Norbert Jezierski 54 Napisano 29 Październik 2020 Share Napisano 29 Październik 2020 Moi Drodzy, Działając odpowiednio wcześnie - już teraz proponujemy Naszym Diagnostom, użytkownikom systemu STACJA.SQL, aplikację mobilną do wykonywania dokumentacji fotograficznej pojazdu poddawanego badaniu technicznemu (liczniki, usterki, dokumentacja dotycząca TDT/UDT). Oprogramowanie działa już na telefonach kilkudziesięciu naszych stacji - być może teraz czas na Waszą SKP? Szczegóły - na YT i w załączonej dokumentacji PDF. Bezpłatny okres testowy - do 31 XII br. ZAPRASZAMY! Ps. Wymagana jest BEZPŁATNA zmiana licencji stacji - w tym celu prosimy o wiadomość email na adres norcom@norcom.pl, z podaniem numeru Klienta i/lub numeru NIP firmy. I chętnie - Waszego numeru telefonu do kontaktu ... +++ Ulotka informacyjna modułu SKP_BTP 1 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qnick 8 Napisano 6 Listopad 2020 Share Napisano 6 Listopad 2020 Mamy zgłaszać uwagi to zgłaszamy Dziś zauważyłem jak mam badanie poprawkowe po negatywie to aplikacja nie znajduje badania w poczekalni aby wrzucić do niego zdjęcie licznika. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert Jezierski 54 Napisano 6 Listopad 2020 Autor Share Napisano 6 Listopad 2020 Wstępnie - u nas jest wszystko ok, sprawdzone dwukrotnie Apka nie zgubiła przypadkiem ustawień (desynchronizacja)? Może raz jeszcze wczytasz kod? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qnick 8 Napisano 6 Listopad 2020 Share Napisano 6 Listopad 2020 (edytowane) Nie zgubiła robiłem później okresowe na tych samych ustawieniach i poszło bez kłopotu tylko przy poprawkowym był problem. Jak się temat będzie powtarzał to się zdzwonię z Łukaszem Edytowane 6 Listopad 2020 przez Qnick Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirat 4 Napisano 9 Listopad 2020 Share Napisano 9 Listopad 2020 (edytowane) Aplikacja fajna, prosta przejrzysta. Dzisiaj jednak coś nie zadziałała, tzn. 5 pojazdów które po kolei wykonywałem nie otrzymały zdjęć chociaż nie było żadnego info że coś nie przeszło. Przydałoby się ostrzeżenie, że coś nie przeszło (zwrotka z programu do apki , że nie dostarczono plików) i ewentualnie kopie tych fotek na smartfonie. A przydały by się kopie bo dzisiaj miałem klienta który stwierdził, że podczas badania wgniotłem mu błotnik, ja do kompa zobaczyć fotki a tu zonk, fotek brak, i teraz wojna kto ma rację. Gdyby było info że fotki nie przeszły albo kopie ich byłyby w telefonie to problem z głowy bo mamy stan auta sprzed badania i ewentualnie dowód że auto pewne rysy , pęknięcia, wgniotki posiadało. Ale też w przyszłości jak już będziemy musieli robić te foty to unikniemy problemu z kontrolującymi. Po resecie programu i ponownym ustawieniu apki wszystko działało normalnie. Fotki wchodziły do programu. Ale komunikatu że poszły nie ma, czyli teraz za każdym razem zaglądam do rejestru czy pliki się znajdują w kartotece auta. Edytowane 9 Listopad 2020 przez pirat Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert Jezierski 54 Napisano 9 Listopad 2020 Autor Share Napisano 9 Listopad 2020 Zasada jest prosta - mamy już dokumentację, od jutra u nas na stronie: podczas BTP ZAWSZE trzeba wejść w załącznik (przycisk) PLIKI, aby umownie zatwierdzić zmiany wprowadzone przez program (przesłane zdjęcia). Jeśli tego nie zrobisz - zdjęcia NIE ZOSTANĄ przypięte do BTP Czy to może być przyczyną Twoich problemów? Pomyślimy jak to oprogramować Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pirat 4 Napisano 10 Listopad 2020 Share Napisano 10 Listopad 2020 Dzięki. 😉 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pastuszek 0 Napisano 10 Listopad 2020 Share Napisano 10 Listopad 2020 Testuję wersję mobilną. Ale dostałem pytania a dlaczego itd itd. Klienci... Wszystko pięknie, klient rozumie. Ale już drugi raz dostałem zapytanie czy do zaświadczania można wydrukować zdjęcia wykonane na stacji. Próbowałem i jest to koszmar. Każde zdjęcie osobo musiałem drukować przenosić itd. Czy będzie możliwość że pliki które znajdują się w folderze (np 6 zdjęć) zrobić opcję żeby wydrukować je na jednej stronie. np zaświadczenie a po drugiej stronie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert Jezierski 54 Napisano 12 Listopad 2020 Autor Share Napisano 12 Listopad 2020 Nigdy tego nie wspomagaliśmy w programie, nie było takiej potrzeby - a więc w przypadku kilku zdjęć może to być problem. Na zaświadczeniu nie za bardzo można to zrobić, ale na osobnej kartce - dlaczego nie? Swoją drogą - zaświadczenie na z lekka mało miejsca, ogólnie - dużo zależy od jakości oferowanej przez drukarkę (dpi, kolory lub ich brak). O które zdjęcia Klientom chodziło? Usiłuję zrozumieć logikę tego wszystkiego ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomekkk 3 Napisano 12 Listopad 2020 Share Napisano 12 Listopad 2020 Aplikacja super. Czas zrobienia 3 zdjęć i przesłanie trwa ok. 1 min 30 sek. Podczas badania poprawkowego nie miałem żadnych problemów z przesłaniem zdjęć. POLECAM !!! Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biker100 84 Napisano 12 Listopad 2020 Share Napisano 12 Listopad 2020 1 godzinę temu, Norbert Jezierski napisał: Usiłuję zrozumieć logikę tego wszystkiego ... hmmm to tak samo Norbercie jakbyś starała się zrozumieć kobiety... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert Jezierski 54 Napisano 12 Listopad 2020 Autor Share Napisano 12 Listopad 2020 Wiem, wiem - ale jakoś muszę sobie wszystko próbować w głowie układać 😛 BTW - weryfikujemy wszystkie Wasze uwagi - czasami rzeczywiście znajdujemy błędy Aktualizacje oprogramowania prowadzone są na bieżąco ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecher 306 Napisano 12 Listopad 2020 Share Napisano 12 Listopad 2020 15 minut temu, biker100 napisał: jakbyś starała się zrozumieć kobiety... Kobieta, kobietę zrozumie. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbitur 23 Napisano 12 Listopad 2020 Share Napisano 12 Listopad 2020 Czyżby chodziło Ci o nadmiar "a" ? Bo mężczyźni zawsze znajdą jakiś sposób porozumienia między sobą 😃- kobiety - nie zawsze. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osiu84 1 Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Czy jest już informacja odnośnie zdjęć, które mamy wykonywać to znaczy ilość zdjęć pojazdu, co w przypadku pojazdu z gazem lub po kolizji jak to wygląda w Taxi, lub przy dodatkowym hak? Czy po prostu zawsze robimy zdjęcie przód, tył pojazdu po przekątnej i zdjęcie licznika? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paprock 529 Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Po skosie plus licznik i tyle w temacie. Cała wymienione przez Ciebie reszta niech pozostanie w gestii ubezpieczeniowego agenta, ewentualnie jako hobby lub do OtoMoto fotami parę groszy dorobić. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacdiag 127 Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 56 minut temu, osiu84 napisał: i zdjęcie licznika? Szczególnie w przyczepach ... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarek1 6 Napisano 18 Listopad 2020 Share Napisano 18 Listopad 2020 Na razie żadnych ustaw nie ma i nie wiadomo czy i kiedy wejdą ? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej_Wi 0 Napisano 20 Listopad 2020 Share Napisano 20 Listopad 2020 W wersji wielostanowiskowej, po wysłaniu zdjęć, w plikach pojawiły się informacje o plikach jpg bez możliwości podglądu, zdjęcia nie zachowały się. Okazało się, że ten użytkownik nie miał dostępu do dysku sieciowego, gdzie są zapisywane zdjęcia. Z różnych powodów może pojawić się problem z dostępem do lokalizacji przechowywania plików, może można się pokusić o jakiś komunikat o braku dostępu do miejsca zapisu? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi