Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Quad 36kw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam przymierzam się do kupna quada jest on zarejestrowany na samochodowy inny i ma w dowodzie 36kw czy mogą być z tym jakieś problemy?

Napisano
44 minuty temu, aboz napisał:

Mogą. Ale niekoniecznie.

Jakie np.? O co się zapytać sprzedającego 

Napisano
Godzinę temu, b0yczek napisał:

Skoro tak to nie powinno być problemów...ale niekoniecznie jak wyżej zauważył kolega aboz - nie ma prostych odpowiedzi 

Napisano
1 godzinę temu, b0yczek napisał:

czy mogą być z tym jakieś problemy?

Tak jak z dublowaniem tematów, albo się administracja forum wkurzy, albo nie 🙂

Napisano

Sprawdź co jest wpisane w dowodzie rejestracyjnym w rubryce pod literą J. A także co jest na tabliczce znamionowej. Najlepiej wrzuć jej zdjęcie. Dostaniesz wtedy dużo odpowiedzi. I też nie będą proste.

Napisano

Masz spory problem nie tylko z mocą silnika ale także z DMC pojazdu bo przy dwóch miejscach siedzących masz przekroczone 399 kg DMC. Jak to możliwe wyjaśnij9_9

Napisano
18 minut temu, Solaris napisał:

Masz spory problem nie tylko z mocą silnika ale także z DMC pojazdu bo przy dwóch miejscach siedzących masz przekroczone 399 kg DMC. Jak to możliwe wyjaśnij9_9

To nie mój quad tylko szukam do kupna i pytam czy będą jakieś problemy jeśli kupie

Napisano

No to będą bo w tym momencie nie spełnia masowo możliwości przewozu dwóch osób. Albo masa własna jest zle ustalona, albo powinna być jedna osoba. Gdzieś jest błąd. Auto bez numeru homologacji to nie sprawdzimy na razie czy błąd jest na masie własnej, czy na liczbie osób, czy na DMC. 

Napisano

sezon poszalał a nowy nabywca niech się martwi kto zrobi obt...

Napisano

Ten już miał potknięcie w WK

Cytat

09/01/2023 - decyzja odmowna
Rodzaj Operacji
Kod GUS URZĄD MIASTA OSTROŁĘKI
Data pierwszej rejestracji 2018-05-02
Data rejestracji 2022-12-14

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Sądząc po VIN z Ameryki Północnej to europejskiego świadectwa po prostu może nie mieć. A wtedy urzędy trzymają się obowiązku 15 kW 

No chyba, że któryś jest bardzo odważny i sklasyfikuje go jako samochodowy inny w podrodzaju INNY.  Jak ja to mówię inny inny czyli nie wiadomo jaki😀

Napisano

witam chcialbym kupic quada druga próba gosc ma z hamowni 14kw i co ja jeszcze potrzebuje do rejestracji? zdjecie z hamowni w kom wysylam

Napisano (edytowane)

Napisał, że nic nie napisał.

To żadna opinia, to ocena wartości rynkowej pojazdu, co jest wyraźnie napisane.

I wisienka na tym torcie

Cytat

Rzeczoznawca nie bierze odpowiedzialności za wszelkie zmiany, modyfikacje oraz stan pojazdu po jego opiniowaniu.

Tak więc ocena techniczna po jej wystawieniu w maju, stała się makulaturą.

Pomijam już fakt, że rzeczoznawca nie jest z listy MI

Edytowane przez Mecher
  • Lubię 1
Napisano
2 godziny temu, Mecher napisał:

Napisał, że nic nie napisał.

To żadna opinia, to ocena wartości rynkowej pojazdu, co jest wyraźnie napisane.

I wisienka na tym torcie

Tak więc ocena techniczna po jej wystawieniu w maju, stała się makulaturą.

Pomijam już fakt, że rzeczoznawca nie jest z listy MI

Dzięki 

Napisano

Wygląd jak wygląd, autor i tak przedstawił tylko pierwszą stronę tej oceny wartości rynkowej

Napisano

3 temat bylem ogladac quada i pokazywal mi dowod nie widzialem tam zeby bylo wpisane gdzies 14kw sprzedajacy mi powiedzial ze zarejestrowany jest na 14kw samochodowy inny 2 osoby i czy tak powinno byc? dodatkowo nie bylo zadnego licznika przebiegu/motogodzin 

Napisano

OJ tam, może kupić, kto mu zabroni jeździć po podwórku, czy po łące ...

Napisano

Na przyszłość najlepiej zrobić zdjęcie tabliczki znamionowej i załączyć. Na jej podstawie będzie można dużo więcej ustalić niż na podstawie jakichś opinii rzeczoznawców itd...

Napisano (edytowane)

Jednak jest w dowodzie 13kw normalnie mówił że na przeglądzie wpisuje brak drogomierza czy coś takiego gdy nie ma licznika

dr quad.jpg

Edytowane przez Jacdiag
podmiana załącznika na bez danych właściciela