ViciaJr Napisano 1 Grudzień 2021 Napisano 1 Grudzień 2021 Witam! Przerabiał ktos podobny temat? Zmarł właściciel, jestem zarządca sukcesyjnym. Byłem w starostwie po śmierci zeby dowiedzieć sie jakie dokumenty dostarczyć i jak dalej działać, mowili że na czas zarzadu sukcesyjnego mogę działać. Nie kazali dostarczać zadnych dokumentów. W dniu dzisiejszym dowiaduje się ze musze przepisać firmę na siebie bo nie dostarczyłem aktu powołania zarządcy sukcesyjnego (o czym nie wiedziałem) i dopiero wykreśla uprawnienia nadane na właściciela zmarłego po czym ponownie mam robic odbiór jako nowa skp i ubiegać sie o nowy wpis do rejestru stacji na moje dane. Mam na to 3dni. Można to jakos załatwić, żeby nie zamknęli mi stacji przez niekompetencje urzędników? Cytuj
sm Napisano 1 Grudzień 2021 Napisano 1 Grudzień 2021 Rozumiem, że prowadziłeś firmę nie mając formalnie do tego umocowania prawnego. Powołanie Zarządcy sukcesyjnego wymaga spełnienia pewnych warunków. Tu masz info: https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00147 Uważam , że musisz szybko wziąć prawnika, żeby ci pomógł ogarnąć temat jeśli nie jest jeszcze za późno. Cytuj
ViciaJr Napisano 3 Grudzień 2021 Autor Napisano 3 Grudzień 2021 Prowadziłem mając przyznany zarząd sukcesyjny, mam akt od notariusza Cytuj
Pomorzanin Napisano 6 Lipiec Napisano 6 Lipiec Witam. Czy ktoś na świeżo przechodził temat zarządcy sukcesyjnego w SKP?. Konkretnie chodzi o czynności związane z TDT? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi