Bratko Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Panie i panowie .. Minęły już trzy tygodnie od zmiany cennika . Żyjemy w nowej lepszej rzeczywistości. Bogatsi o nowe doświadczenia . Może podzielimy się dobrą nowiną jak ta zmiana wpłynęła na nasze " Diagnostów" wynagrodzenia . Czy i w jakiej wysokości dostaliście podwyżki ? Pochwalcie się :) Cytuj
Mecher Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik 29 minut temu, Bratko napisał: Czy i w jakiej wysokości dostaliście podwyżki ? A co to jest podwyżka ? Jakiś nowy podatek ? 🤔 Cytuj
cezary Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Na początku wpisu trzeba było użyć spójnika "bo" i wtedy byłoby git. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik 3 godziny temu, Bratko napisał: Minęły już trzy tygodnie od zmiany cennika 21 lat trzeba było czekać na zmianę cen badań to nic nie stoi na przeszkodzie aby tyle lat też poczekać na zmianę cen naszych wynagrodzeń. 😁 Cytuj
rurek777 Napisano 9 Październik Napisano 9 Październik Przecież nie było mowy o podwyżkach wynagrodzenia Cytuj
AEZAKMI Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik jeśli wasz boss cały czas mówił że "ciągle musi dokładać do biznesu" to teraz po podwyżkach może zmieni tekst na "ledwo na zero wychodzi" Cytuj
nesiasps Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik było 9% premi od utargu - ma być -1% lub -2% dobrobyt indianina jest niefajny - obniża morale i zniechęca do noszenia chrstu, a zima idzie Cytuj
AEZAKMI Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik jakiś buncik może zrobić? kiedyś byłem świadkiem podobnej sytuacji i współpracownik niby przez przypadek wysłał cv na email szefa a nie do firmy innej. szybko zmieniło się w podwyżke i lepsze warunki xd Cytuj
danielg539 Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik Ale to zdecydowanie mniej niż podwyżka 50% Cytuj
Solaris Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik 5 godzin temu, TeDe napisał: Ja dostałem 20% podwyżki Ładnie. A ile macie badań w ciągu roku? Cytuj
Solaris Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik (edytowane) Niezle, powiem Ci szczerze szok. Przy tych cenach co byly tylko 3000 badań to stacja niedochodowa. A mimo tego taka podwyżka. Faktycznie super szef i złoty człowiek Tutaj na forum diagnosci maja raczej więcej badań a pewnie niewiele dostali bo cisza w tym temacie😃 Edytowane 10 Październik przez Solaris Cytuj
nesiasps Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik 1 godzinę temu, TeDe napisał: ale ja robię 90% z nich no to ja się nie dziwię że dał Ci 20% jak sam pracujesz... Cytuj
mirek_handlarz Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik 9 godzin temu, TeDe napisał: Ja dostałem 20% podwyżki A z jakiej kwoty bazowej, jeżeli można wiedzieć? Cytuj
yogi1984 Napisano 10 Październik Napisano 10 Październik 10 godzin temu, TeDe napisał: Ja dostałem 20% podwyżki Gratulacje 👍 Pochwale się i ja... Razem z zmiennikiem+ 25% od podstawy do tego z automatu premia (2%)od przerobu stacji ogółem poszła w górę. Co prawda wcześniej już te nasze podstawowe wypłaty szału nie robiły i teraz jest tak mniej więcej w średniej krajowej się utrzymujemy.. Cytuj
TeDe Napisano 13 Październik Napisano 13 Październik W dniu 10.10.2025 o 19:57, mirek_handlarz napisał: A z jakiej kwoty bazowej, jeżeli można wiedzieć? było 38 zł/h Ale na paliwo sporo idzie bo dojeżdżam 54 km w jedną stronę (108 w dwie strony), za to w pracy PN-PT 8-18. 1 Cytuj
Galaxy_13 Napisano 13 Październik Napisano 13 Październik 2 godziny temu, TeDe napisał: Ale na paliwo sporo idzie bo dojeżdżam 54 km w jedną stronę (108 w dwie strony), za to w pracy PN-PT 8-18. Czyli pracujesz 50 godz. tygodniowo czyli powinieneś mieć dodatkowo płatne godz. lub wolne dni? Ja też pracuję 8-18 ale cztery dni w tygodniu, na jeden dzień przychodzi zmiennik. W sobotę mamy czynne 4 godz. i przychodzę jeśli chcę - dodatkowo płatne. Cytuj
Logen Napisano 13 Październik Napisano 13 Październik 49 minut temu, Galaxy_13 napisał: Czyli pracujesz 50 godz. tygodniowo Co to jest 50 godzin w tygodniu 240 godzin miesięcznie to prawie jak wakacje w tym zawodzie Cytuj
TeDe Napisano 14 Październik Napisano 14 Październik Jestem wcześniej wychodzę później plus 2 godziny dojazdu (godzina w jedną i godzina w drugą), ale płacona za 50 godzin. Cytuj
pirat Napisano 14 Październik Napisano 14 Październik U nas PSKP ok 2900 badań rocznie ja cały etat, kolega 1/2 etatu ja robię 70% badań i na dzień dzisiejszy podwyżka 0%. Szef milczy a i też z podwyżek opłat nie zadowolony, chciałby więcej.🥴 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi