Skocz do zawartości

Mandat za przekroczenie prędkości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 19.06.2020 o 16:21, michal_k napisał:

Przede wszystkim takie działanie jest niezgodne z prawem. Albo inspekcja jest przekonana o Twojej winie (i nakłada mandat) albo nie jest pewna i prowadzi postępowanie w sprawie ustalenia kierującego.

Dlaczego niezgodne? Przecież razem z "ankietą" przyszedł mandat. Reszta należy do adresata, który, zaiste zgodnie z prawem, ma jedną z trzech opcji do wyboru. No bardziej liberalnego podejścia do sprawy nie można sobie wyobrazić.

Napisano
3 minuty temu, Paprock napisał:

Przecież razem z "ankietą" przyszedł mandat

nie! nie przyszedł mandat, będzie dopiero wystawiony jak wypełnię ankietę 

Napisano

Acha! A co to jest? 

W dniu 19.06.2020 o 16:15, kurant2000 napisał:

Witam kolegów dzisiaj dostałem listem poleconym od Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego mandat za przekroczenie prędkości.

Napisano (edytowane)
6 minut temu, Paprock napisał:

mandat za przekroczenie prędkości

żle to napisałem, powinienem napisać , że dostałem RAPORT z urządzenia rejestrującego Fotorapid CM 160 i z uwagi na ten fakt mam wypełnić ankietę.

Edytowane przez kurant2000
Napisano

OK. To ja napiszę tak. Gdyby za punkt drugi groziło obcięcie ręki, a za trzeci obu, to właściciel samochodu czym prędzej wkomponowałby  swoją facjatkę do zdjęcia z radaru za pomocą photoshopu. :evil:

Napisano (edytowane)

wypełnienie ankiety to szaleństwo, to tak jak byś miał wypełnić DIP nie widząc pojazdu i jego dokumentów , ale napewno pamiętasz ten samochód😀

Edytowane przez kurant2000
Napisano

Kurant, proszę Cię... Masz luki w pamięci, jakieś choroby, stwierdzoną amnezję, wtórną sklerozę?

Na dodatek przypominają Ci całe zajście z datą, godziną, lokalizacją i fotografią. No, co jeszcze można zrobić aby "winnego" zadowolić?

Napisano
5 minut temu, Paprock napisał:

fotografią

na której nie ma kierującego 

Napisano
48 minut temu, kurant2000 napisał:

nie! nie przyszedł mandat, będzie dopiero wystawiony jak wypełnię ankietę

Dokładnie taka jest procedura narazie ustalają kierującego i od Ciebie zależy kogo wskażesz jak nie wskażesz to temat dalej sąd pociągnie bo tam sprawa trafi.

4 minuty temu, kurant2000 napisał:

Dlatego dostałeś prośbę o wskazanie go dalsze kroki są uzależnione od Twojej odpowiedzi lub nie :)

Napisano

Japrdle! 

30 minut temu, kurant2000 napisał:

A musi być?

Auto przekracza prędkość za sprawą kierującego i ktoś za to beknie. A kto, to już sprawa właściciela pojazdu!

A później żale i pretensje, że giepeesy zakładają, że czipować będą. I bardzo dobrze. Każdemu kolczyk jak krowie. Po równo.

Napisano

Nie mam żadnych żali, ani pretensji, wyrażam wole na wskazanie kierującego. 

Napisano

Ale co Twoja wola ma do tego skoro nie widać kierującego! A Ty nie chcesz się przyznać, że prowadziłeś, ewentualnie wskazać tego, co przewinienie wywinął. 

Druga strona wykazała w trzech opcjach maximum woli i nadal jest źle. To jak ma być dobrze? 

Jak Ci dogodzić chłopie w sprawie z marną stówką? Zapłać i po kłopocie. Nie kituj mi, że to nie Ty. Stań przed lustrem i spójrz sobie głęboko w ślepia, i odpowiedz na pytanie kto i kogo chce zrobić w balona. Bo mi wychodzi,  że nie ITD. Nie kręci mnie zabawa w kotka i myszkę. To zwykła dziecinada. Więcej nie gadam. Nie ma po co. Nie ma o czym. Na razie. Pa! :516:

• Jacdiag locked this temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.