Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. 

Szykuje mi się badanie techniczne Corvetty  c3 z 1981 roku. Po wstępnych oględzinach znalazłem VIN w formie tabliczki przynitowany do ramy ale nie znalazłem tabliczki znamionowej. Czy ktoś ma wiedze gdzie szukać i czy w ogóle jest w tym aucie tabliczka?? auto sprowadzone z Japoni jeśli to ma znaczenie. 

Napisano

Jak był to pojazd typowo na rynek japoński to nie będzie tabliczki w formie czytelnej dla nas. Jak ze stanów to możliwe ze z biegiem czasu wyparowała.

Ostatnio miałem porshe 911 z Japonii i były tabliczki ze szlaczkami. Badanie N. -> Decyzja o zastępczą i po temacie.

Jedyne co znalazłem to coś takiego, wynikało by ze nie ma na niej danych technicznych tzw GWR.

Można by przyjąć ze jest to ich "tabliczka znamionowa" biorąc pod uwagę adnotacje na dole ze pojazd spełnia wszystkie prawa federalne itp

C3 Corvette Build Date Trim Tag Codes - Official C3 Vette Registry - C3  Corvette Registry

Jeszcze znalazłem taką ale to 76 rok.

My%20Car's%20Date%20of%20Manufacture.png

Kadr z filmu gdzie znajduje się ta tabliczka.

Bez tytułu.jpg

Napisano
W dniu 23.08.2025 o 09:34, Kuber88 napisał:

Jak był to pojazd typowo na rynek japoński to nie będzie tabliczki w formie czytelnej dla nas. Jak ze stanów to możliwe ze z biegiem czasu wyparowała.

Ostatnio miałem porshe 911 z Japonii i były tabliczki ze szlaczkami. Badanie N. -> Decyzja o zastępczą i po temacie.

Jedyne co znalazłem to coś takiego, wynikało by ze nie ma na niej danych technicznych tzw GWR.

Można by przyjąć ze jest to ich "tabliczka znamionowa" biorąc pod uwagę adnotacje na dole ze pojazd spełnia wszystkie prawa federalne itp

C3 Corvette Build Date Trim Tag Codes - Official C3 Vette Registry - C3  Corvette Registry

Jeszcze znalazłem taką ale to 76 rok.

My%20Car's%20Date%20of%20Manufacture.png

Kadr z filmu gdzie znajduje się ta tabliczka.

Bez tytułu.jpg

Dziękuje. faktycznie jest taka tabliczka ale to nie tabliczka znamionowa. Poniżej od zewnętrznej części słupka znajduje się tabliczka z nr vin.

Tabliczka znamionowa w tym aucie znajduje się na drzwiach lewych w okolicy zamka. Auto wyprodukowane w USA więc i literki czytelne po naszemu. Myślałem ze będzie gorzej z lokalizacją cech w tak wiekowym aucie.