markes30 Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Czy dysponuje ktos z kolegów danymi Rometa Ogara 200 (silnik Jawy) z których wynika że prędkość max nie przekracza 45km/h, bo ja znalazłem 4 żródła i z wszystkich wynika że Vmax 50-60km a nie chcę klienta skrzywdzić i zmienić mu na motocykl (Przerejestrowywuje ze starego dowodu) Cytuj
Psuj Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 a nie chcę klienta skrzywdzić i zmienić mu na motocykl (Przerejestrowywuje ze starego dowodu) Jak miał już jako motorower, to praktycznie prędkość cie nie interesuje (nie jest parametrem ustalanym przy pojazdach już zarejestrowanych). Bo rozumiem, że skończył mu się DR i robisz ustalenie brakujących danych. Wal mu śmiało jako motorower (t.j. tak jak miał) i nie przejmuj się. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
kontroler2 Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Przerejestrowywuje ze starego dowodu)Domyślam się, że ustalasz dane do rejestracji. Moim zdaniem jak był zarejestrowany jako motorower, to niech tak zostanie. Cytuj
markes30 Napisano 12 Maj 2006 Autor Napisano 12 Maj 2006 W którym roku (Dz.U.) dodano do motoroweru że nie może przekroczyć 45km? Jeśli rejestrowany przed tą data to do kasacji jest motorower. (podobno prawo nie dział wstecz) . Proszęo podpowiedź. Cytuj
Psuj Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Jeśli jest zarejestrowany jako motorower to nic nie zmieniasz, zresztą nie masz ku temu uprawnień (rzeczoznawca może stwierdzić jaka jest prędk. max. a nie diagnosta). Ciekawostką tylko może być zatrzymanie przez policję na ograniczeniu prędkości do 40, a on np grzał 70. Ciekawe czy policjant może wtedy zabrać DR i wystąpić o zmianę rodzaju na motocykl. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
TOSPOL Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 Prawo o ruchu drogowym . dział I. ptrzepisy ogólne. punkt 45. Cytuj
berecik Napisano 12 Maj 2006 Napisano 12 Maj 2006 . Ciekawostką tylko może być zatrzymanie przez policję na ograniczeniu prędkości do 40, a on np grzał 70. To pewnie gościu miał taki sprzęt po tuningu Cytuj
Psuj Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 No berecik, nie przesadzaj większość pseudo motorowerów wyciąda 70 a nawet 100 Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
kontroler2 Napisano 13 Maj 2006 Napisano 13 Maj 2006 (podobno prawo nie dział wstecz Celno-skarbowe działa Ciekawe czy policjant może wtedy zabrać DR i wystąpić o zmianę rodzaju na motocykl. Nadgorliwa pieczarka tak może zrobić, ale zazwyczaj dają mandat za przekroczenie szybkości. Może miał wiatr w plecy, albo trafiło się lepsze paliwko i śmigał 70 km/h (chwilowo, bo zazwyczaj ten motorower nie wyciąga 35 km/h ) Cytuj
wiesław Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 w Rometowskim katalogu na części zamienne jest kilka danych , i prędkość max jest 50 k / h Cytuj
diagnosi Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 (podobno prawo nie dział wstecz Celno-skarbowe działa Ciekawe czy policjant może wtedy zabrać DR i wystąpić o zmianę rodzaju na motocykl. Nadgorliwa pieczarka tak może zrobić' date=' ale zazwyczaj dają mandat za przekroczenie szybkości. Może miał wiatr w plecy, albo trafiło się lepsze paliwko i śmigał 70 km/h (chwilowo, bo zazwyczaj ten motorower nie wyciąga 35 km/h )[/quote'] Nieprawda że nie wyciąga 35km/h wiem z doświadczenia że jedzie lekko 50 a dobry egzemplaż do 70 może Cytuj
ijm Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 Romet 50-T-1 typ silnika 019 poj.skokowa 49,8cm3, v max. 40 km/h, moc 1,83kW/5200 obr/min. Cytuj
wiesław Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 silnik 019 to nie jest silnik Jawy , to jest nasz z Nowej Dęby trzy biegowy i on się prawie mieścił w predkosci 40 k/ h [ ledwo] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi