Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A u nas jak zwykle do 20-tej. "A może ktoś się po kolacji obudzi....."

Napisano
52 minuty temu, Krzysztof plus napisał:

ale u nas w zeszłym roku 2 maja wypadło w niedzielę

😲 To tak jak i u nas.

• Haha 1
Napisano

U mnie zarząd podjął wysiłek i dokonał analizy - wyszło im, że 24 grudnia i 2 maja są dniami o najniższej efektywności firmy i jako takie wręcz wymarzone by cały personel wziął sobie urlop tym samym zmniejszając pulę tych dni  jakie ma w ciągu roku do wykorzystania zgodnie z Prawem Pracy.  Przeprowadzono konsultacje społeczne :) i uzyskano informacją zwrotną od personelu, że nie spodziewaliśmy takiej światłości myśli po członkach zarządu oraz, że bardzo z tego powodu się wzruszyliśmy i nie obrazimy ich odmawiając zgody, bo  mamy teraz empiryczny dowód na to, że potrafią dodać dwa do dwóch i jeszcze wyciągnąć wnioski. Oczywiście ujawniła się nieliczna grupa obiboków, którzy woleli by wykorzystywać te dni urlopu w innych dniach roku - tzn takich gdy ich efektywność dla firmy jest nawet 10 krotnie większa. Możliwe jest że są stacje, które w tych dniach mają okres żniw i ścinania złotego runa ale ja póki co nie poczyniłem takich obserwacji - wokół mnie dominuje dniu 2 maja pragnienie zajmowania się zupełnie czymś innym niż pchaniem się z pojazdem do sfrustrowanego siedzeniem na stacji diagnosty - i to jest według mnie racjonalne - nigdy nawet nie próbowałem 2 maja załatwiać czegoś w jakiejkolwiek firmie lub urzędzie. 

• Haha 2
Napisano
33 minuty temu, Vercyngetoryks napisał:

nigdy nawet nie próbowałem 2 maja załatwiać czegoś w jakiejkolwiek firmie lub urzędzie. 

Ale przy grillu i owszem, z osobistym (jak już) stawiennictwem po, a nie przed 8)

Napisano
15 godzin temu, Vercyngetoryks napisał:

Możliwe jest że są stacje, które w tych dniach mają okres żniw i ścinania złotego runa ale ja póki co nie poczyniłem takich obserwacji

W ubiegłym roku 2 maja wypadał w niedzielą zatem w tym dniu OBT raczej nikomu się nie kończy więc na ścinanie złotego runa się nie zanosi.

Napisano

U nas sam właściciel poinformował mnie że 2 maja mam wolne - dużo badań w tygodniu to i weekend przedłużony. Miłego DŁUGIEGO weekendu.

Napisano

2 maja, normalny dzień pracy to i godziny otwarcia u nas normalne 7-19. Bez taryfy ulgowej.

Napisano
W dniu 29.04.2022 o 11:09, mirek.g napisał:

Dużo osób ma wolne i może przyjechać na badanie

Co nie znaczy, że będą chcieli przyjechać, lub też czy w czasie długiego weekendu w ogóle o tym pomyślą. Ja bym tam wolał o kaszance czy karkówce pomyśleć.

A swoją drogą to częściej przyjeżdżają ci co już po terminie mają, więc i te kilka dni im nie zrobi różnicy. Wczoraj np. 8 miesięcy po terminie, a w zeszłym tygodniu z fabrycznym gazem, dwa lata bez badania jeżdził, bo myślał, że pierwsze po trzech latach.

Napisano

Co do gazu to ja ostatnio miałem auto po 4latach z negatywem w cep za brak adnotacji i u mnie dostał znowu nega za to samo.Na poprawkę z wpisem nie zgłosił się.Jeżdzi dalej bez ważnego badania.

Napisano

Siedzę od rana i cóż tu dużo mówić wypiłbym te 11 piw zamiast robić przeglądów. Po pracy się nadrobi :D 

Napisano

Napracował się ktoś 2 maja ?? 

Napisano

Zap...dal większy niż w powszedni dzień - pierdyliard motorów 

Napisano (edytowane)

2 godziny temu, Vercyngetoryks napisał:

Napracował się ktoś 2 maja ?? 

Ludzi jak mrówków. Nie ma się co jednak dziwić, pogoda dopisała, a park oliwski dalej cieszy się powodzeniem :giggle:

Edytowane przez Mecher
Napisano

U mnie więcej bo 6 w ciągu dnia, kiedy zazwyczaj mam po 4 dziennie ;) No niestety, kto nie klepie/olewa ten ma u nas w okolicy ciężko.

Napisano

Normalna ilość - jak co dzień. Rzeczywiście jak pisze @IVVOz dużą przewagą motocykli. Miało być do czynastej , a wyszło do piętnastej😬 😁

Napisano
4 godziny temu, Mecher napisał:

a park oliwski

Byłem 2 maja :)

• 1 month later...
Napisano

Panowie z długimi weekendami jest dokładnie tak samo jak z wolnymi od handlu niedzielami. Jak sobie klientów wychowasz tak będziesz zapieprzał. My od tego roku wygaszamy nawet soboty, nie robimy zapisów choć przyjmujemy wolnych strzelców. Z eksperymentu już widać że straty spowodowane przez zamknięte soboty będą na poziomie 1% przypadków.