Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, miałem dzisiaj klienta z takim o to cudem techniki i pytaniem o liczbę osi. Fizycznie przyczepa ma dwie belki, nie posiada jednej i wahadełko na dwa koła. Nie znam jeszcze odległości między osiowej bo klient ma to sprawdzić. W DR widnieje pod L.1. Czy to jest prawidłowo, czy też nie. Miałem różne przyczepy tego typu ale zazwyczaj pod liczbą osi było wpisane 2. Czy ktoś miał taką przyczepę u siebie i wie coś więcej. Wrzucę jeszcze zdjęcie przyczepy jak wygląda, żeby było wiadomo jak się prezentują te osie.

przyczepa_osie_1.pdf

Napisano (edytowane)

4 godziny temu, czynastka napisał:

przyczepa ma dwie belki, nie posiada jednej

Nie zrozumiałem, fotkę zapodaj albo narysuj. Kiedyś ktoś źle zrozumiał przepisy odnośnie nacisków i nawet nowe 2 osiowe przyczepy z rozstawem osi do 1m miały wpisywane że maja 1 oś.  

Edytowane przez wojteczek
Napisano

Tak to wygląda na zdjęciu, odległość między osiami 69,5cm 

127a89b4-dc08-4c86-bd31-53d763b9eaaa.JPG

Napisano

W takim przypadku trzeba zrobić BD i ustalenie danych, do WK z DR i potem wpis w DR z prawidłową liczbą pod L? 

Napisano

Ja bym zastosował  UD. Napiszesz w uwagach co widzisz i tyle. Klienta poinformujesz że dziś masz możliwość zastosowania UD niech sobie to wyjaśni z WK, a co będzie za rok to dowiemy się jak dożyjemy.  Pomyłka, albo to co wyżej napisałem, ktoś 2 osie policzył jako jedną sugerując się przepisami odnośnie nacisku.  

Napisano
16 godzin temu, wojteczek napisał:

...Klienta poinformujesz że dziś masz możliwość zastosowania UD niech sobie to wyjaśni z WK,...

Możliwe, że WK zastosuje się do tego co będzie w uwagach. Gorzej jak będą szukać nie wiadomo czego 😅

16 godzin temu, wojteczek napisał:

Pomyłka, albo to co wyżej napisałem, ktoś 2 osie policzył jako jedną sugerując się przepisami odnośnie nacisku.  

Też tak twierdzę, że ktoś się pomylił przy pre-rejestracji i zasugerował się przepisami odnośnie nacisku. Tak czy owak sprawa do naprostowania i po temacie. Dziękuję wojteczek.

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 24.06.2025 o 15:25, wojteczek napisał:

Kiedyś ktoś źle zrozumiał przepisy odnośnie nacisków i nawet nowe 2 osiowe przyczepy z rozstawem osi do 1m miały wpisywane że maja 1 oś

To prawda, a tym kimś był sam ITS...