Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Może ktoś mi pomoże bo w życiu zawsze trafi się coś...

VNVM9000654952471 we francuskim DR: J-M1 J.1-VASP
J.2-PUSTE J.3-HANDICAP
715/2007*2015/45euro6
JAK MYŚLICIE?
RODZAJ: OSOBOWY
PODRODZAJ: INNY czy Wielozadaniowy???
PRZEZNACZENIE: DO PRZEWOZU OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH
Faktycznie nissan nv400, z obniżanym tyłem na pneumatyce, 5 foteli , pasy, wszystko ok, miejsce na wózek inwalidzki

PC i czasówki dostałem: samochód osobowy, do przewozu niepełnosprawnych w celu dojazdu na badanie

Edytowane przez ddaro
Napisano
3 godziny temu, ddaro napisał:

PC i czasówki dostałem: samochód osobowy, do przewozu niepełnosprawnych w celu dojazdu na badanie

I ja bym tak zostawił doprecyzowując podrodzaj jako WIELOZADANIOWY lub VAN. Daleki byłbym od podrodzaju "INNY".

• Polub 1
  • Lubię 1
Napisano

Jeżeli jest to samochód osobowy to na pewno nie podrodzaj VAN :P 

Napisano

A dlaczego nie skoro klasyfikacja takie coś przewiduje.

Napisano
30 minut temu, Logen napisał:

Która klasyfikacja ??

Niestety klasyfikacja w Rozporządzeniu. Ktoś na wyrost dopisał nawet Kombi w samochodach ciężarowych. Ale w homologacji już od dawna nie ma VAN wsród samochodów osobowych. Więc też jeśli już to dałbym Wielozadaniowy

Napisano

No ale to chyba tylko w Polskich przepisach takie kwiatki. W homologacji i w unijnych przepisach raczej czegoś takiego nie znajdziemy...

No ale na moją obronę... chyba nie da się wybrać samochód osobowy / van / przewóz osób niepełnosprawnych :F

Czy takie coś też przejdzie ?? :D 

Napisano

A jak napiszemy Wasp to w tłumaczeniu będzie osa 

• Haha 1

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Godzinę temu, Logen napisał:

samochód osobowy / van / przewóz osób niepełnosprawnych

To przeznaczenie nie jest powiązane z podrodzajem.