpg.c73e1bf94c0e18feb9328e746a86d68d.jpg

52.jpg.a952b0fb824c1fc3416549fb47c9e7d9.jpg

50.jpg.2b8370373f00a3886f70122728cf7850.jpg

27.jpg.387264770a64baedc17cb76dff5ae253.jpg

24.jpg.84ef8091f73cabf806cd701a2b4e8b08.jpg

20.jpg.2c62749e533025b0d8dc6b6760fb95ec.jpg

6.jpg.3b4f74c79e0eba0a9ff4451613a8bc91.jpg

Napisano

Kurcze aż się łezka kręci. Pamiętam, że raz w tygodniu jeździł "szmaciarz" skupował butelki , szmaty itp można było za to dostać "korkowiec" albo "bimpke" albo kase i śmigać do "składu" po "blondke lub szneke" :D

Napisano

No niestety koledzy te czasy raczej nie wrócą. Chyba że klony coś wymyślą :twisted:

Napisano
skupował butelki , szmaty

I krzyczał" Noże ,nożyczki ostrze" :D i maszynę deptaną do ostrzenia miał :mrgreen:

Fajne czasy były............

Napisano
No niestety koledzy te czasy raczej nie wrócą.

Wiesz coś, o czym my nie wiemy :?::mrgreen:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Nie wiesz co straciłeś :D

Wiem bo wstawałem o 7 rano za głupią gazetą z programem bo potem zabraknie, o kawie i innych niewspomne :twisted:

Napisano
te czasy raczej nie wrócą. Chyba że klony coś wymyślą :twisted:

Z ta ekipą chyba nawet to jest możliwe :evil:

Napisano

A słuchaliście "Wolnej Europy" ! Zgrzytało trzeszczało a u mnie w domu obowiązko należało wiadomości wysłuchać !

Napisano
A słuchaliście "Wolnej Europy" ! Zgrzytało trzeszczało a u mnie w domu obowiązko należało wiadomości wysłuchać !
I było tak :lol:

Tu Radio Wolna Europa. Podajemy prawidłowe wyniki losowania Toto Lotka :mrgreen:

• 2 months later...
Napisano

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]