Skocz do zawartości

Inny numer rejestracyjny w dowodzie, a inny w CEP

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam taki problem z ciagnikem ze w CEP widnieje stary numer rejstracyjny(czarna tablica)i w dowodzie rejestracjnym. Dobrych kilkanasacie lat temu byla zmiany tablicy z czarnej na biała z powodu uszkodzenia tej pierwszej lecz pani z WK przez pomylke zostawila nadal stary numer i wyrobila nowy dowod z tym starym numerem.W adnotacjach w dowodzie wpisała ze jest zmiana numeru i wpisała ten nowy do dowodu a w cep zostal stary. Poszedlem do WK to wyprostowac  i wypełnilem wniosek o zmianie w dowodzie i wprowadzenie danych do CEP. Myslalem ze wyprostuja to od razu a pani w urzedzie powiedziala ze musze czekac do półroku mimo ze ciagnik normalnie zarejstrowany. Kto bedzie to zmienial w ewidencji ze tak dlugo trzeba czekac i czy w ogole moge liczyc ze to wyprostuja?

Napisano
3 minuty temu, kuba-kubiak113 napisał:

Kto bedzie to zmienial w ewidencji ze tak dlugo trzeba czekac i czy w ogole moge liczyc ze to wyprostuja?

Pewnie jest jakiś problem w CEP, a takie sprawy załatwia Centralny Ośrodek Informatyki. Czasami to trwa miesiącami lub latami.,

Napisano
  • Autor

Myslałem ze skoro WK rejestruje pojazdy to moga zmienic numer rejstracyjny skoro maja wszystko czarno na bialym

Napisano
7 minut temu, kuba-kubiak113 napisał:

to moga zmienic numer rejstracyjny skoro maja wszystko czarno na bialym

Mogą jeśli CEP łyknie, a czasem jest problem i czeka się miesiącami.

Napisano
  • Autor

no nic bede czekal moze zmienia kiedys.

Napisano

Widzę brak mocnego charakteru, który zmusił by ich do działania... Myślałem Michał, że będziesz godnym następcą i ustawisz pewne instytucje do pionu, ale jednak się myliłem :(

• 2 weeks later...
Napisano
  • Autor
W dniu 16.06.2025 o 20:58, michal_k napisał:

Teraz, kuba-kubiak113 napisał:

W dniu 16.06.2025 o 20:58, michal_k napisał:

Dzisiaj zobaczyłem o dziwo ze zmienili numer tylko nie mozna sprawdzic w histroi pojazdu poniewaz nic nie wyszukuje jest tylko w mobywatelu ale tylko przez przegladarke w aplikacji nic niema. To chyba jeszcze kwestia opoźnien w cepie pewnie?

Edytowane przez kuba-kubiak113

Napisano

Historia pojazdu działa z pewnym opóźnieniem i pewnie lada dzień i tam pojawi się zmiana...