Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy coś, komuś wiadomo na temat wzmożonych kontroli SKP, przez jednostki nadzoru, na terenie obszaru mazowieckiego?

Dziś dostałem informację, że podstawiają "tajemniczych klientów".

Napisano

nie ma czegoś takiego jak tajemniczy klient na SKP. 

Napisano

Nadzór kontroluje raz w roku chyba że ślą na ciebie donosy to może być więcej kontroli.

Nadzór na pewno tajemniczego klienta nie podstawi 

Napisano

"Tajemniczy klient" był podstawiany przez TVN Turbo już 18 lat temu 

6 minut temu, kuba19787 napisał:

Nadzór kontroluje raz w roku

Wg przepisu - "co najmniej raz w roku" ... 

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Sam osobiście doświadczyłem kontroli przez Policję, jak otworzyła się stacja. Sam komendant przyjechał jakimś Fordem Focusem.

Po badaniu, jak już wystawiłem kwity to się wylegitymował, przedstawił i sam przyznał, że chciał sprawdzić, czy trzeba się tą stacją interesować.

Jako że wszystko przebiegło zgodnie z wytycznymi, pogratulował dokładności i sumienności i powiedział że nie będzie wysyłał wyrywkowych patroli - przy najmniej na razie...😉

Stąd moje pytanie...

Napisano

Klient zostawia samochód, kluczyki i dokumenty po czym czeka w biurze na zakończenie badania. Nie widziałem jeszcze warsztatu żeby klient podczas wymiany rozrządu spacerował pod podnośnikiem, więc i u nas nikt w trakcie bt nie spaceruje sobie i nie ogląda. 

Napisano (edytowane)
16 godzin temu, Rafi90 napisał:

i u nas nikt w trakcie bt nie spaceruje sobie i nie ogląda

jedynie na pokaz usterek zostaje zaproszony - żeby się mniej awanturował

"Nieupoważnionym wstęp wzbroniony" na drzwiach z biura i problem z głowy

Edytowane przez nesiasps
Napisano (edytowane)

Dokładnie tak. U nas na każdym wejściu jest napisane że podczas badania technicznego na stacji przebywa tylko diagnosta. Oglądacz powiat obok wpadł w kanał "bo on musi widzieć co mu robią z samochodem" a później że chce odszkodowanie. Tak że wstępu nie ma pod żadnym pozorem, jeśli jest bunt, to można jechac gdzie indziej. 

Edytowane przez Rafi90
  • 2 weeks later...
Napisano

Mnie osobiście klient na skp nie przeszkadza pod warunkiem że nie wchodzi mi pod nogi i nie zasłania lustra w którym sprawdzam światła tylne co zdarza się często, u nas też obok każdego wejścia jest czerwona tabliczka nieuprawnionym wstęp wzbroniony ale ludzie z tego nic sobie nie robią 

• 2 weeks later...
Napisano

U nas byli ale "paragoniarze" z policji skarbowej wszedł pan poprosił 2 żarówki H7 zapłacił gotówką, wziął paragon i tyle. U konkurencji mandat 300 zł bo rzekomo diagnosta za późno zapytał paragon czy faktura

Napisano
W dniu 20.08.2025 o 17:10, RMauto napisał:

diagnosta za późno zapytał paragon czy faktura

A od kiedy obowiązkiem sprzedawcy jest troska o księgowość klienta :?: 

Nawet w "biedrze" jest info przed kasami - "chcesz fakturę - poinformuj kasjera PRZED skanowaniem Twoich zakupów..."

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
W dniu 20.08.2025 o 17:10, RMauto napisał:

U konkurencji mandat 300 zł bo rzekomo diagnosta za późno zapytał paragon czy faktura

nie było się czym chwalić ... Że za późno chciał paragon wystawić, albo go nie wydał ... więc co mieli powiedzieć ?

Napisano
W dniu 30.07.2025 o 14:47, elektro001 napisał:

przedstawił i sam przyznał, że chciał sprawdzić, czy trzeba się tą stacją interesować

Ciekawy jestem w jaki sposób?

W dniu 30.07.2025 o 14:47, elektro001 napisał:

powiedział że nie będzie wysyłał wyrywkowych patroli

Które niby co mają robić na SKP, kierować ruchem?

Napisano
W dniu 28.08.2025 o 21:01, adam1501 napisał:

Ciekawy jestem w jaki sposób?

Które niby co mają robić na SKP, kierować ruchem?

Praktyki były takie, że wóz operacyjny stawał w pobliżu stacji i nagrywał, albo każdy pojazd po badaniu technicznym zatrzymywali i sprawdzali jeszcze raz.

Napisano

Bez urazy ale znam dużo ludzi z okrd. Vin sprawdzają na desce bo to jest "trwały"...