Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam auto Volkswagen Crafter z 2007 samochód ciężarowy S1= 9 podrodzaj FURGON, DMC = 3000. Moje pytanie do bardziej doświadczonych czy te S1 to nie za dużo?

Proszę o opinie.

Napisano

Be podania mas tego nie wyliczymy, ale przy tej ilości foteli to będzie to raczej osobowe kombi lub osobowy wielozadaniowy.

Napisano
33 minuty temu, danielg539 napisał:

Be podania mas tego nie wyliczymy

MW = 2320

Z obliczeń wychodzi 61 do 544 więc za mało tylko czy w 2007 przepisy na to zezwalały bo Crafter wg katalogu ITS ciężarowy był ale 7 osobowy, a 9 jako samochód osobowy.

Napisano

Zdolność przewozowa samochodu ciężarowego powinna być większa niż masa przewożonych pasażerów zatem przy tych parametrach i takiej ilości miejsc pojazd może być tylko w wersji osobowej.

9 minut temu, tobiasztj napisał:

Crafter wg katalogu ITS ciężarowy był ale 7 osobowy, a 9 jako samochód osobowy.

Ten 7-mio miejscowy to pewnie z DMC 3500 kg.

Napisano
5 godzin temu, tobiasztj napisał:

Witam auto Volkswagen Crafter z 2007 samochód ciężarowy S1= 9 podrodzaj FURGON, DMC = 3000. Moje pytanie do bardziej doświadczonych czy te S1 to nie za dużo?

Proszę o opinie.

Pod warunkiem spełnienia warunków:

§ 40. 1. Samochód ciężarowy przewożący osoby poza kabiną kierowcy i pomieszczenie przystosowane do przewozu 
osób odpowiadają następującym warunkom:

Napisano

A oprócz ciężarówki wożącej ludzi na pace, to masz jakieś przeciwskazania to tematycznego auta?

Napisano (edytowane)

@Paprock a czy ten wzór i tabelka,  z tego tematu ma jeszcze znaczenie : forum.norcom.pl/index.php?/topic/13572-zmiany-konstrukcyjne-honda-crv/page/3/

Edytowane przez duchu
Napisano

Zaiste o to Ci idzie, co zapodał Cezary: https://forum.norcom.pl/index.php?/topic/13572-zmiany-konstrukcyjne-honda-crv/&do=findComment&comment=259154

Napisano

Paprock czy nie potrafisz udzielić prostej odpowiedzi 

Napisano

Prosta odpowiedz? Tu trudno jest nawet kolor samochodu określić, a co dopiero mówić o "wzorze Lisaka"*.

*) - wielokrotnie modyfikowany "polsko/unijny" wymysł do wyliczeń ładowności i vatowskich odliczeń, zaiste.

Nie wiem jak się porobiły dziewięcioosobowe ciężarówki. Nie wiem dlaczego "ciężarowo-osobowy" się nie przyjął. Nie wiem dlaczego "pick-up" z klasyfikacji zginął.