Skocz do zawartości

Emeryci NORCOM zgłaszamy się!

Featured Replies

Napisano

I że tak powiem jako pierwszy - OBECNY :)

Napisano

Cześć Balakop. :)

Może nie emeryci ale faktem jest że prawie naście lat minęło od początku forum.

Przyznam że brakuje mi kłótni z Tobą. Zawsze w nich przegrywałeś i tym samym w łatwy sposób poprawiałem sobie humor. ;)

Edytowane przez bERTLAS

Napisano
  • Autor

Właśnie to w forum zawsze uwielbiałem - że nawet jak pisał gość nie podpisany z imienia i nazwiska - to zawsze wiedziałem z którym przegrywem mam do czynienia i wiedziałem jak zgadać :) Coś jakby chcieć podzielić 8 przez 15 ;) 

Napisano

Witaj na starych śmieciach.

Napisano

co ty na wywijałeś że cię tyle lat nie było ?🙂

Napisano

Wybierają nowego "wodza", więc stary wraca do swoich poprzednich obowiązków 🤣

Napisano
Cytat

Emeryci NORCOM zgłaszamy się!

Nie wiem, czy w tym temacie powinienem zabierać głos, bo do emerytury brakuje mi 15 lat 1 miesiąc i 11 dni...

Napisano

Na forum jestem od 2005. Sądzę , że przez zasiedzenie zaliczam się do "forum-owych" emerytów. Witaj blakop. Miło Cię ponownie widzieć na forum. 

Napisano

U mnie nie długo będzie 10 rocznica :D ale zdrowia straciłem tyle co w 20 :P 

Napisano

Cześć.

@blakop ZMARTWYCHWSTAŁ!

No nareszcie znowu będzie jak dawniej - pouczająco ale i zarazem szyderczo i prześmiewczo.

Napisano

:) :) :) 

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Jakiś melancholijny zrobił się ten temat.😉

Napisano
W dniu 19.05.2025 o 07:29, rurek777 napisał:

co ty na wywijałeś że cię tyle lat nie było ?🙂

Na kwarantannie trochę się zasiedział ...

Napisano

E, z tym powrotem @blakop to chyba jakaś ściema, może ktoś przejął jego konto. To zawsze był człowiek który duuuuużo komentował, a tu cisza, ani be, ani me, ani kukuryku. Coś to nie teges.:faint:

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 24.05.2025 o 13:04, cezary napisał:

E, z tym powrotem @blakop to chyba jakaś ściema, może ktoś przejął jego konto. To zawsze był człowiek który duuuuużo komentował, a tu cisza, ani be, ani me, ani kukuryku. Coś to nie teges.:faint:

Słyszałem, ale to niepotwierdzona informacja, że Balkop coś przeskrobał i trochę pobył w "sanatorium". Każdemu noga może się powinąć. Nie osądzajmy go surowo.

Napisano

A gdyby tak za jakiś czas jakieś spotkanie po latach pyknąć? 
Jaki rejon PL proponujecie? &nbsp

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
23 godziny temu, bERTLAS napisał:

Balkop coś przeskrobał i trochę pobył ......

To była całkiem niepotrzebna informacja. Jest to zupełnie prywatna sprawa @blakop-a. Najlepiej jakby admin usunął powyższe info. 

Napisano

Witam Emerytów! :-D

Cezary - to, co napisał bERTLAS zapewne w wolnym tłumaczeniu znaczy mniej więcej - "Cieszę się, że blakop wrócił na forum. Będę miał się z kim droczyć."  ;-)

W dniu 2.06.2025 o 11:08, Norbert Jezierski napisał:

A gdyby tak za jakiś czas jakieś spotkanie po latach pyknąć? 
Jaki rejon PL proponujecie? &nbsp

Było:

Leszno - Warmia

Aleksandrówek - łódzkie 

Murzasichle - Podhale

Zatem teraz proponuję Bieszczady :)

A że jeszcze tam nie byłam, to tym bardziej chcę Bieszczady :-D

Co Wy na to? 

Napisano

....a może nad morze ???

W dniu 3.06.2025 o 09:14, cezary napisał:

To była całkiem niepotrzebna informacja. Jest to zupełnie prywatna sprawa @blakop-a. Najlepiej jakby admin usunął powyższe info. 

Dla wtajemniczonych jest to oczywisty żart. Dla niewtajemniczonych mogę napisać tylko tyle, że zazdroszczę blakopowi wyjazdu i efektów tego wyjazdu.............

Napisano
11 godzin temu, markes30 napisał:

....a może nad morze ???

Przekonałeś ;-)  

Patrząc na temat, to dla Emerytów dobry byłby też Ciechocinek :lol:

Edytowane przez Olga

Napisano
  • Autor

bERTLAS napisał trochę prawdy, a trochę jak zwykle nakłamał - rzeczywiście byłem w "sanatorium", natomiast jakie "niepotwierdzone informacje", jak przez te lata miał pryczę pode mną? 😉

A tak na poważnie - podobnie jak kilku innych Kolegów, którzy gdzieś tam ciągle są czy to na forum, czy na spotkaniach integracyjnych, a potem w rozmowie się okazuje, że od lat nie są już czynni w zawodzie, tak i ja już wiele lat temu porzuciłem branżę (WK), choć jeszcze przez pewien czas w branży automotive coś tam działałem. Przyszedł jednak moment, że organizacyjnie nie tylko pracę, ale i branżę trzeba było zmienić, przyszło też pewne wypalenie zawodowe i rzeczywiście odpuściłem tą tematykę. Dziś po wielu latach nieobecności niestety obawiam się, że niewiele będę w stanie pomóc merytorycznie. Przez tyle lat stan prawny w wielu aspektach jest tak inny, że nawet nie odważę się zabierać głosu. Oczywiście jeśli komuś przydadzą się informacje, bo może niektóre rzeczy są jeszcze aktualne, względnie z jakichś powodów kogoś zainteresuje jak coś kiedyś się robiło, to chętnie służę pomocą. Dziś nie ukrywam, zapewne moja aktywność ograniczy się do wątków towarzyskich, względnie takich, gdzie to być może ja będę bardziej pytał. Na pytanie czy wrócę do branży odpowiem tak - obecnie również zamykam pewien okres w karierze zawodowej i szukam czegoś nowego, więc wszystko możliwe, ale niczego nie obiecuję.

Przepraszam zatem wszystkich, którzy oczekują aktywności jak kiedyś, ale z przyczyn obiektywnych jest to obecnie niewykonalne, bezcelowe. Dziękuję też wszystkim, którzy zabierają tu głos i wyrażają chęć spotkań w terenie.

PS Dzięki za telefon od "kumpla spod celi", bo pewnie bym pewnych kontaktów już nigdy nie odnowił :)

Napisano

Melduję się.(Mój ostatni post: 13-12-2014 -> więc chyba do emerytów sklerotyków się  zaliczam :P)

Spotkanie po latach pyknać -> no obowiązkowo.

Edytowane przez Sebastian ZG

Napisano
  • Autor

Łysy - Ty chociażby przez brak włosów liczysz się jako emeryt od bardzo dawna ;)

A tak swoją drogą - gdzie się sprawdza, kiedy się dołączyło do forum? No i kiedy w ogóle powstało forum??

Napisano
2 godziny temu, blakop napisał:

kiedy się dołączyło do forum?

Lenistwo... wystarczy ustawić kursor nad awatarem 

2 godziny temu, blakop napisał:

kiedy w ogóle powstało forum??

Pierwsze posty mają daty z marca 2005 

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

blakop Nie napisałem " w sanatorium" tylko normalnie: do więzienia. To moderator zmienił treść. Ma chłop jakąś traumę. :) 

Spotkanie? Jak najbardziej. Ostatnio stanęło że spotykamy się w górach i idziemy na jakiś lekki szlak co by ruszyć 4 litery zamiast wciąż czytać "księgi". Może po zebraniu propozycji kilku lokacji zrobić ankietę?