Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jaki tester OBD używacie, polecacie na podstawowej stacji kontroli pojazdów? Ja mam na wyposażeniu Unimetal , niestety z nowymi pojazdami łączyć się nie chce,zrywa połączenie i myślę o wymianie urządzenia stąd moje pytanie.

Napisano

Mój też, pokazuje  "brak komunikacji" z niektórymi Dieslami po 2020 roku produkcji

Napisano
38 minut temu, Mecher napisał:

niektórymi Dieslami po 2020 roku produkcji

Np. Mercedes Sprinter

58 minut temu, Diagnose napisał:

a mam na wyposażeniu Unimetal

Zadzwoń do nich. Może można uaktualnić soft.

Napisano (edytowane)

Dzwoniłem wczoraj,niestety nie ma takiej opcji.Zalecili wymianę sprzętu,choć Pan stwierdził że nie ma gwarancji że inne będą też się łączyły bezproblemowo.

Edytowane przez Jacdiag
cytat całego poprzedniego posta
Napisano (edytowane)

Tester unimetalu to straszny syf - do łączenia się z pojazdem używa magii - czasami się łączy, a najczęściej nie. Unimetal ma na to generalnie wywalone, bo przecież jest atest ITS więc urządzenie spełnia wymagania - problem znajduje się po stronie użytkownika, który nie potrafi używać zaawansowanej techniki diagnostycznej albo producenta pojazdu, który nie dopasował się do potwierdzonego przez Instytut protokołu. Interfejs wygląda identycznie jak chińskie produkty po 25 zł i zapewne ma takie same możliwości ale nie są one poparte papierami ITS. 70 % prób komunikacji kończy się brakiem możliwości nawiązania połączenia. Chińczyk łączy się praktycznie zawsze i odczytuje kody błędów ale raport wydrukuje po angielsku chińsku i kilku innych językach ale nie po polsku 

Edytowane przez Vercyngetoryks
  • Piwo 1
Napisano (edytowane)

Ile jeszcze tych atestowanych badziewiaków wala się po stacjach! :zzz:

Edytowane przez Paprock