darek2647 Napisano 27 Styczeń Napisano 27 Styczeń Witam, przyjechała do mnie ze Stanów Audi A3 2018r sedan. VIN: WAUAUGFF7J1094738 Potrzebuje pomocy w ustaleniu danych tzn. Masa własna: Masa przyczepy z hamulcem i bez: DMC zespołu: na tabliczce mam tylko DMC - 4387lbs, oraz naciski 2315lbs i 2205lbs pojemność 1984cm3 137kW - przy jakich obrotach ??? Cytuj
rewers Napisano 27 Styczeń Napisano 27 Styczeń A dowód rejestracyjny i nr homologacji na tabliczce masz? 1 Cytuj
darek2647 Napisano 27 Styczeń Autor Napisano 27 Styczeń Pozwolenie czasowe jest, natomiast nr homologacji na tabliczce to ja nie widzę ;/ Cytuj
rewers Napisano 27 Styczeń Napisano 27 Styczeń To jak to się ma do tego zapisu: Tabliczka znamionowa powinna być trwale przymocowana w widocznym i łatwo dostępnym miejscu na części, która nie daje się łatwo usunąć lub wymienić. Powinna ona podawać w sposób czytelny i nieścieralny informacje w następującej kolejności: 1) nazwa producenta 2)numer świadectwa homologacji typu WE pojazdu lub numer świadectwa homologacji typu pojazdu; ............... 1 Cytuj
Ciech_98 Napisano 27 Styczeń Napisano 27 Styczeń 1 godzinę temu, rewers napisał: 2)numer świadectwa homologacji typu WE pojazdu lub numer świadectwa homologacji typu pojazdu; ............... Takich też nie można? Cytuj
rewers Napisano 27 Styczeń Napisano 27 Styczeń 4 godziny temu, rewers napisał: Tabliczka znamionowa powinna być trwale przymocowana Ta na zdjęciu jest trwale przymocowana? 1 Cytuj
darek2647 Napisano 27 Styczeń Autor Napisano 27 Styczeń 4 godziny temu, rewers napisał: To jak to się ma do tego zapisu: Tabliczka znamionowa powinna być trwale przymocowana w widocznym i łatwo dostępnym miejscu na części, która nie daje się łatwo usunąć lub wymienić. Powinna ona podawać w sposób czytelny i nieścieralny informacje w następującej kolejności: 1) nazwa producenta 2)numer świadectwa homologacji typu WE pojazdu lub numer świadectwa homologacji typu pojazdu; ............... Czyli rozumiem że z tą tabliczka nie można zrobić badania technicznego? Musi wyciągnąć świadectwo homologacji i dopiero na tej podstawie zrobić badanie? Cytuj
Rafi90 Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Normalna TZ z USA. Z tego co czytałem to się nic nie zmieniło i dalej pojazdy rejestrują, a nawet jakby, to te tabliczki od zawsze były niepełnosprawne a mimo to badania samochody mają i jeżdżą Cytuj
wojteczek Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń (edytowane) Kupi sobie na znanym portalu europejską i będzie miał 2 tabliczki. Jeżdżą, ale jest furtka do podważenia decyzji o rejestracji. Starosta będzie się wstydził że dopuszcza bez dokumentu wymaganego ustawą to może odbić piłeczkę w kierunku diagnosty który zrobił badanie. Edytowane 28 Styczeń przez wojteczek Cytuj
rurek777 Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń wychodzi na to że samochód niemiecki złożony na Węgrzech i bez homologacji Cytuj
hobbystapol Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Godzinę temu, wojteczek napisał: Jeżdżą, ale jest furtka Raczej nigdy jej nie było i jeżdżą na tej samej zasadzie co białoruskie ciągniki. A piłeczka a raczej pałeczka może spaść na karki diagnostów bo są najsłabszym ogniwem w tym "interesie". Cytuj
thefilinek Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Widzę, że koledzy troszkę odbiegacie od temu. Kolega zadał pytanie o dane techniczne a nie o TZ i czy ona spełnia wymagania i co można z nią zrobić. Proszę do tematu. Cytuj
rewers Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń 16 godzin temu, darek2647 napisał: Czyli rozumiem że z tą tabliczka nie można zrobić badania technicznego? Ja bym nie robił. Cytuj
Mecher Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń (edytowane) 6 godzin temu, rurek777 napisał: wychodzi na to że samochód niemiecki złożony na Węgrzech i bez homologacji Mercedesy z Węgier na rynek amerykański tak samo szły, bez nr homo na TZ. Jednak TZ trochę inaczej wyglądała, tzn jak "amerykańska" Edytowane 28 Styczeń przez Mecher Cytuj
wojteczek Napisano 28 Styczeń Napisano 28 Styczeń Panowie ale z tego co widzę na foto to mercedes 123, więc lata 80. Proszę powiedzieć kiedy w naszych przepisach pojawił się nr świadectwa homo na TZ. Moim zdaniem pod koniec lat 90. Ja nie przypominam sobie żeby np BMW E21, Opel Rekord albo kwadratowy Kadet miały na TZ nr homo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi