Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panie i panowie .. 

Minęły już trzy tygodnie od zmiany cennika . Żyjemy w nowej lepszej rzeczywistości. Bogatsi o nowe doświadczenia . 

Może podzielimy się dobrą nowiną jak ta zmiana wpłynęła na nasze " Diagnostów" wynagrodzenia . Czy i w jakiej wysokości dostaliście podwyżki ?

Pochwalcie się :)

Napisano
29 minut temu, Bratko napisał:

Czy i w jakiej wysokości dostaliście podwyżki ?

A co to jest podwyżka ? Jakiś nowy podatek ?  🤔

Napisano

Na początku wpisu trzeba było użyć spójnika "bo" i wtedy byłoby git. :mrgreen:

Napisano
3 godziny temu, Bratko napisał:

Minęły już trzy tygodnie od zmiany cennika

21 lat trzeba było czekać na zmianę cen badań to nic nie stoi na przeszkodzie aby tyle lat też poczekać na zmianę cen naszych wynagrodzeń. 😁

Napisano

jeśli wasz boss cały czas mówił że "ciągle musi dokładać do biznesu" to teraz po podwyżkach może zmieni tekst na "ledwo na zero wychodzi"  :D 

Napisano

było 9% premi od  utargu - ma być -1% lub -2%  dobrobyt indianina jest niefajny - obniża morale i zniechęca do noszenia chrstu, a zima idzie

Napisano

jakiś buncik może zrobić? kiedyś byłem świadkiem podobnej sytuacji i współpracownik niby przez przypadek wysłał cv na email szefa a nie do firmy innej. szybko zmieniło się w podwyżke i lepsze warunki xd 

Napisano
5 godzin temu, TeDe napisał:

Ja dostałem 20% podwyżki

Ładnie. A ile macie badań w ciągu roku?

Napisano (edytowane)

Niezle, powiem Ci szczerze szok. Przy tych cenach co byly tylko 3000 badań to stacja niedochodowa. A mimo tego taka podwyżka. Faktycznie super szef i złoty człowiek

Tutaj na forum diagnosci maja raczej więcej badań a pewnie niewiele dostali bo cisza w tym temacie😃

Edytowane przez Solaris
Napisano
1 godzinę temu, TeDe napisał:

ale ja robię 90% z nich

no to ja się nie dziwię że dał Ci 20% jak sam pracujesz...  

Napisano
9 godzin temu, TeDe napisał:

Ja dostałem 20% podwyżki

A z jakiej kwoty bazowej, jeżeli można wiedzieć?

Napisano
10 godzin temu, TeDe napisał:

Ja dostałem 20% podwyżki

Gratulacje 👍 Pochwale się i ja... Razem z zmiennikiem+ 25% od podstawy do tego z automatu premia (2%)od przerobu stacji ogółem poszła w górę. Co prawda wcześniej już te nasze podstawowe wypłaty szału nie robiły i teraz jest tak mniej więcej w średniej krajowej się utrzymujemy..

Napisano
W dniu 10.10.2025 o 19:57, mirek_handlarz napisał:

A z jakiej kwoty bazowej, jeżeli można wiedzieć?

było 38 zł/h

Ale na paliwo sporo idzie bo dojeżdżam 54 km w jedną stronę (108 w dwie strony), za to w pracy PN-PT 8-18.

• Piwo 1
Napisano
2 godziny temu, TeDe napisał:

Ale na paliwo sporo idzie bo dojeżdżam 54 km w jedną stronę (108 w dwie strony), za to w pracy PN-PT 8-18.

Czyli pracujesz 50 godz. tygodniowo :( czyli powinieneś mieć dodatkowo płatne godz. lub wolne dni?

Ja też pracuję 8-18 ale cztery dni w tygodniu, na jeden dzień przychodzi zmiennik.

W sobotę mamy czynne 4 godz. i przychodzę jeśli chcę - dodatkowo płatne.

Napisano
49 minut temu, Galaxy_13 napisał:

Czyli pracujesz 50 godz. tygodniowo :( 

Co to jest 50 godzin w tygodniu :P 240 godzin miesięcznie to prawie jak wakacje w tym zawodzie ;D 

Napisano

Jestem wcześniej wychodzę później plus 2 godziny dojazdu (godzina w jedną i godzina w drugą), ale płacona za 50 godzin.

Napisano

U nas PSKP ok 2900 badań rocznie ja cały etat, kolega 1/2 etatu ja robię 70% badań i na dzień dzisiejszy podwyżka 0%. Szef milczy a i też z podwyżek opłat nie zadowolony, chciałby więcej.🥴