b0yczek Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Witam przymierzam się do kupna quada jest on zarejestrowany na samochodowy inny i ma w dowodzie 36kw czy mogą być z tym jakieś problemy? Cytuj
b0yczek Napisano 4 Październik 2024 Autor Napisano 4 Październik 2024 44 minuty temu, aboz napisał: Mogą. Ale niekoniecznie. Jakie np.? O co się zapytać sprzedającego Cytuj
nesiasps Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Godzinę temu, b0yczek napisał: zarejestrowany Skoro tak to nie powinno być problemów...ale niekoniecznie jak wyżej zauważył kolega aboz - nie ma prostych odpowiedzi Cytuj
Mecher Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 1 godzinę temu, b0yczek napisał: czy mogą być z tym jakieś problemy? Tak jak z dublowaniem tematów, albo się administracja forum wkurzy, albo nie 🙂 Cytuj
TED Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Sprawdź co jest wpisane w dowodzie rejestracyjnym w rubryce pod literą J. A także co jest na tabliczce znamionowej. Najlepiej wrzuć jej zdjęcie. Dostaniesz wtedy dużo odpowiedzi. I też nie będą proste. Cytuj
Solaris Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Masz spory problem nie tylko z mocą silnika ale także z DMC pojazdu bo przy dwóch miejscach siedzących masz przekroczone 399 kg DMC. Jak to możliwe wyjaśnij Cytuj
b0yczek Napisano 4 Październik 2024 Autor Napisano 4 Październik 2024 18 minut temu, Solaris napisał: Masz spory problem nie tylko z mocą silnika ale także z DMC pojazdu bo przy dwóch miejscach siedzących masz przekroczone 399 kg DMC. Jak to możliwe wyjaśnij To nie mój quad tylko szukam do kupna i pytam czy będą jakieś problemy jeśli kupie Cytuj
Solaris Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 No to będą bo w tym momencie nie spełnia masowo możliwości przewozu dwóch osób. Albo masa własna jest zle ustalona, albo powinna być jedna osoba. Gdzieś jest błąd. Auto bez numeru homologacji to nie sprawdzimy na razie czy błąd jest na masie własnej, czy na liczbie osób, czy na DMC. Cytuj
Mecher Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Ktoś w czerwcu kupił i już sprzedaje ? Cytuj
danielg539 Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 sezon poszalał a nowy nabywca niech się martwi kto zrobi obt... Cytuj
Jacdiag Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Ten już miał potknięcie w WK Cytat 09/01/2023 - decyzja odmowna Rodzaj Operacji Kod GUS URZĄD MIASTA OSTROŁĘKI Data pierwszej rejestracji 2018-05-02 Data rejestracji 2022-12-14 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Solaris Napisano 4 Październik 2024 Napisano 4 Październik 2024 Sądząc po VIN z Ameryki Północnej to europejskiego świadectwa po prostu może nie mieć. A wtedy urzędy trzymają się obowiązku 15 kW No chyba, że któryś jest bardzo odważny i sklasyfikuje go jako samochodowy inny w podrodzaju INNY. Jak ja to mówię inny inny czyli nie wiadomo jaki😀 Cytuj
b0yczek Napisano 4 Październik 2024 Autor Napisano 4 Październik 2024 witam chcialbym kupic quada druga próba gosc ma z hamowni 14kw i co ja jeszcze potrzebuje do rejestracji? zdjecie z hamowni w kom wysylam Cytuj
Mecher Napisano 5 Październik 2024 Napisano 5 Październik 2024 (edytowane) Napisał, że nic nie napisał. To żadna opinia, to ocena wartości rynkowej pojazdu, co jest wyraźnie napisane. I wisienka na tym torcie Cytat Rzeczoznawca nie bierze odpowiedzialności za wszelkie zmiany, modyfikacje oraz stan pojazdu po jego opiniowaniu. Tak więc ocena techniczna po jej wystawieniu w maju, stała się makulaturą. Pomijam już fakt, że rzeczoznawca nie jest z listy MI Edytowane 5 Październik 2024 przez Mecher 1 Cytuj
b0yczek Napisano 5 Październik 2024 Autor Napisano 5 Październik 2024 2 godziny temu, Mecher napisał: Napisał, że nic nie napisał. To żadna opinia, to ocena wartości rynkowej pojazdu, co jest wyraźnie napisane. I wisienka na tym torcie Tak więc ocena techniczna po jej wystawieniu w maju, stała się makulaturą. Pomijam już fakt, że rzeczoznawca nie jest z listy MI Dzięki Cytuj
Mecher Napisano 5 Październik 2024 Napisano 5 Październik 2024 Wygląd jak wygląd, autor i tak przedstawił tylko pierwszą stronę tej oceny wartości rynkowej Cytuj
b0yczek Napisano 6 Październik 2024 Autor Napisano 6 Październik 2024 3 temat bylem ogladac quada i pokazywal mi dowod nie widzialem tam zeby bylo wpisane gdzies 14kw sprzedajacy mi powiedzial ze zarejestrowany jest na 14kw samochodowy inny 2 osoby i czy tak powinno byc? dodatkowo nie bylo zadnego licznika przebiegu/motogodzin Cytuj
Rafi90 Napisano 7 Październik 2024 Napisano 7 Październik 2024 Nie kupuj tego pojazdu. To dobra rada. Podziękujesz. Cytuj
Mecher Napisano 7 Październik 2024 Napisano 7 Październik 2024 OJ tam, może kupić, kto mu zabroni jeździć po podwórku, czy po łące ... Cytuj
Logen Napisano 7 Październik 2024 Napisano 7 Październik 2024 Na przyszłość najlepiej zrobić zdjęcie tabliczki znamionowej i załączyć. Na jej podstawie będzie można dużo więcej ustalić niż na podstawie jakichś opinii rzeczoznawców itd... Cytuj
b0yczek Napisano 7 Październik 2024 Autor Napisano 7 Październik 2024 (edytowane) Jednak jest w dowodzie 13kw normalnie mówił że na przeglądzie wpisuje brak drogomierza czy coś takiego gdy nie ma licznika Edytowane 7 Październik 2024 przez Jacdiag podmiana załącznika na bez danych właściciela Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi