pitermlody Napisano 3 Sierpień 2021 Napisano 3 Sierpień 2021 Nie uważacie że cennik badań technicznych robi się już śmieszny dziś wykonywałem pierwsze badanie techniczne ciągnika rolniczego za 62 zł !!! ciągnik warty pół bańki czas wykonywania pół godziny a wiem że niektórym zejdzie dłużej moim zdaniem to za tą cenę to szkoda na rolki tym kolosem wjeżdżać bo jak coś walnie w rolkach to serwis skasuje że ho ho nawet klient dopytywał się co tak mało wiem że niektóre SKP zaczęły kasować za niektóre badania większą kasę szczególnie takich ciągników jak też zatrzymanych DR bo 20złociszy to też żenada wiem że biorą od 50zł w górę a jak jest u waż. 1 Cytuj
DURP Napisano 3 Sierpień 2021 Napisano 3 Sierpień 2021 (edytowane) U naż (hehe) zgodnie z cennikiem. Jakoś nie wyobrażam sobie tłumaczenia klientowi dlaczego ma zapłacić więcej skoro na ścianie cennik z innymi kwotami wisi. Swoją drogą ciekawy pomysł żeby cena badania od wartości pojazdu zależała 😜 i weź na badanie passatem B5 przyjedź wtedy jak to najcenniejszy pojazd w tym kraju 🤣 Edytowane 3 Sierpień 2021 przez DURP Cytuj
wiesław Napisano 4 Sierpień 2021 Napisano 4 Sierpień 2021 Sprawdzenie zawieszenia AUDI A4 20 zł [8 wahaczy ] kpina !!!!!!!! 1 Cytuj
Mecher Napisano 4 Sierpień 2021 Napisano 4 Sierpień 2021 13 godzin temu, pitermlody napisał: wiem że niektóre SKP zaczęły kasować za niektóre badania większą kasę Może doliczają sobie 6.9.a do tego pierwszego badania, skoro DIP wypełniają ? 13 godzin temu, pitermlody napisał: Nie uważacie że cennik badań technicznych robi się już śmieszny Co nie przeszkadza niektórym dawać gratisy, przy tak niby śmiesznych cenach 1 Cytuj
wrc69 Napisano 5 Sierpień 2021 Napisano 5 Sierpień 2021 W dniu 4.08.2021 o 07:26, wiesław napisał: Sprawdzenie zawieszenia AUDI A4 20 zł [8 wahaczy ] kpina !!!!!!!! To bierz 160 (po 20 od wahacza) kto ci broni? To, rozumiem, nie wchodzi w zakres OBT, tylko "chciejstwo" właściciela pojazdu, sprawdzenie zawieszenia. W dniu 4.08.2021 o 08:46, Mecher napisał: Co nie przeszkadza niektórym dawać gratisy, W samo sedno. Jeśli opłata jest wystarczająca, żeby dzielić się nią z właścicielem pojazdu, to po co ją podnosić? Cytuj
Peti Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 Za zerówki drożej albo wcale. Można ustalenie danych doklepać - nic w tym nielegalnego. Jest szefa błogosławieństwo. Cytuj
leski66 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 20 minut temu, Peti napisał: Można ustalenie danych doklepać - nic w tym nielegalnego. A proszę mi ładnie powiedzieć jak na " zerówce " wszystkie dane są w ZDR to co wtedy ? Myślę, że na " co rocznej kontroli " nie pomoże : 23 minuty temu, Peti napisał: (...)szefa błogosławieństwo Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 30 minut temu, Peti napisał: Można ustalenie danych doklepać - nic w tym nielegalnego. Jest szefa błogosławieństwo. Szef pewnie, jak większość piekarzy budujących bankomat SKP , uprawnień nie ma. 10. Wykonując okresowe badanie techniczne, o którym mowa w art. 81 ust. 3 ustawy, uprawniony diagnosta wystawia dokument identyfikacyjny pojazdu, który jest załącznikiem do zaświadczenia o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu. Wzór dokumentu identyfikacyjnego pojazdu jest określony w załączniku nr 4 do rozporządzenia. Cytuj
yogi1984 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 4 minuty temu, leski66 napisał: Myślę, że na " co rocznej kontroli " nie pomoże : 29 minut temu, Peti napisał: (...)szefa błogosławieństwo Znam stację gdzie już od kilku lat pobieraja przy pierwszym dodatkową kasę i coroczna kontrola łączona z TDT (która doskonale o tym wie)noc z tym nie robi. Przez chwilę nawet próbowali ale nic z tego nie wyszło... Więc raczej jakoś się wybronili bo ciągną dalej 😉 Cytuj
Rafi90 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 Teraz, yogi1984 napisał: Znam stację gdzie już od kilku lat ... wszyscy wiedzą naokoło że worki dowodów rejestracyjnych przewalają się przez biurko, między innymi z różnych służb i nikt z tym nic nie robi. No taka ta nasza ojczyzna Polsza jest 😅 Cytuj
Mecher Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 (edytowane) 40 minut temu, leski66 napisał: A proszę mi ładnie powiedzieć jak na " zerówce " wszystkie dane są w ZDR to co wtedy ? A w jakim ZDR jest rozstaw osi, kół, o rodzaju kata nie wspominając, no i wisienka na torcie - rok produkcji ? Edytowane 15 Październik 2021 przez Mecher 1 Cytuj
yogi1984 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 Czy wy też w mediach słuchacie od rana tego pierd**enia że nie kto inny jak DIAGNOŚCI żądają podwyżek cen badań i nie wykluczają protestu??? 1 Cytuj
danielg539 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 23 minuty temu, yogi1984 napisał: Czy wy też w mediach słuchacie Ja nic nie słucham i nie oglądam. Jakiś czas temu zrezygnowałem z oglądania telewizji (przynajmniej tej pseudo informacyjnej), a teraz doszedłem do wniosku, że radia też się nie da słuchać... 3 Cytuj
Krzysztof plus Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 3 godziny temu, Peti napisał: Za zerówki drożej albo wcale. Klienta indywidualnego może i się naciągnie drożej ale handlarze pojadą gdzie taniej. Podobnie z hakami przy zerówce. Ani złotówki ponad 99zł bo też się obrażają. Cytuj
Bratus2000 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 U mnie pierwsze badanie - koszt okresowego + pozycja 6.9 ( 60 zł ) za D.I.P. Działamy już tak od półtora roku . Klienci nie narzekają , pseudo handlarzy mamy z głowy . W okolicznych stacjach wo gule nie chcą robić . Teren Warszawy. Cytuj
rurek777 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 (edytowane) a co jeśli klient nie zawnioskuje o poz. 6.9 z cennika do dipu mu ni dasz Edytowane 15 Październik 2021 przez rurek777 Cytuj
adam1501 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 4 minuty temu, rurek777 napisał: dipu mu nie dasz ? Dam po otrzymaniu opinii rzeczoznawcy... (będzie zgodnie z litera prawa i pewnie dla klienta taniej) 1 Cytuj
cezary Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 2 godziny temu, yogi1984 napisał: nie kto inny jak DIAGNOŚCI żądają podwyżek cen badań No i co w tym dziwnego, jak mamy takie coś : Godzinę temu, Bratus2000 napisał: pierwsze badanie - koszt okresowego + pozycja 6.9 ( 60 zł ) za D.I.P. Czy klient będzie drążył czyja to sprężyna, nie. No i w takim przypadku kto jest inicjatorem żądania podwyżek, chyba mamy jasność. Cytuj
rurek777 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 4 godziny temu, Rafi90 napisał: ... wszyscy wiedzą naokoło że worki dowodów rejestracyjnych przewalają się przez biurko, między innymi z różnych służb i nikt z tym nic nie robi. No taka ta nasza ojczyzna Polsza jest 😅 a 7 lat projektów to co Cytuj
yogi1984 Napisano 15 Październik 2021 Napisano 15 Październik 2021 Godzinę temu, cezary napisał: No i co w tym dziwnego, jak mamy takie coś No właśnie mamy i troszkę na postrzeganie nas wpływ ma... Ale jeśli mam być szczery to sam coraz częściej myślę żeby dodatkowo 60pln kasować🤔. Nie z chęci zysku bo akurat w d...to mam(stała pensja i brak ciśnienia na wyniki) a zwyczajnie z lenistwa i chęci spokoju. Nudza mnie już ciągłe walki z klientami min.o rok. Z WK o masy,tablice itp. A to wszystko za zwykle 99pln... Ale to tylko moje takie przemyślenia.. 1 Cytuj
leski66 Napisano 16 Październik 2021 Napisano 16 Październik 2021 15 godzin temu, Mecher napisał: (...) no i wisienka na torcie - rok produkcji Ta wisienka jest " zmorą od bardzo dawna " . 15 godzin temu, Mecher napisał: A w jakim ZDR jest rozstaw osi, kół, o rodzaju kata nie wspominając Te dane i tak nie trafiają do DR, więc sprawny Diagnosta może je ( ustalić, przeliczyć ) w cenie " zerówki *". * - czyli charytatywnie . P.s wczoraj ( w chałupie mam " gaz pod szybą " - jako kuchenkę ) byłem zakupić gaz ( czysty propan ), jak usłyszałem cenę to..., kosztował 60 a teraz 105 PLN Cytuj
grzegorz70 Napisano 16 Październik 2021 Napisano 16 Październik 2021 34 minuty temu, leski66 napisał: kosztował 60 a teraz 105 Ponoć to dopiero początek. Cytuj
Rafi90 Napisano 16 Październik 2021 Napisano 16 Październik 2021 A ja już miałem zakładać w domu gaz do ogrzewania... Nigdy! 11 godzin temu, yogi1984 napisał: Nudza mnie już ciągłe walki z klientami min.o rok. Ja każdemu mówię że jak mu nie pasuje to jest 14 innych stacji w naszym powiecie. Nie ma co się płaszczyć. Mnie bardziej wkurza jak klienci nauczeni z innych stacji pakują się na stanowisko jak do siebie, nie chcą wysiadać z samochodu "bo u kowalskiego sam wjeżdżam zawsze" albo łażą za mną po stacji. OD jakiegoś roku wypraszam klienta , pokazując mu napis nad biurkiem "zakaz przebywania na stacji osób trzecich podczas trwania badania" . Albo biuro albo spacer w koło stacji. Mam ten ból że stanowisko komputerowe mam na hali niczym nie oddzielone i niektórzy próbują doradzać podczas np pierwszego BT swoje mądrości . Dodatkowo na stronie szef napisał że klient może brać udział w BT, i nieraz jest zdziwiony jak po 5 sekundach właściciel samochodu ląduje w biurze za szybą albo na zewnątrz. Cytuj
keymil7 Napisano 16 Październik 2021 Napisano 16 Październik 2021 99 zł zrobiło się już takie śmieszne, że nawet jak klienci dostają N to już nie wracają na poprawkę tylko od razu do Reksia na drugie badanie.... 1 Cytuj
Rafi90 Napisano 16 Październik 2021 Napisano 16 Październik 2021 42 minuty temu, keymil7 napisał: od razu do Reksia .... Potwierdzam, u nas tak samo się zdarza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi