Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie jak w tytule klient zdemontował wyposażenie dla pojazdu specjalnego pożarniczy reszta pozostała bez zmian miejsca siedzące też czy można dokonać ZK na osobowy nie potrzeba jakiś dokumentów dodatkowych oprócz oświadczenia z warsztatu.

Napisano (edytowane)

Chyba już coś przerabiane było. Może tak więcej szczegółów jeżeli chodzi o pojazd.

Edytowane przez Paprock
Napisano

Pytanie jest, jak to możliwe, że ta "osobówka" była pożarniczym :)

Napisano

Pojazd to Lublin 6 osobowy i zdemontowano mu atrybuty pojazdu specjalnego pożarniczego między innymi koguty,sygnały dzwiękowe,pompę i moje pytanie teraz jaki rodzaj pojazdu teraz wpisać w zaświadczeniu czy jakaś zmiana konstrukcyjna

Napisano

Na podstawie ładowności trzeba określić czy to samochód osobowy czy ciężarowy...

• 2 months later...
Napisano

U mnie podobny przypadek. VW T5 specjalny-pożarniczy. Klient zdemontował dyskotekę, oznakowania i chce osobowy. S.1 9, F1: 2800, G: 2020. 
Prośba i pytanie do bardziej doświadczonych kolegów- jak podejść do tematu? 
ZK od razu na osobowy wielozadaniowy? Potrzebne będą jakieś dodatkowe dokumenty, faktura demontażu, kwitek z wagi? 
Z góry dzięki za pomoc

Napisano

Piszesz zbyt ogólnikowo, chcieć sobie może ale wszystko zależy co było. Podaj więcej danych 

Napisano
6 minut temu, Boguslaw napisał:

Piszesz zbyt ogólnikowo, chcieć sobie może ale wszystko zależy co było. Podaj więcej danych 

Jakich danych? skąd mam wiedzieć co było wcześniej?

Napisano

Opisz to, co masz na stanowisku.

Przedstawiony do badania pojazd został wyposażony w to i to. Miejsca siedzące pozostały w fabrycznych punktach kotwiczenia. Jako dawne wyposażenie pozbyto go sygnałów świetlnych i dźwiękowych oraz kraty/przegrody tym samym zmieniając jego rodzaj na osobowy (w załączeniu oświadczenie i/lub faktura ze słusznym PKD).

Dokonane zmiany są/nie są zgodne z przepisami i po temacie.::hey

Napisano
3 godziny temu, Adrian1996_OSKP napisał:

Jakich danych? skąd mam wiedzieć co było wcześniej?

Z dowodu rejestracyjnego, to że chce S.1 : 9 to wiemy, a ile było

Napisano

Rzecz najbardziej podstawowa, to zmiana rodzaju pojazdu. Tą może przeprowadzić podmiot uprawniony i to musi być potwierdzone stosownymi dokumentami. Reszta to porównanie danych zawartych w dowodzie z pojazdem na badaniu. I oczywiście, jeśli miejsca siedzące zostały przemieszczone lub dołożone, to paragrafy dziewiąte WT do przejrzenia.

Napisano
21 godzin temu, Boguslaw napisał:

Z dowodu rejestracyjnego, to że chce S.1 : 9 to wiemy, a ile było

Może niezrozumiale napisałem, dane które wymieniłem, tj. S.1 9, F1: 2800, G: 2020 są już w DR i nie zamierzam ich zmieniać. 

Napisano

Pozostaje jeszcze pytanie czy te 9 foteli nie zmieniło swego położenia podczas wykonywanych zmian konstrukcyjnych?