czynastka Napisano 24 Czerwiec 2025 Napisano 24 Czerwiec 2025 Cześć, miałem dzisiaj klienta z takim o to cudem techniki i pytaniem o liczbę osi. Fizycznie przyczepa ma dwie belki, nie posiada jednej i wahadełko na dwa koła. Nie znam jeszcze odległości między osiowej bo klient ma to sprawdzić. W DR widnieje pod L.1. Czy to jest prawidłowo, czy też nie. Miałem różne przyczepy tego typu ale zazwyczaj pod liczbą osi było wpisane 2. Czy ktoś miał taką przyczepę u siebie i wie coś więcej. Wrzucę jeszcze zdjęcie przyczepy jak wygląda, żeby było wiadomo jak się prezentują te osie. przyczepa_osie_1.pdf Cytuj
wojteczek Napisano 24 Czerwiec 2025 Napisano 24 Czerwiec 2025 (edytowane) 4 godziny temu, czynastka napisał: przyczepa ma dwie belki, nie posiada jednej Nie zrozumiałem, fotkę zapodaj albo narysuj. Kiedyś ktoś źle zrozumiał przepisy odnośnie nacisków i nawet nowe 2 osiowe przyczepy z rozstawem osi do 1m miały wpisywane że maja 1 oś. Edytowane 24 Czerwiec 2025 przez wojteczek Cytuj
czynastka Napisano 25 Czerwiec 2025 Autor Napisano 25 Czerwiec 2025 Tak to wygląda na zdjęciu, odległość między osiami 69,5cm Cytuj
wojteczek Napisano 25 Czerwiec 2025 Napisano 25 Czerwiec 2025 No to widzimy to samo. 2 osie, błąd w DR. Cytuj
czynastka Napisano 25 Czerwiec 2025 Autor Napisano 25 Czerwiec 2025 W takim przypadku trzeba zrobić BD i ustalenie danych, do WK z DR i potem wpis w DR z prawidłową liczbą pod L? Cytuj
wojteczek Napisano 25 Czerwiec 2025 Napisano 25 Czerwiec 2025 Ja bym zastosował UD. Napiszesz w uwagach co widzisz i tyle. Klienta poinformujesz że dziś masz możliwość zastosowania UD niech sobie to wyjaśni z WK, a co będzie za rok to dowiemy się jak dożyjemy. Pomyłka, albo to co wyżej napisałem, ktoś 2 osie policzył jako jedną sugerując się przepisami odnośnie nacisku. Cytuj
czynastka Napisano 26 Czerwiec 2025 Autor Napisano 26 Czerwiec 2025 16 godzin temu, wojteczek napisał: ...Klienta poinformujesz że dziś masz możliwość zastosowania UD niech sobie to wyjaśni z WK,... Możliwe, że WK zastosuje się do tego co będzie w uwagach. Gorzej jak będą szukać nie wiadomo czego 😅 16 godzin temu, wojteczek napisał: Pomyłka, albo to co wyżej napisałem, ktoś 2 osie policzył jako jedną sugerując się przepisami odnośnie nacisku. Też tak twierdzę, że ktoś się pomylił przy pre-rejestracji i zasugerował się przepisami odnośnie nacisku. Tak czy owak sprawa do naprostowania i po temacie. Dziękuję wojteczek. Cytuj
danielg539 Napisano 5 Lipiec 2025 Napisano 5 Lipiec 2025 W dniu 24.06.2025 o 15:25, wojteczek napisał: Kiedyś ktoś źle zrozumiał przepisy odnośnie nacisków i nawet nowe 2 osiowe przyczepy z rozstawem osi do 1m miały wpisywane że maja 1 oś To prawda, a tym kimś był sam ITS... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi