NowyAmator Napisano 22 Listopad 2020 Napisano 22 Listopad 2020 Witam wszystkich użytkowników! Od pół roku posiadam kia sorento 2.5 crdi 140 km. Mam problem z odpalaniem ale tylko wtedy jak auto stoi jeden dzień nie używane i w dodatku jak temperatura spadnie po niżej 1 stopnia. Wymieniłem w niej akumulator ponieważ mechanik stwierdził że 74ah jest za mały na taki silnik i to może być przyczyną więc wymieniłem na 100ah. I problem nadal trwa. Auto kręci normalnie nie ma żadnych zawahań tylko nie chce odpalić i można kręcić i kręcić aż padnie akumulator. Cytuj
Jacdiag Napisano 22 Listopad 2020 Napisano 22 Listopad 2020 W pierwszej kolejności do sprawdzenia świece żarowe i wtryskiwacze. Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
yogi1984 Napisano 22 Listopad 2020 Napisano 22 Listopad 2020 W pierwszej kolejności to powinien na forum Kia zapytać. Tam szybciej mu pomogą 😉 Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 22 Listopad 2020 Napisano 22 Listopad 2020 A ja myślę,że jest to wkręt.... 7 godzin temu, NowyAmator napisał: Od pół roku posiadam kia sorento Czyli od ok maja 7 godzin temu, NowyAmator napisał: w dodatku jak temperatura spadnie po niżej 1 stopnia. Chyba na razie to miejscami w nocy. Cytuj
danielg539 Napisano 23 Listopad 2020 Napisano 23 Listopad 2020 W dniu 22.11.2020 o 07:12, NowyAmator napisał: Auto kręci normalnie nie ma żadnych zawahań tylko nie chce odpalić i można kręcić i kręcić aż padnie akumulator. Jakieś błędy w sterowniku są zapisane? Cytuj
Arton Napisano 23 Listopad 2020 Napisano 23 Listopad 2020 sprawdzić świece zarowe i ich zasilanie. Podpiąć komputer i sprawdzić ciśnienie paliwa podczas kręcenia rozrusznikiem i wskazania czujnika temperatury. Filtr paliwa kiedy był zmieniany? Na plaka odpala normalnie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi