kuba19787 Napisano 15 Lipiec 2025 Napisano 15 Lipiec 2025 Panowie jak w tytule klient zdemontował wyposażenie dla pojazdu specjalnego pożarniczy reszta pozostała bez zmian miejsca siedzące też czy można dokonać ZK na osobowy nie potrzeba jakiś dokumentów dodatkowych oprócz oświadczenia z warsztatu. Cytuj
Paprock Napisano 15 Lipiec 2025 Napisano 15 Lipiec 2025 (edytowane) Chyba już coś przerabiane było. Może tak więcej szczegółów jeżeli chodzi o pojazd. Edytowane 15 Lipiec 2025 przez Paprock Cytuj
LimonQi Napisano 15 Lipiec 2025 Napisano 15 Lipiec 2025 Pytanie jest, jak to możliwe, że ta "osobówka" była pożarniczym Cytuj
Paprock Napisano 15 Lipiec 2025 Napisano 15 Lipiec 2025 No w motoryzacji nie brakuje wynalazków. Szczególnie w tej policyjno-medyczno-pożarniczej. Nie mówiąc o ochronie granic, czy służbie KAS. Teraz na przykład taki wynalazek jest w ofercie: https://www.iuvocars.com.pl/10-lekki-samochod-ratowniczo-gasniczy-4x4 Cytuj
kuba19787 Napisano 16 Lipiec 2025 Autor Napisano 16 Lipiec 2025 Pojazd to Lublin 6 osobowy i zdemontowano mu atrybuty pojazdu specjalnego pożarniczego między innymi koguty,sygnały dzwiękowe,pompę i moje pytanie teraz jaki rodzaj pojazdu teraz wpisać w zaświadczeniu czy jakaś zmiana konstrukcyjna Cytuj
danielg539 Napisano 16 Lipiec 2025 Napisano 16 Lipiec 2025 Na podstawie ładowności trzeba określić czy to samochód osobowy czy ciężarowy... Cytuj
Adrian1996_OSKP Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 U mnie podobny przypadek. VW T5 specjalny-pożarniczy. Klient zdemontował dyskotekę, oznakowania i chce osobowy. S.1 9, F1: 2800, G: 2020. Prośba i pytanie do bardziej doświadczonych kolegów- jak podejść do tematu? ZK od razu na osobowy wielozadaniowy? Potrzebne będą jakieś dodatkowe dokumenty, faktura demontażu, kwitek z wagi? Z góry dzięki za pomoc Cytuj
Boguslaw Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 Piszesz zbyt ogólnikowo, chcieć sobie może ale wszystko zależy co było. Podaj więcej danych Cytuj
Adrian1996_OSKP Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 6 minut temu, Boguslaw napisał: Piszesz zbyt ogólnikowo, chcieć sobie może ale wszystko zależy co było. Podaj więcej danych Jakich danych? skąd mam wiedzieć co było wcześniej? Cytuj
Paprock Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 Opisz to, co masz na stanowisku. Przedstawiony do badania pojazd został wyposażony w to i to. Miejsca siedzące pozostały w fabrycznych punktach kotwiczenia. Jako dawne wyposażenie pozbyto go sygnałów świetlnych i dźwiękowych oraz kraty/przegrody tym samym zmieniając jego rodzaj na osobowy (w załączeniu oświadczenie i/lub faktura ze słusznym PKD). Dokonane zmiany są/nie są zgodne z przepisami i po temacie. Cytuj
Boguslaw Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 3 godziny temu, Adrian1996_OSKP napisał: Jakich danych? skąd mam wiedzieć co było wcześniej? Z dowodu rejestracyjnego, to że chce S.1 : 9 to wiemy, a ile było Cytuj
aboz Napisano 2 Październik 2025 Napisano 2 Październik 2025 Rzecz najbardziej podstawowa, to zmiana rodzaju pojazdu. Tą może przeprowadzić podmiot uprawniony i to musi być potwierdzone stosownymi dokumentami. Reszta to porównanie danych zawartych w dowodzie z pojazdem na badaniu. I oczywiście, jeśli miejsca siedzące zostały przemieszczone lub dołożone, to paragrafy dziewiąte WT do przejrzenia. Cytuj
Adrian1996_OSKP Napisano 3 Październik 2025 Napisano 3 Październik 2025 21 godzin temu, Boguslaw napisał: Z dowodu rejestracyjnego, to że chce S.1 : 9 to wiemy, a ile było Może niezrozumiale napisałem, dane które wymieniłem, tj. S.1 9, F1: 2800, G: 2020 są już w DR i nie zamierzam ich zmieniać. Cytuj
danielg539 Napisano 7 Październik 2025 Napisano 7 Październik 2025 Pozostaje jeszcze pytanie czy te 9 foteli nie zmieniło swego położenia podczas wykonywanych zmian konstrukcyjnych? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi