Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No właśnie - Panie i Panowie - proszę o sugestie CO, GDZIE, KIEDY, DLACZEGO i PO CO ??

Gdzie robimy następną imprezkę ? I co najważniejsze - KIEDY ?

Wstępnie obstawiam drugą połówkę stycznia / pierwszą lutego.

Sielinko k/ Opalenicy - ok. 40 km na zachód od Poznania - na trasie Poznań - Buk - Nowy Tomyśl.

Dojazd - bardzo dobre połączenie kolejowe PKP (trasa Warszawa - Berlin)

sielinko.jpg

Dobre jedzonko, względnie tanio, dobre warunki bytowe, wigwam ...

Mam nadzieję, że zamkniemy się kwotą na poziomie 120-150 zł. Ale - być może mniej - wszystko będzie zależeć od ilości osób i ustaleń (a jestem jeszcze przed nimi).

Dla tych, którzy już teraz chcą wiedzieć więcej:

http://www.okolica.pl/index.php/miejscowosci/informacje-o-miejscowosci/action/pokaz/ti/1/mst/Sielinko/id/32609

http://sielinko.wodr.poznan.pl/f2pg.htm

hotel1.jpg

hotel2.jpg

Czy jest sens zaprosić kogoś z jednego lub drugiego WK i zrobić 2-3 h szkolenie polegające na dyskusji dookoła najbardziej kontrowersyjnych przepisów.

A więc - DYSKUSJA a nie wykład :D

szkol3.jpg

szkol2.jpg

[scroll]Standardowe pytanie - co Wy na to ?[/scroll]

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Standardowe pytanie - co Wy na to ?

A ja na to jak na lato.

Miejsce pasuje, cena pasuje... zreszta, ze mna jak dzieckiem... za rączkę i do knajpy...

Ja się piszę

[ Dodano: 12-12-2006, 15:52 ]

Czy jest sens zaprosić kogoś z jednego lub drugiego WK i zrobić 2-3 h szkolenie polegające na dyskusji dookoła najbardziej kontrowersyjnych przepisów.

Gdyby to było poparte jakimś sensownym papierem (a na pewno nie będzie). Oczywiście nie znaczy to, że nie chcę żeby ktoś z WK przyjeżdzał. szkolenie nie ma zbytnio sensu, bo i tak "co kraj to obyczaj"...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Tez chce :D , warunki odpowiadaja, a czy szkolenie? Wspolne dyskusje sa chyba bardziej owocne.

Napisano
Wspolne dyskusje

Przy browarku...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Tez chce :D , warunki odpowiadaja, a czy szkolenie?

I ja też :mrgreen:

Napisano

I ja jestem na mur beton.

Rozmowy przy browarku będą jak najbardziej owocne

2-3 h szkolenie

wydaje mi się to bezcelowe, jeśli będą przedstawiciele WK (serdecznie zapraszamy) przy browarku powiedzą więcej :mrgreen:

:piwo

Napisano

[scroll]I równie standardowa odpowiedź - A my na to jak na lato[/scroll]

Mi pasuje. PiSzę się.

Ja jestem na tak. To jedyna okazja zadać naczelnikowi kłopotliwe pytanie, na które ten nie znając odpowiedzi, wił się będzie jak piskorz, a na mojej twarzy gościć będzie bezkarnie lekki, zlośliwy uśmieszek. :twisted: Pod warunkiem oczywiście ,że nie będzie to "mój" naczelnik :P Bo znowu będzie: "Ty tam G...ski jeden z drugim nie interesuj się i nie dykutuj!" *

PS

Sielinko k/ Opalenicy .......Dojazd - bardzo dobre połączenie kolejowe PKP (trasa Warszawa - Berlin)

Tam też się zatrzymuje? To taka Włoszczowa 2? ;):P

* Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest przypadkowa. Nigdy ale to nigdy nie śmiałbym napisać czegoś takiego o Panu, panie naczelniku kochany. To mówiłem ja, Jarząbek Wacław

;)::D

Napisano

Podyskutować przy browarku zawsze można . :D:piwo

Napisano

Miejsce: No miejsce jest zaje.... fajne jest miejsce.

Czas: i tutaj postulowałbym za 27 -28 styczeń (choć każdy inny termin mi odpowiada) ale jakieś daty paść muszą

Wykład: hmmm... w sumie nie głupi pomysł. Będzie to dyskusja dużej grupy na wiele tematów (bo zawsze są dyskusje w małych grupkach). A później dyskusje integracyjne.

Napisano
Tam też się zatrzymuje? To taka Włoszczowa 2?

Nie zatrzymuje się :D Ale trasa jest właściwa ::D

Ps. I tak jedziesz ze mną z Poznania - więc problem masz z głowy :!:

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano

Nie zatrzymuje się :D Ale trasa jest właściwa ::D

W każdym wagonie jest dżwignia hamulca z której można skozystać :mrgreen:

Napisano

Ale bedzie sie dzialo w zimowej sceneri. Moze bedzie snieg, moze kulig?

Napisano

A może coś takiego ?

Od przedwczoraj u nas pada - i oto efekty. Mam tylko nadzieję, że do Świąt śnieżek nie stopnieje:

zaspy.JPG

7.jpg

12.jpg

::claus::hey

Napisano
Od przedwczoraj u nas pada

U Was czyli gdzie???? W Laponi??? :mrgreen:

Napisano
Ps. I tak jedziesz ze mną z Poznania - więc problem masz z głowy

Aaaa no chyba ,że tak. :) Big thx.

Napisano
Ps. I tak jedziesz ze mną z Poznania - więc problem masz z głowy

To mnie już nie lubisz, tak? :P

Napisano

To pierwsze zdjecie to moze nie, klopot z dojazdem :( i powrotem,ale 2,3 cos pieknego :D

Napisano
To mnie już nie lubisz, tak? :P

Stary, nie gniewaj się, wiesz jak jest :P

Ps. Zawsze możemy powtórzyć wrześniowy scenariusz :D

Napisano
Zawsze możemy powtórzyć wrześniowy scenariusz

Prosze prosze forumowe romanse :P

• 2 weeks later...
Napisano

Witajcie!

Chętnie zobaczę znów roześmiane twarze szczęśliwych ludzi. Proszę wodza Norberta o potwierdzenie koordynatów czasoprzestrzennych. Dobrze by było gdybym dostał mailem imienne zaproszenie na spotkanie (słowo "szkolenie" w owym zaproszeniu to też nie głupi pomysł). Chodzi mi o to że łatwiej byłoby mi uzyskać zgodę małżonki podpinając do podania taki załącznik, a szefostwo nie krzywiłoby się za ewentualnie zarwaną sobotę.(nie pasi mi termin 31.01-05.02 bo lecę do Londynu i mam już bilet :D )

Napisano
Chętnie zobaczę znów roześmiane twarze szczęśliwych ludzi

Szczęśliwe twarze z równie wielką radością ujrzą i Ciebie. ;) Choć powodów do tego w koło jest coraz mniej. Dlatego tym bardziej warto się spotkać i w gronie znajomych oderwać się choć na chwilę od skrzeczącej rzeczywistości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.