ddaro Napisano 22 Listopad Napisano 22 Listopad (edytowane) Może ktoś mi pomoże bo w życiu zawsze trafi się coś... VNVM9000654952471 we francuskim DR: J-M1 J.1-VASP J.2-PUSTE J.3-HANDICAP 715/2007*2015/45euro6 JAK MYŚLICIE? RODZAJ: OSOBOWY PODRODZAJ: INNY czy Wielozadaniowy??? PRZEZNACZENIE: DO PRZEWOZU OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH Faktycznie nissan nv400, z obniżanym tyłem na pneumatyce, 5 foteli , pasy, wszystko ok, miejsce na wózek inwalidzki PC i czasówki dostałem: samochód osobowy, do przewozu niepełnosprawnych w celu dojazdu na badanie Edytowane 22 Listopad przez ddaro Cytuj
Paprock Napisano 22 Listopad Napisano 22 Listopad 3 godziny temu, ddaro napisał: PC i czasówki dostałem: samochód osobowy, do przewozu niepełnosprawnych w celu dojazdu na badanie I ja bym tak zostawił doprecyzowując podrodzaj jako WIELOZADANIOWY lub VAN. Daleki byłbym od podrodzaju "INNY". 1 1 Cytuj
Logen Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad Jeżeli jest to samochód osobowy to na pewno nie podrodzaj VAN Cytuj
Paprock Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad A dlaczego nie skoro klasyfikacja takie coś przewiduje. Cytuj
Logen Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad Która klasyfikacja ?? Chyba klasyfikacja w apce Cytuj
Solaris Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad 30 minut temu, Logen napisał: Która klasyfikacja ?? Niestety klasyfikacja w Rozporządzeniu. Ktoś na wyrost dopisał nawet Kombi w samochodach ciężarowych. Ale w homologacji już od dawna nie ma VAN wsród samochodów osobowych. Więc też jeśli już to dałbym Wielozadaniowy Cytuj
Paprock Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad 2 godziny temu, Logen napisał: Która klasyfikacja ?? Chyba klasyfikacja w apce Tam masz link do apki, tabela pod koniec:👉 https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20220001849 Cytuj
Logen Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad No ale to chyba tylko w Polskich przepisach takie kwiatki. W homologacji i w unijnych przepisach raczej czegoś takiego nie znajdziemy... No ale na moją obronę... chyba nie da się wybrać samochód osobowy / van / przewóz osób niepełnosprawnych :F Czy takie coś też przejdzie ?? Cytuj
LimonQi Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad W dniu 22.11.2025 o 08:36, ddaro napisał: J-M1 J.1-VASP VASP to samochód specjalny. https://www.autownioski.pl/jak-odczytywac-kategorie-pojazdow-w-francuskim-dowodzie-rejestracyjnym-vasp-vp-cam-ctte-VP-w-pozycji-j-1 Cytuj
Jacdiag Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad A jak napiszemy Wasp to w tłumaczeniu będzie osa 1 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
michal_k Napisano 24 Listopad Napisano 24 Listopad Godzinę temu, Logen napisał: samochód osobowy / van / przewóz osób niepełnosprawnych To przeznaczenie nie jest powiązane z podrodzajem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi